Boli sme túto zimu už vela na divych kačkach ale tento rok je bieda.Strelili sme z 10 polovačiek 2 kačice . Neviem čím to je . Ak by my vedel niekdo povedať čím to je prosím ho nech napíše.
Mam skusenost, ze najviac kacic je na poliach, kde bola zobrata kukurica. Co som na posledy videl, to boli stovky a stovky kacic sustredenych na poli. Potom na ne mozes pri vode cakat kolko chces.
ja nepolujem lebo mam len 12 ale so starkym chodim kazdy piatok a kazdu sobotu na polovacky.Chodime na potok.Tam vzdy bolo velmo vela kacic teraz jedna alebo dve
Ono sa dá aj kŕmiť. Treba pri vode, kde sa zdržiavajú kačice urobiť krmelec, pravidelne dopåňať najlepšie kukuricou. Kačice si zvyknú tam chodiť. Miesto nemôže byť ale často vyrušované. Alebo to kukuričnisko, to je naozaj super poľovačka.
no konecne som si super zapoloval na kacicky... padlo mi ich 7 ale 4 som nenasiel ani so psikom bo padli do strasneho terenu ani ten chudak pes tam sa tam nevedel pohybovat:)
stym krmenim to je dobra rada lebo sme to vyskusali a vyslo to. ked kacice zacli o takej 16:00 hod tahat vsetko zosadlo tam kde bola kukurica tak sme si aj zastrielali aj sme strelili 5 kacic.
streliť kačicu za letu je niekedy doslova umenie, je pravda že sú za letu rýchle ako triskáče a poľovník sa musí vedieť rýchlo a pohotovo rozhodnúť ako zareaguje v danom momente. často ak niesu si isté, vysielajú najprv prieskumníkov ktorých je dobre nechať preletieť. ak je všetko v poriadku kačice na obľúbene miesto priletia. ak nieje, zmenia lokalitu. tiež sa stane, že až udrú mrazy, nájdeme ich skôr v celých kŕdľoch na JRD na zasilažovanej kukurici ako pri rieke. svoj postreh opisujem z večerných poľovačiek keď sa kačice vracajú nocovať z polí k riekam či potokom. Lovu zdar
Uz nam trozka prituhlo tak su tu,aj husy uz lietaju a kacic je pozehnane...
<br/>Na poslednej polovacke som nestihal prebijat a minul som vsetky naboje.Vysledok len jeden kacer,ale aj to staci dolezity je zazitok s polovacky
Zasa sa oteplilo. Ked nezamrznú rybníky, tak u nás to bude zasa nic moc. Ale ked zamrznú, všetky kačky z okolia budú u nás na malom dunaji. To bu de paráda:P