JELENIE NA KARI: 1kg stehna alebo karmenádle, 1 domáca klobása, 10 dkg slaniny, kari korenie, soľ, červená paprika sladká, cesnak, hl.múka, olej.
<br/>Mäso pozdåžne stredom napichneme nožom a vložíme klobásu. Zo všetkých strán mäso nasolíme a dobre potrieme rozdrveným cesnakom. Vložíme do vymasteného pekáča, dobre posypeme kari korením a na vrch poukladáme plátky slaniny na celé mäso, podlejeme vodou a pečieme v rúre zakryté. Sem tam prelievame výpekom. Keď je mäso mäkké, tak ho poprášime červenou paprikou a zapečieme odkryté. Výpek zahustíme múkou. Po vychladení nakrájame úhľadné plátky a podávame zo zemiakovým pyré, prelievané výpekom.
<br/>Dobrú chuť!!!
KURA NA DIVOKO: tento recept je pre Paliho29d, aby nemusel zháňať divinu.
<br/>Potrebujeme 1 väčšie kura, zázvor, soľ, sušené dubáky, 1 cibuľu, olej, vodu, hl. múku a smotanu na šľahanie.
<br/>Očistené kura nasolíme a zo všetkých strán posypeme zázvorom. Podotýkam, že aspoň pol balíčka, resp. min. 1 pol.lyžicu zázvoru. Do vymasteného pekáča vložíme nákrájanú cibuľu, podlejeme vodou a pečieme. Asi po 20 minútach pridáme namočené dubáky, tak pol hrste. Z času na čas prelievame výpekom. Vody do výpeku dáme viac, aby bolo dostatok omáčky. Keď je kura upečené, tak výpek zahustíme múkou rozmiešanou vo vode a pridáme smotanu, ktorá zjemní chuť, dosolíme a podávame s čerstvou knedlou.
<br/>Dobrú chuť!!!
Nazdar ja dávam pomer divina a bravcový bôčik 1:1.Na 10kg mäsa dávam 1x 0,7dl pohar cesnaku ktorý rozmixujem,200gr.Ml. sladkej papriky,50gr.Štiplavej papriky,200gr soli,10 gr.mletej rasce,100gr.Mletého čierneho korenia.maso meliem na šajbe číslo 8 a bôčik na šajbe č.10.Klobásku ju jemne pikantne ak nemaš rád pikantne klobási treba ubrat štiplavej papriky.Dobru chut...