Posedova klasika je 8x56,u nas Meopty 7x50/56. Ci uz to bude vykonny variabil alebo pevne zvacsenie,je predpoklad pouzitia za zhorsenych svetelnych podmienok,ale to vsetci dobre vieme. Teda v ramci moznosti (penazenky,estetiky...)brat co najkvalitnejsie sklo a 50-56mm objektiv.
no ja mam pozorovaci practica 7.50 je super som s nim spokojny za splnu je perfektny,a puskohlad enember 7.50 s cer bodkou ma peknny jas,je to mala trieda no za tu jeho cenu je super,takze s mojimi skusenostami je naj zväčsenie 7.50 iny by som nechcel je to super
Iny by si nechcel,lebo si iny este nemal.....chapem tvoje nadsenie,ale skus sa trosku objektivnejsie pozerat na vec. Neskor dosetris, kupis nieco kvalitnejsie a zase nebudes ine chciet....8-L Tiez som mal pred rokmi podobny zazrak a myslel som si,ze mi to "staci".....
Meopta 7x50 s RD je super hlavne ak sa už stmieva. Variabil má svoje výhody ale je háklivejší na držanie nástrelu . Povedal by som , že s výkonom kalibru by mala stúpať aj kvalita variabilného puškohľadu => aj cena.
<br/>
<br/>Ten Edemberg je vhodný možno na 22 WMR alebo 22 Lr na medium gulovnici je to len zástavka cestou do smetiaka. :]