Neviem či si ho mal možnosť skušať alebo nie. Ja mam jeden na jednej z gulovníc kalibru 7x57 a som s ním velmi spokojný. Je to jeden z prvých Edenbergov čo sa začali predavať, nie je to ta polska napodobenina. Niekolko desiatok som ich už aj nastereloval a ku podivu ich maitelia ich doteraz majú. Je jasne , že sa to neda porovnavať s Meoptou, Leupoldom či Zeiss.
Pokiaľ nemáš finančné prostriedky na iný, tak jedine ako riešenie z núdze. Určite by som ale dlho zvažoval, dnes čínani robia 99 % lacných puškohladov. Radšej menej a kvalitné ako veľa a o ničom.
Mal som ho na kalibri 7x57,drzal dobre .Strielanie s nim v pohode ,teda na tu cenu.Inac sosovka je umela hmota,proti svetlu ma odlesk a za sera straca na svetlosti.Sklo je sklo .Ja som menil za hakko a som spokojny.
Bol to moj prvy puskohlad,kupil som ho z Hubertlovu od Lihotskeho.Mal som Edenberg 3-12x50 s osvetlenym bodom(na flinte kal. .30-06Sprg.).Pouzival som ho cca.2 roky,potom som ho predal kamaratovi,ten ho ma na 7x64.Nastrelit sa dal,dokonca aj nastrel drzal,akurat ten moj mal vacsiu spotrebu energie,baterku som v nom menil aj 3x za zimnu sezonu,a to som si svietil dost zriedka.Dalsou nevyhodou bolo,ze o nejakej presnejsej strelbe mohla byt rec tak max. do 100-150 metrov,potom to uz s viditelnostou bolo velmi biedne.Vecer takisto velmi slabe.Zaver-radsej cakat a setrit,nez trpiet.
Aj ja mám Tasco 1,5-7x50 z Hubertlou, ale už 3 roky leží v šuflíku. Neviem ho predať. Odvtedy som už mal Meoptu, a teraz Docter. Za tie peniaze, za čo to predávali toho času nedostal si primeranú kvalitu. Bol to dobrý oj... Keď budeš polovať len cezdeň, keď je ešte dostatok svetla, tak OK. Nástrel drží - som to mal na 8x57JS, ale tá svetelnosť :{
<br/>Za málo p. málo m.
ja mam edenberg 3-9x50, mam ho uz 4 rok, baterka odvtedy stale drzi, nemozem sa nanho stazovat, vnoci som s nim tiez strielal, no je pravda, ze takemu zeiss sa nevyrovna...ale inac pre zaciatocnika al takeho, co ide raz za cas uplne vystacuje
zdravim vas, ja rozmyslam kupit edenberg ale ten najnovsi s 56 prednym okularom chcem to dat na 270 winchester mam spoluziaka co to ma na osmicke dalsi znami tiez maju to akoro 5 rokov a pokojnost dajsi kolega si to dal na 30-06 ma to pol roka a spokojnost ale zase dalsi dvaja kolegovci v zdruzeni to mali na 7x64 a odisli im ale neviem ci to nekupovali na trhu ozaj nemam tych penazi vela lebo som student ale streilam asi 2 krabice rocne cca vydrzi to podla vas? dakujem za odpoved
neviem co stoji teraz ten edenberg, ale ja by som do toho nesiel ani zadarmo.meopta robi teraz lowcost verziu, tz Meopro, popytaj sa co to stoji.ja som mal edenberg, asi 3 roky bol oka-ale strielal som malo, a potom som nevedel nic trafit.nastrelili sme ho znovu, a zas rozhadzoval.odtrhnuty kriz.a svetelnost menej ako bieda.aj ked si student, par brigad a radsej jazdenu meoptu ako ten edenberg, usetris na nervoch, nocnych dohladavkach, vyjazdoch na strelnicu aj vybuchanych patronoch.