Na dlhé zimné večery

pred 18 rokmi 4 mesiacmi #2795 od Planovsky
Na dlhé zimné večery bolo vytvorené Planovsky
Pozdravujem Vás všetkých,
<br/>
<br/>cestou na spoločnú poľovačku k nám sme mali siahodlhú debatu s Johnim &quot;my poľovníci verzus ochranári&quot; vnútorné vzťahy a vzťahy medzi nami.
<br/>
<br/>Padol jeden veľmi zaujímavý poznatok.
<br/>
<br/>Myslím si, že ochranári tvoria v témach jednu veľkú jednotu, či sú to štátni alebo extrémisti.
<br/>
<br/>A toto je myslím si pre nás &quot;rozvadených poľovníkov&quot; veľkým ponaučením v jednote myslenia a chápania sa navzájom.
<br/>
<br/>Tých rozvadených poľovníkov a závisť s tým pôsobiaca som myslel tým ako to funguje u nás vo väčšine PZ.
<br/>Tá závisť, ktorá sa tu spomína vo väčšine debát, ale aj z vlastných skúseností je asi povestná pre nás Slovákov ako nejaká mágia.
<br/>
<br/>A preto sa pýtam?
<br/>
<br/>Nebolo by načase spojiť sa pre dobro veci pre nás všetkých poľovníkov a ochranárov v jednom a ukázať, že to ide a hľadať hlavne ako by to išlo.
<br/>
<br/>No hlavne robiť všetkom preto aby to išlo?
<br/>
<br/>S pozdravom Peter Plánovský

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 4 mesiacmi #2796 od Jaro
Odpoveď od Jaro na tému Na dlhé zimné večery
Peter tvoje prispevky sa velmi dobre citaju a suhlasim s tvojimi nazormi . No ked by sa nam polovnikom podarilo spojit sa a byt ako jeden, nas tlak by mal smerovat nie len k ochranarom ( tym ktory sa na nich hraju a schovavaju sa za rozne nazvy a beru za to financie ) ale nas tlak by mal smerovat na naseho neomylneho pana ministra podohospodarstva a jeho zadnico lizcov , ktori na co sahnu to poku.... :D pokakaju a pre polovnikov neurobia nic len , hole nic . Podliehaju vyssim financnym a neviem akym skupinam lovcov a zverobijcov . Lov sa stal v poslednych rokoch snobskym sportom a pre niektorich je jedincov a skupiny . Takze ak chceme zachovat polovnictvo na tej urovni ak malo do urcitej doby musime sa opriet troska inym smerom a zamedzit vybijaniu zveri . Ako bolo spomenute v inom prispevku vyskej zveri na spolocnych polovackach na diviaky , v poslednom case sa mi dostalo do usi ze na spolocnych polovackach sa zacali objavovat SAMOPALY co ma zarazilo a pod. praktiky .

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 4 mesiacmi #2797 od cimbalik
Odpoveď od cimbalik na tému Na dlhé zimné večery
Pred mnohými rokmi mi môj starší kolega, ktorý už bohužiaľ nie je medzi nami, bol povedal:
<br/>Števko, s poľovačkou je to tak ako so ženami, nebyť ľudskej závisti jedna pi... stačí pre celú dedinu !
<br/> A bohužiaľ tá závisť je tu dodnes !

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 4 mesiacmi #2799 od navi
Odpoveď od navi na tému Na dlhé zimné večery
Závisť asi nikto nevyhubí a zvlášť u nás je to akoby tradícia.A k tým samopalom na spol. poľovačkách...Irituje ma už len to vojenské oblečenie , ktorého sa akosi niektorí kolegovia nevedia zbaviť.Slušné poľovnícke oblečenie tiež dáva najavo, že sme príslušníkmi určitého stavu a to poľovníckeho - nie vojenského.A ak mám na flintu a patróny,tak si môžem kúpiť aj nejaké tie zvršky.Samopal ? viem ,že je v predaji aj v poľovníckych potrebách,upravený na jednotlivé strely ...ale to je silná káva-nech sa s nim &quot;poľuje&quot; na Lešti ,alebo Tureckom vrchu,ale nie v revíroch!!! Nezaškodilo by trocha tej prirodzenej disciplíny,či nie?Taká základná sebakontrola a primeraná ľudská inteligencia by možno potom potlačila aj tú závisť a bol by to aj krôčik na tej ceste spájania síl pre dobro veci,čo spomínal P.Plánovský.Pozdravujem všetkých !

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 4 mesiacmi #2800 od Planovsky
Odpoveď od Planovsky na tému Na dlhé zimné večery
To stým strieľaním som mal na mysli, hneď v úvode môjho príspevku, teraz by sme mali všetci na tri roky nosiť pušky takpovediac na sebaobranu, vieš čo mám na mysli.
<br/>
<br/>A ďalej len kŕmiť, starať sa, opravovať ,stavať a zase kŕmiť. A pochopiteľne byť častejšie v revíri ako nežiaduci hostia, ktorí sa tam cítia ako doma keď vycítia, že tam nie sme
<br/>A to myslím vážne.
<br/>
<br/>No a je naivné si myslieť, že by sme sa mohli všetci spojiť, no za pokus to stojí. Kto nič neurobí nič nepokazí.
<br/>
<br/>Neboj sa, že s takýmito názormi sa nestotožňujú aj ostaní a aj tá staršia generácia povedal by som ešte ľudového poľovníctva.
<br/>
<br/>No je im to ľahostajné sa do niečoho zapojiť pre spoločné dobro a budúcnosť.
<br/>
<br/>No na zamyslenie počúvaj toto.
<br/>
<br/>Bavili sme sa s jedným veľmi verejne známym poľovníkom. A ten mi hovorí, že ak sa niečo nepohne v našom vedení SPZ. Tak ako v Čechách už funguje spolok, alebo jednota profesionálnych poľovníkov.
<br/>Čo ty na to?
<br/>
<br/>S tým snobským športom plne súhlasím, ale to mi nezmeníme lebo ako to funguje, vonku &quot;poľovačka je hobby bohatých&quot; a my môžme byť radi, alebo je to na škodu?
<br/>Že sme začali za čias ľudového poľovníctva.
<br/>
<br/>No a k tým zbohatlíkom. Úplne by som ich nehanil, lebo nie sú všetci do jedného vreca.
<br/>Pochopiteľne nebudú mať nikdy taký prirodzený poľovnícky grif.
<br/>Ale oni sú si vedomí, že budú potrebovať odborníkov, a robotníkov. Aj keď s tými odbornými radami to je veľmi diskutabilné, lebo vieš ako to chodí. Radi majú vo všetkom pravdu:)
<br/>No ako to chodí na západe kto chce poľovať ten si to aj zaplatí. Aby si ma nebral úplne za slovo, že všetko je tam dobré že so všetkým súhlasím. Mám na mysli tú ideu o tom chcení. Lebo u nás každý čaká, že niečo zaňho niečo urobí. Myslím napr: odpadnutý šteblík na rebríku upovedomí ťa o tom, možno ho aj zlomil, ale nie je to jeho posed takty oprav aby on tam mohol bezpečne vystúpiť.
<br/>Tak zatiaľ.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 4 mesiacmi #2823 od Jovic
Odpoveď od Jovic na tému Na dlhé zimné večery
Rozhodne nepomôže veci rozdeľovať ľudí v zelenom na poľovníkov a ochranárov.
<br/>To delenie by podľa mňa malo byť na chamtivcov (ktorých zaujíma len ich vlastný prospech) a ostatných, ktorým záleží na tom aby sa v našich chotároch bolo z čoho tešiť sa aj v budúcnosti.
<br/>Vymožiteľnosť práva v našom štáte je na biednej úrovni (viď napr. problémy s pytliactvom a nelegálnou likvidáciou chránených živočíchov) a žabomyšie vojny poľovníci kontra ochranári určite nič nevyriešia.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 4 mesiacmi #2824 od Jovic
Odpoveď od Jovic na tému Na dlhé zimné večery
Poznám poľovníkov, ktorých vylúčili zo združenia len preto, lebo neboli ochotní mlčky tolerovať pytliacke maniere svojich kolegov. Aj do tohto diskusného fóra prispievajú poľovníci, ktorí sa neboja kritizovať vlastnú organizáciu. Takýmto poľovníkom rád podám ruku, keď ich stretnem v teréne. Aj keď som len obyčajný „ochranár“.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 4 mesiacmi #2844 od johny
Odpoveď od johny na tému Na dlhé zimné večery
Je dobre že si sa tu ozval, naozaj by sme mali držať spolu. Veď ak nám naozaj všetkým ide o zachovanie prírodného bohatstva, nemali by sme mať medzi sebou problém. Ale ako správne hovoríš, všade sa nájdu ľudia a &quot;ľudia&quot;. A dúfam že mi podáš ruku aj keď ma nevylúčili zo združenia ... a ešte jedno ... si VLK?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 4 mesiacmi #2850 od Jovic
Odpoveď od Jovic na tému Na dlhé zimné večery
Johny, ja som radový člen Stráže prírody a ochranár dravých vtákov. Hoci nemám poľovnícky preukaz, som aj ja lovec. Lovím ale krásne zážitky prežité v našej prírode (občas aj pomocou teleobjektívu fotoaparáta).
<br/>Ale aj organizácia ako je VLK má svoje dôležité miesto. Takisto štvornohý vlk patrí do našej prírody. O tom či je premnožený nechcem polemizovať. O tom či je vôbec nejaký druh premnožený nemôže rozhodovať niekoľko jedincov na základe vlastných subjektívnych pocitov.
<br/>Vyznám sa v dravých vtákoch. O nich môžeme diskutovať. Veľa krát som už držal v rukách orly, myšiaky, sokoly, káne, ktoré boli zmasakrované brokmi, železnými pascami alebo jedmi z otrávených návnad úmyselne nachystaných človekom. Viackrát som o tomto probléme rokoval s kompetentnými na ministerstve alebo vedením SPZ. Vždy sme sa zhodli na tom, že treba šíriť osvetu.
<br/>Ľudí rozlišujem podľa ich skutkov a nie podľa príslušnosti k nejakej organizácii. Nechcem ani nikoho poúčať. Chcem len poukázať na problém, ktorý je čiernou škvrnou slovenského poľovníctva. Viem, že na tomto fóre komunikujú ľudia, ktorý chcú zlepšiť verejnú mienku o poľovníctve. Aj toto je cesta ako to dosiahnuť.
<br/>Ver mi, že ten, kto mal možnosť pozorovať na jar svadobné lety orlieho páru, už nikdy nezdvihne hlaveň brokovnice proti orlovi. Aspoň pokiaľ to s tou láskou k prírode myslí úprimne.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 4 mesiacmi #2852 od Jovic
Odpoveď od Jovic na tému Na dlhé zimné večery
Navrhujem aby sme odteraz príspevky ku dravcom dávali do témy „Orly a iné dravce“. Nech je v tom poriadok.
<br/>Napíšte v ktorých oblastiach Slovenska pôsobíte a aké máte u Vás skúsenosti s názormi Vašich kolegov, ktorí nečítajú túto diskusiu. Viem, že veľa poľovníkov nepresvedčí nejaký zelený ochranár, ale môžu ich presvedčiť ich kolegovia, ktorí chápu, že poľovníctvo to nie je len lov tzv. úžitkovej zveri.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 4 mesiacmi #2904 od Planovsky
Odpoveď od Planovsky na tému Na dlhé zimné večery
No ten príspeviok tam sedí. Presne toto som mal na mysli. Keď som otvoril túto tému.
<br/>A presne si poukázal na to akosa viete vy ochranári zjednotiť myšlienkovo.
<br/>Práve toto nám poľovníkom chýba.
<br/>Iba ma to utvrdilo, že je to dobrá téma.
<br/>Díky

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 4 mesiacmi #2911 od lukas
Odpoveď od lukas na tému Na dlhé zimné večery
A otazka preco sa polovnici nevedia zjednotit? Lebo mnoho &quot;polovnikom&quot; ide iba o vlastne zaujmi.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 4 mesiacmi #2915 od Jovic
Odpoveď od Jovic na tému Na dlhé zimné večery
Chlapi, myslím si že zjednotiť by sa mali ľudia ktorý vyznávajú rovnaké morálne hodnoty a spája ich snaha zachovať naše prírodné bohatstvo do budúcnosti. Alebo sa chcete zjednocovať s jedincami, ktorí odmietajú dodržiavať zákon a vlastnú chamtivosť povyšujú nado všetko ostatné?
<br/>Mám veľa známych - poľovníkov, s ktorými si vymieňam poznatky z terénu. Oni ma informujú o veciach, ktoré súvisia s ochranou dravcov a ďalších chránených živočíchov. Ja im zase poskytnem informácie, ktoré sa týkajú výkonu poľovného práva. A spoločne sa snažíme chrániť chotár pred tými, čo tam vysýpajú smetie, pytlačia alebo robia iný bordel.
<br/>A funguje to.
<br/>Na druhej strane som ale aj spoluautor mnohých trestných oznámení (väčšinou za vyvražďovanie dravcov), kde podozrivý boli práve „tzv. poľovníci“. S darebákmi sa bohužiaľ ináč jednať nedá.
<br/>A dostávam takisto mnoho podnetov od samotných poľovníkov, ktorým vadí to, čo sa pácha v ich združeniach ale boja sa proti tomu otvorene vystúpiť.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 4 mesiacmi #2949 od Planovsky
Odpoveď od Planovsky na tému Na dlhé zimné večery
Jovic chápem, že nemáme na to aby sme morálne prevychovávali tých ktorí sa nedokážu vmestiť do určitých noriem.
<br/>Ale potom sa môžme hambiť, práve aj za týchto, lebo aj takých volajú poľovníci. a práve pre toto je mienka taká aká je.
<br/>Myslím si, že sme na jednej lodi a malo by nám záležať na dobrom a mravnom chýrení poslania a výkone práva poľovníctva.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.066 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 834 návštevníkov a žiadni členovia on-line