Reportaz z polovacky

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1786 od ajko
Reportaz z polovacky bolo vytvorené ajko
Ahoj,
<br/>obraciam sa na vas s jednou prosbou. Som novinar a rad by som spravil reportaz z klasickej polovacky - od ranneho svitania az po opias v krcme. V hlave to mam ako pekny citavy clanok s fotkami - pojde to do noveho tyzdennika, ktory zacne vychadzat o mesiac. Nebojte sa, nie som ziadny mestsky trulo. Som byvaly skaut, rybar, a ohen zakladam jednou zapalkou :-) Viem sa pohybovat v lese.
<br/>
<br/>Ak by ste mi vedeli dat tip ci inak pomoct, tak prosim na mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo na mobil: 0915/480 120
<br/>
<br/>Diky moc
<br/>
<br/>Andrej Duricek, Bratislava

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1792 od tibo
Odpoveď od tibo na tému Reportaz z polovacky
?až po opiaš vkrčme??-čo to je??-niesi ti špion od vlkov,alebo NO?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1796 od Jaro
Odpoveď od Jaro na tému Reportaz z polovacky
musite konkretizovat o aku polovacku Vam ide : ci to ma byt posliedka pocas ruje jelenej , dancej , alebo spolocna polovacka na diviaky , alebo na malu zver alebo kacice ci husi .
<br/>je toho strasne vela ale nikto Vam nezaruci uspesnu polovacku to sa neda .
<br/>No a ohladom posledneho pohonu - ako ste to Vy nazvali az po opias v krcme - nic take sa nedeje v krcme . Takato oslava sa odohrava na polovnickej chate a myslim ze ako novinara by Vas tam sotva niekto &quot; trpel &quot; . Ide tu o uzavretu spolocnost . Mozno ze sa najde niekto , kto Vas pozve , len neviem aky dojem to vo Vas zanecha . Skor ako o polovacke by sa hodil clanok o starostlivosti o zver pocas celeho roka . Ta polovacka je vysledok niekolko rocneho snazenia . Ak napisete o polovacke ako takej zas len polovnici vyzneju ako &quot; vrahovia zveri &quot; ktori sa odbavuju pri jej strielani a potom sa este aj ozeru pod obraz bozi.
<br/>polovnictvo je o niecom inom ako len o polovacke - ak chcete verejnosti priblizit polovnictvo treba zacat od zaciatku nie od konca . Polovacka je velmi zaujimava ale keby sa polovnici najrpv nestarali o zver nebolo by na co polovat .
<br/>
<br/>Lovu zdar .

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1802 od tibo
Odpoveď od tibo na tému Reportaz z polovacky
Pripájam sa k Jrovmu názoru,odporúčam naštudovať si niečo obohyni lovu-DIANE,o sv.HUBERTOVI,o tradíciach a zvykoch.Najlepšie začať napr.mesiacom lesov,mesiacom polovnictva.Polovnictvo to je prvom rade veľa,veľa driny,až ptom lov.Tzv.(opiaš)sa volá spoločenské posedenie,posledné kolo,v CZ-poslední leč .Polovnícke posedenie otvára príhovorom predseda a pripájajú sa k nemu iný významní hostia.Zúčastnil som sa polovačiek kde mal v poslednom kole príhovor pán KVIETIK--boli to dva nádherné zážitky,jeden s polovačky,a druhý s prednesu básne i príhovoru majstra slova.
<br/>Po polovačke sa koná priateľské posedenie!-slová opiaš v krčme--Urážajú!!
<br/>
<br/>PS: je trošku problém prizvať okoloidúceho k nedelnému obedu.
<br/>POLOVNICTVU ZDAR
<br/>ahojki

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1804 od miso
Odpoveď od miso na tému Reportaz z polovacky
Presne tak, ak už článok o poľovníkoch tak OBJEKTÍVNY! Veľakrát si spoločnosť (aj pričineným médii) predstavuje poľovníkov ako bandu zabijakov, ktorí sa po úšpešnom love idú ožrať do krčmy... A to nie je pravda! Poľovníctvo má hlboký zmysel, rozvinutú kultúru a zvyky...Ak chcete napísať pútavý článok, nemal by byť o tom poslednom čím je lov, ale mali by ste začať od piky. Oboznámiť laickú verejnosť hlavným poslaním poľovníctva, spomenúť zvyky, úctu k ulovenej zveri.. napísať o množstve hodín strávených brigádovaním, pozorovaním zveri, čistení chodníkov. Aby si ľudia nespájali poľovníctvo iba s lovom, aby sa ľudia naučili poľovníkov vážiť. Česť výnimkám. Ale sú ľudia, ktorí prechovávajú k poľovníkom odpor, veď sa stačí začítať do príspevkov na niektorých fórach. Spoločné posedenie partie poľovníkov po prežitom dni nenazývať opiášom! Mnohých &quot;od fachu&quot; to určite urazilo a uráža. Myslím, že ak chvíľu pobudnete v partii tých správnych chlapov &quot;Hubertovho cechu&quot; určite si medzi nimi nájdete mnoho priateľov a začnete poľovníctvo vnímať inak. A napísať reportáž o poľovačke je ťažké veď nie vždy sa podarí niečo uloviť. A ako napísal Tibo: je trošku problém prizvať okoloidúceho k nedelnému obedu.
<br/>Poľovníkom zdar!!:)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1808 od lukas
Odpoveď od lukas na tému Reportaz z polovacky
Ajko uz davno som necital v ziadnom tyzdeniku ,ako polovnik pracuje cely rok co obnasa byt polovnikom. Ked chces pomoct polovnictvu a troska nas pravdivo opisat tak by mal byt prvy clanok co o nas napises prave o tom. Lebo verejnost nas stale vnima ako lovcov nie ako ludi ktory chceju dat cele srdce a zivot niecomu co miluju.Preto ked budes chciet napisat o vsednostiach a starostiach polovnika tak potom mozme hodit rec . Lesu a Lovu Zdar!!!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1819 od ivbe
Odpoveď od ivbe na tému Reportaz z polovacky
Pani busite si do prs, prosim, ale ruku na srdce.....Alebo inak napiste my terminy Vasich najblisich troch spolocnych polovaciek a ja dojdem s trubickami skor ako budu zbrane v skrini. Odhadnete percento na kolkych polovackach sa stretnem s alkoholom? Nezakrivajme si oci a pripustme ze verejnost ma niekedy pravdu.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1825 od ajko
Odpoveď od ajko na tému Reportaz z polovacky
No to je odozvy :-)
<br/>Cize takto. Nie som od vlkov ani nic podobne. Preco mi ide o polovacku? Lebo je to zaujimave, akcne, zaroven romanticke. Je to jeden z fajn prezitkov starych cias do dnesnej doby, ked maso kupujeme v igelite alebo jeme sojove boby. Ze je za tym vsetkym aj starostlivost a ochrana prirody mi je jasne - v reportazi sa to moze objavit, ja vsak nechcem pisat popularizacny clanok o lesakoch, krmeni zvery, vysadbe stromcekov. Hoci je to zavazne a uzitocne, nie je to tak zaujimave. Ale spomenul by som to rad. Viem, ze polovnici su teraz na muske, lebo vraj chcu turistom zakazat vstup do lesov a pod. Myslim, ze meno polovnikom kazia mafiani a papalasi ci luidia ako Majsky, ktorym ide iba o vypreparovanu hlavu na stene. To su podla mna naozaj zabijaci. Viem o tom, ze vela nasich lesov si vselijaki Rusi prenajimaju a nikoho tam nepistia (napr. pri plaveckom podhradi). Je to nechutne, ale nezaujima ma to. Ja mam k polovnictvu pozitivny vztah, preto chcem pisat o tejto teme. Zaroven vsak uznajte, ze nemoze ist o didakticky clanok. A pokial ide o &quot;opias v krcme - nebudte uzkoprsi na slova. Viete co mam na mysli - nehovorte mi, ze po celodennom behani po lese, premoceni a zaroven stastni si nesadnete a nepripijete si. Netrvdim, ze pritom padate pod stoly.
<br/>Neviem, ci som vam osvetlil moj zamer, ak nie, rad odpoviem na dalsie podnety. A budem rad, keby niekto nasiel tu odvahu a povedal o.k.
<br/>
<br/>Ajko

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1826 od Akela
Odpoveď od Akela na tému Reportaz z polovacky
ivbe získava 100 bodov z možných 100. Na čo sa to hráme. Tých opiášov som zažil stovky i keď sám som len mierny konzument. Takým opiášom končí u nás každá spoločná poľovačka a som veľmi rád ak opiáš nezačne už v polovici &quot;predstavenia&quot;. O tých čo prídu ožratí ráno pomlčím. Čo ak toto čítajú aj členovia výboru?!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1827 od michal
Odpoveď od michal na tému Reportaz z polovacky
Nie je to tak celkom pravda, z rozprávania starších, časy tahania flinty za sebou:], zbrusovania mušky o asfalt (brokovnicu po takejto úprave som videl na vlastné oči), či zhánania flinty na druhý deň sú aspoň u nás minulosťou. Ak alkohol tak počas polovačky veľmi opatrne, tak jeden na zahriatie, to sa klamať nemusíme. A pitie, až keď sú flinty zamknuté. Dnes už policajta tažko ukecáte, zažil som aj skoky do malinčia tých čo si dali len jeden na zahriatie, len čo videli na ceste policajné auto. Doba sa zmenila, a to je dobre.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1828 od lukas
Odpoveď od lukas na tému Reportaz z polovacky
Vazeny vsetci dobre vieme ze kazdy clanok o love nam na popularite neprida, prave opak je pravdou. Tak preco si mame verejnu mienku zase stvat proti sebe?. Neprajnikov mame predsa dost a to nehovoriac ze aj vnasich radoch su ludia hodny zavrhnutia a nieje ich zrovna malo.A ktomu opiasu len tolko neviem preco sa spaja polovnik=alkohol ved na Slovensku to je narodny sport ,ved kazdy spolok chovatelov,rybari,zahradkari ... v kazdom spolku je dovod co zapijat a verte ze aj zapijaju ale preco sa stale spomina pri polovnictve strielanie a alkohol to zme naozaj taky opilci ? ved aj ja si rad posedim v prijemnom prostredi utulnej krcmicky a ked odchadzam moj krok je niekedy neisty :-o, ale bez zbrane a nie v zelenom! ale ako obycajny SLOVAK. Ivbe tak uz viem kde nam kazia renome. ;):P:D

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1832 od tibo
Odpoveď od tibo na tému Reportaz z polovacky
AJKO prepač už si nespomínam či som dakedy čítal aspoň malú pochvalu na adresu bežných členovPZ od nepolovníka.Bulvárne masmédia tlačia na polovníctvo zo všetkých možných pozícii.Media sa prikláňajú k názorom tzv.ochranárov,tzv. psíčkarov atd¡....
<br/>-je to jednoduchšie,menej namáhavé,ahlavne bombastické!Poctivý ochranári strážia hniezda dravcov-nemajú čas podpilovať posed na ktorí lezú moje deti,poriadny psíčkar má psika pri nohe nie pri srnčati!
<br/>Máme veľa výskumníkov polovníckych odborníkov uznávaných vo svete-žiaľ nie u nás!--
<br/>--kauza ochrana vlka--(asi sa ich nikto nepýtal na názor)
<br/>Nikto sa nepýta na názor tých ktorí pred desiatkami rokov zachránili medvede,vlky,rysy,vydru,jariabka,a dochovali do dnešných čias!
<br/>AJKO pre toto všetko a iné..sa každý aj ja skrúti do klbka ako jež avystrčí ostne na obranu.
<br/>Súhlasím s názorom,že treba pozametať najprv doma.
<br/>AJKO dobrý chlap sa nestratí!--ahojki

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1836 od Jaro
Odpoveď od Jaro na tému Reportaz z polovacky
Chlapi ten clovek co by rad pisal clanok o polovacke robi pre &quot; Novy cas na nedelu &quot; . Obraz si urobte sami - nechcem nikoho sudit . Ja novy cas ani nekupujem !!!!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1875 od ajko
Odpoveď od ajko na tému Reportaz z polovacky
A uz si cital ten nedelny NC? Asi nie, lebo este nevychadza. Tak nic, ja som to prostrednictvom tohto fora iba skusil. Ak si myslite, ze najlepsia obrana vasich zaujmov a imidzu je hra na mrtveho chrobaka a radsej nechate priestor autorom, ktori naozaj o polovnictve pisu v nepriaznivom svetle, tak v tom veselo pokracujte. Neviem pochopit, preco na zapade, skusenosti mam s Francuzskom, sa polovnici publicity neboja, preco su tam polovnici dokonca dolezitou volicskou skupinou pre politikov... Asi preto, ze si vedia robit PR. Vy si ho robite iba prostrednictvom specializovanej tlace, ktoru aj tak citate iba vy sami.
<br/>
<br/>Iba pripajam, ze v NC robim iba tyzden, predtym som robil styri roky v SME a pat rokov v Hospodarskych novinach. Mojim zaujmom nebolo napisat bulvarnu reportaz o potokoch krvy a ozratych polovnikoch, ako ste to vy pochopili. Chcel som len priblizit atmosferu lovu ako takeho, tradicie, pisat o ludoch, co sa o les aj staraju... Nemate zaujem. Nevadi, prajem vela stastia a vela peknych chvil stravenych v lese
<br/>
<br/>Andrej Duricek

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1884 od johny
Odpoveď od johny na tému Reportaz z polovacky
Ajko nefuc sa hned. Mame zle skusenosti z mediami. Pri odstrele medveda - skodnika v nasom zdruzeni nemenovana televizia poprekrucala vsetko co chlapi povedali a vysli sme z toho ako najvacsi hlupaci, a tiez sa dusovali ze chcu byt objektivni a pomoct polovnikom. Zvazovali sme aj podanie trestneho oznamenia. Dalsia vec ze si sa ozval odst neskoro, ruja je v plnom prude a pomaly konci a spolocne polovacky nie su takym zazitkom a aspon u nas nekoncia v krcme. Ale verim ze sa ti niektory z chlapov ozve ked budu organizivat spolocnu polovacku a ze budes mat o com pisat a hlavne ze si das namahu a napises aj o tom co tej polovacke predchadzalo, myslim starostlivost o zver, lebo polovacky zaberaju polovnikom najmenej casu. Vela uspechov

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1909 od lukas
Odpoveď od lukas na tému Reportaz z polovacky
Ajko mohol by si to napisat najkrajsie,najpravdivejsie ako len by si vedel aj tak by to verejnost zobrala ako bezhlave zabijanie a drancovanie prirody a mi polovnici by sme mali o niekolko neprajnikov viac a o niekolko posedov menej! A preco ludia na Slovensku sa boja publicity ?, asi preto co napisal johny!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 2 mesiacmi #4431 od tibo
Odpoveď od tibo na tému Reportaz z polovacky
Kde je AJKO-podľa mňa teraz je čas na reportáž,hned od začiatku roka,ked zveri treba
<br/>pomáhať a rozniesť metráki krmiva.
<br/>ahojki

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 2 mesiacmi #4436 od DKo
Odpoveď od DKo na tému Reportaz z polovacky
Andrej , myšienka napísať knihu &quot;Z chválenkárskej kapsy&quot; nie až tak úplne nová. Druhý diel by si mohol venovať rybárom.
<br/>Chlapi, neváhajte a píšte a preháňajte. Nech sa národ pobaví :D

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.104 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 504 návštevníkov a žiadni členovia on-line