Ak má niekto info o názvoch zverníc (obor) aj s ich adresami nech to sem dá. Lebo ja som to skúšal dať aj do vyhladávača "zoznam zvernic na Slovensku", (Čechách) a nič moc mi nezobrazilo.
Pokud se dostaneš ke starým číslům světu myslivosti, tak v každém čísle je reportáž o jedné oboře, vlastník, nájemce, revírník, velikost a co se chová, jak obora vypadá atd. Snad ti to pomůže
V Svete Myslivosti 1/2008 je prehľad obor v Ústeckém kraji. Je ich 7 aj spopisom. Týmto začína nová seria. V budúcom čísle dube prehľad z Pardubického kraja.
<br/>V 1/08 sú aj odkazy na čísla už samostatne preberaných.
<br/>Fláje:12/2002, Červený Hrádek:8/2005, Rokyta:3/2007
Zháňam to kôli tomu, lebo tento rok končím, ako absolvent TU Zvolen a šťudoval som odbor Aplikovaná zoológia a poľovníctvo a tak skúsim štastie pri hľadaní práce aj týmto spôsobom. Veď za pokus nič nedám no nie?
ja som cital v niektorom z polov. caopis. ze sa len pripravuje zakon aby nebola mensia ako 300ha. ,ale fakt neviem ako to je dneska, viem ze v cechach ich maju hruza , ale ci sa da povazovat za oboru 8 hektarovy pozemok ,to je fakt na zamyslenie! aj s takym som sa dost stretol.
Obvodný lesný úrad môže uznať za samostatnú zvernicu súvislé poľovné pozemky vlastníka alebo viacerých vlastníkov, ak aj tieto nedosahujú výmeru potrebnú pre uznanie poľovného revíru a sú tieto pozemky trvale a dokonale ohradené tak, že zver, ktorá sa v nich chová, nemôže voľne vybiehať, pritom musí dbať na to, aby zvernica mala vhodné podmienky k chovu jednotlivých druhov zveri, ktoré majú byť v nej chované