Zima a jej dôsledky pre zver

pred 18 rokmi 10 mesiacmi #944 od garfield
Zima a jej dôsledky pre zver bolo vytvorené garfield
Zima prináša okrem pekných prechádzok po revíry aj zvýšenú starostlivosť o zver.Posledná zima zanechala po sebe smutné nálezy uhynutej hlavne srnčej zvery.Majú to však na svedomí neželaní pytliaci-PSI,ktorí nám počas zimy postrhávali okolo 30 kusov srnčej zvery.Zo srncov hlavne mladé jedince 1.vek.triedy.Bohužiaľ aj napriek každodenným pochôddzkam sa nam nepodarilo tieto psy zlikvidovať.Nemali sme na nich stastie.Hlavne srnčia zver má problémi s pohybom vo vysokom snehu a ked sú tí psíci traja jeden vyčkáva a ostatné nadháňajú.čo robiť napr.aj s majiteľmi týchto psov?Ide väčšinou o našich mylích rómskych spoluobčanov,ktorých to však vôbec nezaujíma.A na koniec by som chcel napísať pár slov o takých pánoch poľovníkoch,ktorí podľa mňa medzi nami nemajú čo robiť.Hovorím o takých,ktorí počas zimi nevynesu von do krmelca ani stebielko sena alebo zrnko jadrového krmiva ale keď príde sezóna strieľajú ako diví.Ja s otcom máme nastarosti kŕmnu linku spolu s 3členmi nášho PZ.No ak ju nenaplním ja s otcom tak bude prázdna po celý rok pretože tam nikto ani len sol nevynesie.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 9 mesiacmi #1062 od Akela
Odpoveď od Akela na tému Zima a jej dôsledky pre zver
Garfield mas 100% pravdu. Aj v nasom reviri padlo asi 15 kusov srncej nasledkom tuhej zimy a hlavne repky /zamrznutej/ ktoru konzumovali. Nakolko nemame revir od noveho roka sme nemohli tlmit psov, ktori doslova robia co chcu a pol. straz na vsetko nestaci. Krmili sme ale nakolko je srncia stanovistna zver trosku to bol problem i ked sme to vozili po celom reviri. Revir sa rysuje, ale nakolko sme srncou oblastou a v zime revir utrpel znacne straty na najblizsej schodzi chcem navrhnut, aby sme v tomto roku nepolovali na srnciu, resp. dali odstrel na minimum. Zvykli sme pozyvat na srnciu prachatych Talianov a slusne prispeli do kasy. Tento rok budu musiet pockat. Ale aj u nas sa vyskytli debilne nazory - naco zver krmit a pod. Kazdy by chcel len strielat. Niekedy mi je z kolegov v zdruzeni doslova zle. Bohuzial ale ak chcem polovat doma a mat revir doslova za plotom zahrady musim sa krotit.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 9 mesiacmi #1063 od lankaster
Odpoveď od lankaster na tému Zima a jej dôsledky pre zver
Akela viem ako sa cítiš.Našťastie to u nás nieje takto.Ale keď niečo také počujem,spomeniem si na Jágrové slová a tu mu musím dať za pravdu.Niektorí si jednoducho nezaslúžia polovať.Ak ti môžem poradiť ,dajte sa dohromady taký ktorí máte rozum a začnite sa starať o revír tak ako máte.To ,že vám na repkách vypadlom toľko srnčej je iba následok toho ,že neprikrmujete.Keď budete mať dobre a kvalitne zakŕmené,dostavia sa výsledky a potom už neostane iné len dúfať,že si toho všimnú a dostanú rozum.Zatiaľ ti prajem veľa zdaru a nech vám to dobre dopadne s revírom.Lovu zdar.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 9 mesiacmi #1064 od Vladimir
Odpoveď od Vladimir na tému Zima a jej dôsledky pre zver
Je mi smutno z toho co tu citam. Aspon lepsie rozumiem, preco su polovnici taki nastvani na nas psickarov. Len nas prosim nemiesajte so skupinami ludi, ktori su schopni zozrat vlastnych psov. Co od takych mozte cakat. A kym sa polovnikom nepodari presadit v SNR nejake zakony "proti nezodpovenym majitelom psov", mozete chodit ho hory aj s gulometmi , aj tak budete mat podobne statistiky.A hlavne, kym bude na slovemsku vladnut rasizmus. T.j. ze romovia mozu vsetko. A nikto si nedovoli ich potrestat a urobit poriadok. Pes je taky ako ho "Boh stvoril". A iny nebude. Dovod na odstrel?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 9 mesiacmi #1073 od Vladosyn
Odpoveď od Vladosyn na tému Zima a jej dôsledky pre zver
Ja si myslím že v 90 % prípadoch nemôže pes za to čo spravil má to v sebe ale môžu za to nezodpovedný ( iba nezodpovedný lebo zodpovedný nepustí psa len tak ) psíčkari...;/

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.048 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 385 návštevníkov a žiadni členovia on-line