Srnčí zvěř a paraziti

pred 18 rokmi 1 týždňom #7448 od Seva
Srnčí zvěř a paraziti bolo vytvorené Seva
V naší honitbě máme už delší dobu problém s nosníma střečkama u srnčí zvěře. Ze začátku odstřelu tj. od 16 května do konce čerrvna má každý ulovený kus nozdry někdy i hrtan plný larev těchto much. Je to logické v tuto dobu střečci kladou svá vajíčka. zaráží nás ale, že to má každý kus. Ve dvou až třech případech v roce se projeví i podkožní střečci. V důsledku toho je nízká hmotnost lovených kusů. Srnčata cca 4-6 kg, srnci 8-12 kg a srny 10-12 kg dodávkové váhy. Což je na honitbu v nadm. výšce 400 - 600 m v podhůří Jeseníku v 2 jakostní třídě docelá málo. Víte někdo nebo máte někdo zkušenosti v boji z těmito parazity_ Uvažujeme o přeléčení celé populace srnčí zvěře vhodnými medikamenty_ Můžete někdo poradit jaké?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 11 mesiacmi #7624 od Gulo
Odpoveď od Gulo na tému Srnčí zvěř a paraziti
Nazdar Seva, my sme tiež mali a stále máme problémy s nosohltanovými strečkami. Použili sme Rafendazol, môžeš skúsiť i Cermix. Problém bol ale ten, že sme toto liečenie robili len my a okolité PZ-tky nie. Ak to má mať nejaký význam, treba to robiť plošne. Bližšie info o týchto prípravkoch a postupoch liečby nájdeš bežne na webe, stačí hodiť heslo do vyhľadávača. V každom prípade by som sa ale najskôr dohodol so susedmi a postupoval spoločne. Takže veľa zdaru. :)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 10 mesiacmi #8083 od malinovsky

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 10 mesiacmi #8107 od Basky
Odpoveď od Basky na tému Srnčí zvěř a paraziti
Veľmi peknú ukážku, čo za ´nájomníkov´môže prebývať na/v jednom srnčom tele, má vo svojom albume v galérii Trapper. Pri takej kombinácii sa tomu srncovi vlastne čudujem že je až taký ´vysoký´.. Dovolím si tvrdiť, že väčšie množstvo parazitov dokáže kondičku a zdravotný stav srncov I.vt podlomiť až do takej miery, že na hmote parožia /ihlíc/ stratia aj vyše polovicu, ak vôbec prežijú zimu.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.097 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 146 návštevníkov a žiadni členovia on-line