Dobrý den, zajímalo by mě, zda se nacházejí v ČR cvičné obůrky s černou zvěří. Konkrétně v jižních Čechách (Českokrumlovsko, Českobudějovicko), popř. občas projíždím přes Moravu (Olomoucko, Frýdeckomístecko, Těšínsko). Již v publikaci "Malí lovečtí psi - chov a výcvik" (publikace z 80. let) se autoři zmiňují o cvičení ostrosti na černou v cvičných obůrkách. Nevíte, prosím, o podobném zařízení ve zmiňovaných oblastech? Děkuji, LESU ZDAR!
Napsat Ti mejlík? Ale kam? Zlínsko už je přece jen z ruky. Existuje nějaký oficiální seznam obůrek v rámci ČMMJ, ČMKJ nebo něco takového? Jestli si však jednotlivá sdružení vydržují vlastní obůrky, tak to ani na OMSech nemusí vědět. Lesu zdar!
Ahoj kolego český Myslím že když se podíváš na stránky kynologických klubů, resp, třeba na stránky chovatelů alpského jezevčíkovitého brakýře, tak najdeš kontakt na výcvikáře a ten by jistě věděl o obůrce, nebo je dokonce majitelem takové obůrky. Ale :x:x Kontaktní zkoušky ostrosti na černou je v obůrkách zakázána, takže beru pojem obůrka jako jakousi ohrádku v které je zavřené prase a pes doráží přes plot.
Pánové, díky, už jsem sehnal jeden tip. A to, že je to bezkontaktní mi vyhovuje. Mám štěně (fenku) honiče, dost nemotorné stvoření (zatím), je tomu cca 6 měsíců - samá noha, takže by na malém prostoru asi těžko manévrovala. Jen bych chtěl, aby si "přičichla" k živému praseti, byť přes plot. Na druhou stranu mám trochu obavy, abych ji tím nezradil, protože jestli jí potom stopa černé bude asociovat metrákovou bachnu, která nemá respekt ani z člověka, natož ze psa, nevím, zda to je dobrá zkušenost. Co si o tom myslíte? Lesu
čau no že jsi to neřekl dřív,na Budějovicku a Prachaticku vím cca o 50lidech kteří mají doma divočáka a z toho tak na 10míst jezdim cvičit,takže stačí říct a jedem
kdyžtak mi napiš na email,nebo zajdi na moje stránky www.ztresnovezahrady.wz.cz a tam mám v kontaktech i číslo na mobil tak klidně zavolej a domluvíme se.
Zdar, tak se na to prozatím vykašli, není to urgentní. Další víkend jsem na Moravě a první víkend v říjnu je výstava psů v Budějovicích. Potom mám čas kdykoli. Mimochodem v Boleticích už to troubí ostošest. Tak lesu zdar!
jojo ted je to nas nic když pořád prší,protože Zuzanka bude mít v obůrce bahno a to pak na cvičení není.Jinak do budějc taky jedu,ale nevystavuju,jen se jedu podívat.