Trávenie vtáctva - otrávené vakcia

pred 19 rokmi 2 týždnami #581 od Chavko
S uspokojenim som si precital výzvu SPZ k nezákonnému používaniu jedov, myslím si že zo strany SPZ je to vysoko profesionálny prístup. Porušovanie zákona aj týmto spôsobom je asi to najhoršie čo poškodzuje poľovníctvo a stavia proti nemu verejnú mienku. Rovnako hodnotím aj úroven spracovania textu a faktov. Pre mna to znamená. že s mnohými poľovníkmi sa dá spolupracovať, ak sa chceme dostať niekam ďalej z postu obmedzeného len na vzájomné ohováranie. Určite máme mnoho spoločných záujmov.
<br/>Jozef Chavko Ochrana dravcov na Slovensku / Štátna ochrana prírody SR.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 19 rokmi 2 týždnami #582 od Jaro
Odpoveď od Jaro na tému Trávenie vtáctva - otrávené vakcia
Myslim ze sa tu rysuje konecne nejaka spolupraca medzi polovnikmi a pravymi ochranarmi ! Vysoko hodnotim Vas prispevok p. Chavko . Da sa povedat ze takymto pristupom a spolupracou medzi ochranarmi a polovnikmi moze prist k zlepseniu vztahou medzi oboma tabormi a aj spolupraci na vysokej urovni , tak isto aj na odhalovani pytliactva !!!! Prispevok ktory bol odvysielany na TA3 bol sokujuci ! To urcite neurobil clovek ale hovado ktore si nevazi prirodu a nevie co znamena byt sucastou prirody !!!!!!!!!! Klobuk dole pred Vami p. Chavko , ak to pojde takto dalej myslim ze spolupraca medzi oboma tabormi moze coskoro priniest svoje ovocie v pozitivnom slova zmysle. Ide hlavne o to aby sa jedna aj druha strana respektovala a hladala spolocne riesenie voci pytliakom , travicom a ludmi ktori si nevazia prirodu !

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 19 rokmi 2 týždnami #583 od Chavko
Odpoveď od Chavko na tému Trávenie vtáctva - otrávené vakcia
Dakujem, celkom určite plánujem aj s viacerými pragmatickými ludmi z Ochrany dravcov na Slovensku hladať vhodnú stratégiu spolupráce s poľovníkmi, na začiatku bude treba začat vzájomným dialógom a potom si dohodnútť aj praktické formy spolupráce. Naštastie aj medzi poľovníkmi poznám viac čestných ľudí, ktorí s tým pomôžu. Inak aj tento web je vinikajúci, najviac si vážim, že sem môžem dať informácie, ktoré nechce nikto zostrihať a idu v plnom znení, nech ide o hocijakú tému.
<br/>S pozdravom J.Ch.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 19 rokmi 2 týždnami #584 od Jaro
Odpoveď od Jaro na tému Trávenie vtáctva - otrávené vakcia
p. Chavko rad by som sa opytal : nedavno sa objavil v televizii prispevok Dropy verzus golfove hrisko - mohli by ste podat nejake info ako sa Vam dari a ci dropy budu musiet ustupit voci nejakemu snobskemu hrisku ? dakujem

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 19 rokmi 1 týždňom #603 od Chavko
Odpoveď od Chavko na tému Trávenie vtáctva - otrávené vakcia
Až teraz som sa dostak k odpovedi v súvislosti s golfovým ihriskom, je to komplikovaná zálezitosť hlavne pre to že spoločnosť ktorá je vlastnikom pozemkov sa skladá zo strostu obce, predsedu Poľnohosp. družstva a ludi z radov poslancov, a ďaľších úradov, hlavne nedokážu pochopiť že drop nie je figurka na šachovnici, ktorú možno posúvať, stále si melú svoje že drop sa može posunúť, problém je o to vačší že golfové ihrisko presadzujú na poslednej hniezdnej lokalite dropa na Slovensku, je to v podstate už len fragment posledného územia, kedysi som bojoval za preloženie trasy dialnice, ktorá toto územie preťala na polovicu, rovno cez tokaniská a hniezdiská dropa, ale za socíku to bolo dane direktívne a nikoho nezaujímal názor nrejakej ochrany prírody. Teraz zostal posledný zbytok územia a ešte aj o ten musíme tvrdo bojovať len pre to že niekto síce má peniaze ale stále chce viac bez ohladu či Slovensko takto príde o dropa. Verím ale, že máme dosť prostriedkov na to aby sme to zastavili, no ved uvidíme... Myslím si ze v tomto prípade by aj poľovníci prišli o svoje záujmy, hlavne že by to bolo v neprospech zveri, totiž uvažuje sa tam s vybudovaním reštaurácie, klubu, služobného bytu, atď. čo je neprijateľné.
<br/>J.Ch.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 19 rokmi 1 týždňom #605 od Jaro
Odpoveď od Jaro na tému Trávenie vtáctva - otrávené vakcia
Moj nazor je taky , ze keby si miestny hlavouni uvedomili ze co maju na svojom uzemi za raritu tak by sa z toho dalo vytrieskat pre obec viac ako z nejakeho golfoveho hriska . Ak uz im ide len o peniaze . Neviem ci sa zapojilo miestne PZ do tejto akcie , no myslim ze by nemali zavahat a ozvat sa . Polovnici by mali byt v prvom rade ochrancovia prirody a zrovna tu by ich malo byt pocut co najviac. Pokial vsak strarosta nie je predsedom PZ a vsetkym uz zavrel usta . Ja som tieto Dropy videl ked prelietavali nad dialnicov pri Ciernej vode . Myslim si ze ked je nieco zakonom chranene a nebodaj tomu hrozi vyhynutie na nasom uzemi mal by sa o to viac zaujimat stat , min. podohosp. , min. zivot. prostredia a vlastne vsetci . Malo by to byt nieco nad ekonomickymi zaujmami !!!!!!!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.057 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 262 návštevníkov a žiadni členovia on-line