Dnes, dňa 11.8.2009 v skorých ranných hodinách krátko po polnoci nás vo veku nedožitých 79 rokov v tichosti opustil nestor poľovníctva na Slovensku, medinárodnou vedeckou aj laickou verejnosťou uznávaný vedec, pedagóg, autor mnohých odborných kníh, článkov a publikácií, člen SPZ, člen CIC a veľký milovník prírody a poľovníctva, hosťujúci Prof. Doc. Ing. Pavel Hell, CSc. ČESŤ JEHO PAMIATKE!
Verte mi,dlho som zvažoval,či sa mám vyjadriť alebo nie aby som nebol zle pochopený,ale vopred sa ospravedlňujem ak by sa to niekoho dotklo.Dovoľujem si len skromne upozorniť pre budúcnosť,že sústrasť sa ,,nepraje,, ale ,,prejavuje,, alebo poťažne ,,vyjadruje,,.Ďakujem za pochopenie.Prosím neberte to ako zlomyselnosť.
Zahučali hory, zahučali lesy.
<br/>Poľovačku vábením som vždy pokladal za vrchol poľovníckeho umenia. Majstrom vo vábení jelenej zveri bol bezpochiby aj učiteľ mnohých úspešných imitátorov Jelenej zveri, ktorí vďaka jeho schopnosti odovzdať svoje umenie mladším generáciam vychoval takých uznávaných vábičov ako sú: Alojz Kašak, Jozef Bačík, Plánovský a ďalší. Tiež som mal tú česť s Lackom Penciakom, stráviť neuveriteľné 3 dni na poľovníckej chate a učiť sa od neho tomuto neuveriteľnému umeniu. Oto viac ma zasiahla správa, že dňa
<br/>12.3.2010 zomrel vzácny poľovník, človek, nestor a učiteľ, Lacko Penciak.
<br/> Zahučali hory, zahučali lesy.
<br/>Tý čo ste Lacka poznali vzdajte mu minutu ticha.
<br/>Česť jeho pamiatke.
<br/>M. U.