FERLACH - mám takú skúsenosť, že kamarát kúpil strelivo 200 ks, 8x57 R/360 od W. Romey a po vložení streliva do nábojovej komory sa mu nedal zatvoriť troják. Ja používam prebíjané, strela T-Mantel, RWS, 12, 7 gramu, nábojnice pôvodné S - B.
Já mám na něho kontakt, ale je to Pavel??? Má aji výborné referencie, dal jsem k němu přebit teď poprvé, tak uvidím. Jinak prý přebíjí 70 ráží, tak snad aji tuto. Napište mejl adresu, já Vám to pošlem.
pro magyho, neotevírej novou tému a obrať se na luba ať Ti pošle kontakt na p. Czucha, mám s ním taky jen dobré zkušenosti, ale teď je na tom mizerně s časem tak to chce hodně trpělivosti. Nebo napiš někde bych měl mít telefon.Ahoj
Nazdar lubo 1,
<br/>
<br/>mam na teba prozbu a to, ze by som potreboval adresu alebo nejaky kontakt na p.Czucha
<br/>
<br/>vraj s nim mas dobre skusenosti .
<br/>
<br/>Potreboval by som prebyt naboje raze 8x57R360.
<br/>
<br/>Dik za odpoved
nechcem zkladat novu temu tak skusim tu. mate niekto skusenosti kto poloval s 8x57JRS a vymenil za 8x57JR alebo naopak.pozorovali ste medzi tymito dvomi kalibrami nejaky vacsi rozdiel? dik lovu a lesu zdar
Ak by Ti pomohlo ? Mal som kaliber 8 x 57 IS a od r. 1997 8 x 57 IRS ale rozdiel som nepostrehol v ničom. Skús napísať v čom podľa Teba mal byť rozdiel napr. spätný ráz ?
ja osobnu skusenost nemam ale jeden stary pan mi raz tento kaliber opisoval, tusim to mal v gulabroku no a vravel ze vsetko co strelil mu velmi odbiehalo! vzdy vsetko este aj srncia zver, samozrejme normalne komorove rany , nevedel to nijako vysvetlit ale taka bola jeho skusenost. bol rad ked pusku predal , dnes ten pan uz ani nezije ale ma napada ze mozno v tej dobe (bolo to uz hodne rokov dozadu) nebolo do toho kalibru tolko druhov striel ako dnes. mozno aj tam bol pes zakopany!