Omlovám se :[:(8-L
<br/>Není to téma(i když) jen jsem místo vyhledávání použil okénko pro zadání vyhladávače:o((((((((((((((((
<br/>Chtěl jsem se jen dozvědět něco nového o této pozoruhodné osobě
<br/>Ještě jednou pardon.
No jasné, p. Begala je častým návštevníkom diskusií na myslivost.cz a jeho názory
<br/> ťa asi vytáčajú podobne ako väčšinu normálnych ľudí. Sa vám hoši len čudujem, že
<br/> ho neviete poriadne "zotrieť". Raz som mu odpísal, že kedy by on chcel loviť zajace,
<br/> keď podľa jeho teórie sú celý rok buď skotné alebo sa pripravujú na párenie. Odpovede
<br/> sa mi nedostalo. Naposledy som sa dočítal, že by ich bolo dobré loviť v auguste a septembri, lebo vtedy sa už nehoncujú. Z vlastnej skúsenosti-u nás sa honcovali ešte v auguste, takže no coment! A reči o tom, že zajac smrdí predátorom už radšej ani nebudem rozoberať. Je hanbou, keď sa poľovník vyjadruje ako totálny laik! :[
Myslím, že práve tento pán dokonca tvrdí, že túlavé psy nie sú pre srnčiu nebezpečné. Nebudem protirečiť, nemá to asi význam, stačí ísť do prírody a odpozorovať dianie v nej. Potom by také bludy nemohli uzrieť svetlo sveta. Lenže on pozerá asi len dokumenty o krokodíloch v telke. Mimochodom, kto už videl líščiu noru v čase, keď sú v nej mladé, nemohol si nevšimnúť tie zvyšky zajačích a srnčích mláďat v jej okolí. Mladej líške zrejme mladý zajac nesmrdí. Žeby ešte nemala čuch? :liar: A líška, ktorú som pozoroval ďalekohľadom, keď zožrala cca 10 centimetrového zajačika? Nesmrdel jej? Možno bol po kúpaní a použil parfém.
Trefa proto jsem se o Mr. B zajímal více.Chtěl jsem zjistit odkud pramení konspirace o tom že přikrmování zvěře je škodlivé, dospělci všech druhů, šelmám nechutnají a s odporem prý utíkají,na zbarvení osrstění šelem se nepodílí souběh genů obou rodičů jak se dosud vědci "domnívali" ale stres kterým člověk na šelmy působí(stejně tak u vepřů),běžné patnácti četné vrhy stresovaných liščat a matematické variace kdy dokáže během chvilky díky svým inovátorským myšlenkám ztrojnásobit ba i zdesetinásobit populaci drobné zvěře?
<br/>A další a další.........
<br/>Gulo máš pravdu jukni na www.myslivost.cz v sekci "radíme si" a "lov lišek".Tam se dozvíš takové věci že svého lektora na "základy myslivecké zoologie a biologie" půjdeš přetáhnout řemenem, že se ti o něčem podobném vůbec nezmínil:o))))
<br/>Mičurin s Lysenkem dělali do jablek ale on do všeho???
<br/>My máme pouze Cimmermana, vy Begalu.:]:]:]