Cilan posudzovanie je je velmi subjektivna vec zalezi od uhla pohladu . Pocul som aj ja o roznom posudzovani v Sielnici ale to tak byva s tym sa treba zmierit . Ja som tam sice nebol ale vystavu beriem ako zabavu . Aj rozhodca je len clovek
tak pre vsetkych ta mienka vznikla koli posuzdovaniu jedneho psika velmi pekneho a vyborne pracujuceho ktoreho aj beru na vystavach a popri vystave mal byt posudeny na chov(koli tomu isiel zase na vystavu x-ty krat) ale akonnahle sa spomenie z akeho je chovu tak horsieho uz od neho asi niet takze ten psik asi nikdy nebude moct ist do chovu viac k tomu nepoviem aby som nepopisal blbosti ,ale dozvedel som sa veci ktore som v takej organizacii necakal ale ukazuje sa ze sa da zarabat na vsetkom
Aj to sú známky ´trhového´ mechanizmu, ktorý sa postupne udomácňuje v podmienkach slovenského poľovníctva, a novým zákonom o poľovníctve sa pravdepodobne ešte aj ´požehnajú´ aj takéto jeho nepopulárnejšie, neférovejšie, ale zaužívané ´obchodné´ praktiky..
<br/>Túto oblasť poľovníctva /kynológiu/ berú mnohí ´pri zdroji´, tiež len cez prizmu peňazí, zisku.. Nemáš tú správnu ´ochrannú značku´, - ani si neprdneš, resp. zabránime Ti.. :[:{
Aj mňa by zaujímali podrobnosti ako pura, že o ktoré plemeno, prípadne aj o ktorého psa išlo, čo mu vytkli, atď... Ak sa bojíš, alebo nechceš o tom verejne diskutovať, napíš mi, prosím Ťa, na moju adresu : Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
<br/>Ďakujem !!!
Ak myslíš na to, že tento princíp /vytláčenie konkurencie/ sa vyskytuje na našej planéte už od počiatku vývoja živých organizmov.. a v rozličných obmenách fungoval v každom type ľudskej spoločnosti, tak voči Tvojej poznámke nenám nijaké námietky... 8-L
<br/>
<br/>/Áno, žil... ...krásne časy, plieskala mnou puberta, mal som pohľadnejšiu vizáž, obvodové pomery v prospech hrudníka.... - pozn. kynológia ma vtedy netrápila.../
<br/>
<br/>Lenže ľudská spoločnosť, resp. vždy nejaká jej časť sa snaží o.i. o to, aby posudzovanie vecí /napr. skrze právo a poriadok alebo všeobecne platné pravidlá/ bolo nestranné, objektívne... Iná časť ľudstva sa zase snaží, aby podmienky boli také, aby vyhovovali im... Môj príspevok bol z pohľadu tej prvej skupiny, hoci nepopieram že jednotlivé krivdy sa dejú v ktorejkoľvek dobe.. Ale ak Ti môj príspevok-poznámka zo 7:05 vadí, tak sa tvár že tam nie je, alebo ak máš záujem čosi rozoberať, tak sa rozpíš obšírnejšie..
Tvoj prispevok 07,05 sa mi zdal zbytocne zideologizovany a to v oblasti kde to uz hodne dlho, co sa svinstiev tyka, funguje rovnako a kde je to hlavne a hlavne o ludoch. Druhy prispevok plny suhlas
omluvam sa zle som to sformuloval vystvy bere jednotky ale to ostatne co som pisal suvisi s posudenim do chovu a ide o jazvecika este raz sa ospravedlnujem
Jasné, hoci som nechcel aby to tak pôsobilo, predsa sa tak stalo.. ospravedlňujem sa, ale v tej chvíli to bol taký môj verejný ´povzdych´, možno práve preto že žijem na tejto planete a že zlé veci ktoré tu síce boli už dávno, hoci ma /moje poľovné zázemie/ doteraz obchádzali, sa možno onedlho budú meniť, v neprospech mojej poľovníckej činnosti.. to rozľútostí snáď každého poľovníka, ktorému určitá časť chotára prirástla k srdcu a zopár jednotlivcov s ´megalomanskopanskými´ maniermi mu v tom možno zabráni - napríklad výstavbou dákeho plota a pod... Ale to neznamená že sa chcem vyplakávať a nechať sa ľutovať - stávajú aj storáz horšie veci. Jedno viem iste - môj vzťah k prírode, k zveri to už nezmení.
Po dlhšej dobe som sa zúčastnil výstavy so zámerom uchovniť svoju suku. Moje dojmy sú nasledovné: 1. organizácia mala nedostatky, napr. začiatok v kruhoch sa posunul asi o 0,5 hodiny 2. po výstave bol plánovaný chovný zvod o 14,30 hod.
<br/> 3. krátil som si čas debatami s vystavovateľmi a čakal som na chovný zvod
<br/> 4. náhodne som sa šiel pozrieť na kruhy a s hrôzou som zistil, že chovný zvod kategórie mojej suky už prebehol ( bolo to o 13,00 hod)
<br/> 5.kladne som hodnotil, že mi dovolili zúčastniť sa chovného zvodu v inej kategórii 6. na výstave, z ktorej som odstúpil, rozhodca sa zameral na posudzovanie chvostov, a po konzultáciách moja suka mala chvost v norme, rozhodca ju zaradil do druhej ceny 7. kynologická komisia na chovnom zvode sa zamerala hlavne na hlavy, chvosty si vôbec nevšímala a chyby, ktoré na výstave zaraďovali moju suku do druhej ceny kynologická komisia nehodnotila
<br/> 8. kynologická komisia vyraďovala z chovu suky, ktoré na výstave zíkavali tituly 9. rozhodca a kynologická komisia sú z rovnakého klubu, prečo také rozdielne hodnotenie
<br/>Na záver bol som sa viackrát pozrieť na chovný zvod iného plemena, kde posudzovateľom bol pán P. Tak to bol zážitok , to bola úroveň, nechýbal tam ani humor. Týmto pozdravujem pána Jána P., ktorý bol kedysi funcionárom klubu môjho psa.