Výkon strely - Je to zbraň alebo nábojnica?

pred 17 rokmi 8 mesiacmi #9528 od texedo
aj aj:)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 8 mesiacmi #9529 od Stefan49
Odpoveď od Stefan49 na tému Výkon strely - Je to zbraň alebo nábojnica?
Zastreloval som gulovnicu s bezne ocakavanymi vysledkami. Kedze sme uz vela krat okecaly presnost a vykon streliva Samozrejme kazdy podla svojho), rozhodol som sa sem prilozit niekolko tercov . (klikni si na Fotogaleriu, Stefan49, strelba (100m)).
<br/>
<br/>Co sa tu preukazuje ucinok zrane alebo streliva z jedneho na druhe, a to hlavne na presnost! Vzdy som zdoraznovala ze treba &quot;vyladit&quot; kazdu zbran osobitne na naboj/strelivo ktore bude v nej najlepsie fungovat! Co existuje teoreticky v tabulkach, reklamach alebo ci aj vysledkoch kolegovych skusok nebude nic prakticky spolocneho s tvojou zbranov.
<br/>
<br/>Pouzil som tu 5 rozlicnych striel: 160 Grain (10.3g); (Nosler Partition, Sierra Gameking. Speer Grand Slam, Combined Technologies (Winchester &quot;Fail Safe:) a Hornady Interbond, vsetky naplnou 60 grain (3.8g) prachu IMR 4350. Vsetky naboje boli vypalene z jednej zbrane na 100m. Poz.: dlzka jednotlivych striel je cca 3.4cm-prilozene len na porovnanie rozptylu streliva.V kazdom terci je 5 striel.
<br/>
<br/>Ako vidno, treba vystrelit kazdu nabojnicu/ strelivo na ktorej mame zaujem a hlavne individualne z kazdej zbrane s ktorou chceme uspesne lovit! Teoria je nedostatocna.
<br/>
<br/>Prilozil som tuna tak isto aj foto publikacie firmy Swift (strela Scirocco) kde sa zase preukazuju vplyvi rychlosti strely na jej deformaciu. Mozno tento obraz odpovie na otazku vystrelov pouzitim na odstrele zveri rozlicnych hmotnosti.:):):)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.067 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 284 návštevníkov a jeden člen on-line