Strečkovitosť u srnčej zveri

pred 18 rokmi 8 mesiacmi #1514 od lankaster
Strečkovitosť u srnčej zveri bolo vytvorené lankaster
Pri prezeraní albumu sacka ma zaujala fotografia streckov hltanových.U nás je to v spojitosti so srnčou zverou problém No 1.Zcela bežne nachádzame v hltanoch ulovenej srnčej 2-3-5 kusov lariev najviac som našiel 27 ale raz sme s priateľom našli ležiaceho srnca v úbohom stave tak sme ukončili jeho trápenie.Pri odrezávaní hlavy nás čakal šok.Larvy sa len tak sypali.Boli doslova nabité v hltane v hrči o velkosti malej päste.Začal som ich počítať ale nemalo to zmysel lebo boli rôzneho veku a veľa naozaj malinkých.Raz v novembry jeden náš člen ulovil srnu a pri draní nás čakal podobný šok v podobe podkožných strečkov.Bol to príšerný pohľad.Množstvo lariev sa zarívalo až do chrbtových svalov.Ako dáka zdochlina.Po odstránení kože sa šíril so srny odporný pach.
<br/>Každý rok vynakladá nše PZ nemalé finančné prostriedky na nákup orálnych liečiv aj na potlačenie parazitov srnčej ale napriek tomu sa nám nadarí sa s týmto problémom radykálnejšie vysporiadať.Kamarát z Čiech mi povedal že by to mohlo mať súvislosť s chovom oviec v našom revíre ktorí už na prvý pohlad nevizerá moc zdravo.Zaujímalo by ma či s týmto problémom nemáte najaké skúsenosti a či naozaj môže byť príčinou toho zle vedený chov domácich zvierat.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 8 mesiacmi #1533 od tibo
Odpoveď od tibo na tému Strečkovitosť u srnčej zveri
Vždy po suchom,teplom lete jezvýšený počet srnčej zveri zasiehnutej inváziou strečkov.
<br/>Odoláva len kondične najvyspelejšia zver.Raz som ulovil slabého asi troj ročného srnca
<br/>ktorí dokráčal ku mne proti vetru,nezvyčajné správánie sa vysvetlilo pri preparácii lepky,nosná dutina bola plná strečkov ,srnec nemal takmer čuch.
<br/>Výsk.úst.živ.vír.Nitra robil výskum v tejto oblati(dodával som niekoľko vzorkov,akoaj mnohý členovia PZ vokolí)žiaľ výsledký výskumu pravdepodobne neboli dosiaľ zverejnené.
<br/>Môj osobný názor-zdravá,vyspelá zver,s dostatkom kvalitného krmiva,s dostatkom pokoja,bez stresov a rušivých vplivov dokáže vo väčšine odolať invázií strečka.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 8 mesiacmi #1537 od Akela
Odpoveď od Akela na tému Strečkovitosť u srnčej zveri
Včera z posedu som pozoroval asi 4ročného srnca, slabého v tele aj v trofeji. Kaslal a cudne kýchal každú minútu. Určite bol strečkami zamorený. Zaujímavé je že v tej lokalite kde som sedel je to pravidlo a v iných častiach revíru nie. Raz som strelil v tejto lokalite srnca a strečky mu znosa padali ako piesok. Kým som vypreparoval lebku párkrát som sa musel nadýchnuť. Údajne proti tomuto pomáhajú minerálne lizy, ak máte niekto skúsenosť s liečbou, resp. výsledkami napíšte.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 8 mesiacmi #1543 od lankaster
Odpoveď od lankaster na tému Strečkovitosť u srnčej zveri
Keby tie lizy chceli brať.Medikamenty s arómou rastlín ktoré pridávame do jadrového krmiva berú veľmy dobre,ale sú veľmy drahé a okrem nich nakupujeme aj orálne vakcíny proti KMO a to nieje vôbec lacné.Výbor už oslovil obecný úrad a miestne PD tak uvidíme či prispejú.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.094 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 319 návštevníkov a žiadni členovia on-line