Barnes XLC

pred 18 rokmi 6 mesiacmi #2328 od mildo
Barnes XLC bolo vytvorené mildo
mate nejake skusenosti z praxi s tymito nabojmi?
<br/>ja som ich skusobne kupil ale tento rok som nemal cas na polovacku som bol v zahranici furt, snad sa to zlepsi teraz v zime.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 9 mesiacmi #8680 od Stefan49
Odpoveď od Stefan49 na tému Barnes XLC
Vid 30-06 Springfield;)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 9 mesiacmi #8890 od Stefan49
Odpoveď od Stefan49 na tému Barnes XLC
... Viem ze som sa v minulosti postavil oproti vyrob Barnes XLC strely. 25.7.06 sa Vyr ozval s odvolani na pretretie strely tohto druhu a odvolal sa na web stranku Barnes, kde sa docital ze specialne pretretie strely ovplivnuje rychlost, pretoze je to lubrikant, teda znizuje tlak. (aspon som to tak pochopil, a neuznal som to).
<br/>Trochu ma to trapilo, tak som sa na to podival. Vyr ,nepochopil si spravne o co sa tu jedna! Pri spravnom prelozeni z anglictiny: Barnes tu len pise ze udany povlak pomaha v tom ze sa UMOZNUJE tuto strelu bez obavy prebyt do vyssich rychlosti kde sa preukaze nizsi tlak--co to znamena ze aj tak sa musis drzat tabuliek. Strely ktore su neni nastriekane povlakom maju o nieco vyssi odpor, avsak aj tie sa daju prebit na vysoku rychlost, samozrejme s vysledkami vyssieho tlaku, co sa moze prejavit len vyssim spiatocnym narazom.
<br/>Hociako, ked sa drzis podla tabuliek Max. naplni pusneho prachu naboj zostava bezpecny, ak to prekrocis mozes sa dostat do smoly!
<br/>Ako som uz podotkol v minulosti, rychlost hoci ktorej strely zavisi na niekolko inych faktoroch, dnes pouzivane povlaky maju na to statisticky minimalny vplyv!:)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 9 mesiacmi #8892 od Vyr
Odpoveď od Vyr na tému Barnes XLC
stefan49: skúsim ti vysvetliť ešte raz čo som povedal -slovami iných ľudí v jazyku, ktorému asi rozumieš lepšie.
<br/> For example, data for the coated and non-coated bullets is not interchangeable, due to the excellent lubricating properties of Barnes’ proprietary, baked-on bullet coating. They are capable of achieving greater velocity than non-coated bullets, while exhibiting fine accuracy, excellent terminal performance, and greatly reduced fouling. This bullet coating is not to be confused with the messy moly-coated bullets sold by others.
<br/>
<br/>Pár čísel z manuálu od Barnesu na porovnanie. Cal.7mm RemMag Maximálne povolené navážky prachu pre identické strely -rozdiel je len v XLC vrstve.
<br/>
<br/>XMR3100 64 grain / 69 grain 3015 fps / 3242 fps
<br/>RL19 68 grain / 70 grain 3139 fps / 3245 fps
<br/>RL 22 70 grain / 72 grain 3210 fps / 3296 fps
<br/>N 160 59 grain / 64 grain 2970 fps / 3186 fps
<br/>
<br/>Toto ukazuje že [r]pre Barnes XLC je možné použiť o 2 až 5 grainov viacej prachu ako pre identicku strelu Barnes ale bez XLC vrstvy a dosiahnuť tak vyššiu rýchlosť. [/r] Ak by si chcel teda dosiahnuť rovnakú rýchlosť pri použití takéhoto prachu s nepotiahnutou strelou riskuješ poškodenie zbrane resp. úraz.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 9 mesiacmi #8893 od Stefan49
Odpoveď od Stefan49 na tému Barnes XLC
Z urciteho hladiska mas pravdu, avsak sa nedrz len na druhu strely!Nezabudni na jednu vec-prachy ktore su uvedene v tabulke su podstatne pomalsie horiace, takze pri ich zapaleni vznika vacsia energia, ktora vytlaca strelu cez hlaven.Dlzka hlavne tu ta isto hraje velku ulohu! Samozrejme ze udaje su presne, avsak to neznamena ze nemozes pouzit tak isto INE prachy ktore z praktickej stranky ti umoznia pomerne ten isty a samy vykon s neptretymi strelami!!!
<br/>Uvazuj na tom ze ja sa divam na prakticke pouziti a ty sa venujes teoretickymi statistikam!
<br/>Myslim ze si nevsimas tohto rozdielu a to je v podstate cala zalezitost!
<br/>Ten fakt ze sa snazime ziskat co najvacsiu rychlost sa prejavuje na pokracovani snahy vyrobcov vyrobit pomalsie a pomalsie horiace prachy.
<br/>
<br/>Ked sa dnes divam na tabulky zpred desiatych rokov v porovnani s dnesnymi udajmi su den a noc--prachy sa menia, tak istio ako aj druhy striel. Tuna su viditelne slova (kde musime byt opatrny pri ich preklade) ktore naznacuju ze &quot;mozu&quot; avsak to neznamena ze musia dokazat ich zmysel! Neprekladaj si anglictinu slovo ku slovu-to sa neda, vzdy si hladaj spravny zmysel!
<br/>
<br/>Moj preklad:
<br/>Napriklad, informacie (v tabulkach) ktore sa tykaju nenatretych striel su neporovnatelne (s natrenymi strelami), z dovodu ze lubrikant (specialne pouzity len firmou Barnes napeceny na strelu). Tieto natrene strely su schopne dosiahnut vacsiu rychlost nez nenatrene strely, popricom ukazuju lepsiu presnost, vynikajuce smrtelne vykony a velmi znizuju zahadzanie hlavne. Tento povlak na strele by sa nemal miesat (mylit) s babravym (spinavym ) povlakom (moly) ktory sa pouziva inym vyrobcom!
<br/>
<br/>Pri tomto preklade sa chytam len dvoch slov:1; &quot;su schopne&quot; co vsak neznamena ze to je 100%,2:; &quot;ktore pouziva iny vyrobca&quot;---teda kupuj len nase!!!
<br/>
<br/>Ak si myslis ze prirazka 50-100% na cene vyrobku ti zaruci lepsi vykon-kupuj. Co sa ja snazim povedat znovu V PRAKTICKOM POUZITI osobne nevidim v tom az tak bohovsky rozdiel! Zdvihnutie rychlosti o 100m/s ma velmi nevzrusuje!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.091 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 454 návštevníkov a žiadni členovia on-line