Zdravim,
<br/>chcel by som optiku s co najlepsou svetelnostou za co najlepsiu cenu, klasicky...)) Pojdem urcite do staleho zvacsenia 8x56 s cervenym bodom. Presiel som vsetky mozne fora a zaujal ma docter 8x56 s bodom, ktory mal super hodnotenia, dokonca niektori tvrdili, ze sa v terene vyrovna aj tym naj znackam ako Zeiss, Swarovski, Kahles, SaB...To je presne to, na co by som sa vas chcel spytat. Mali ste niekto moznost porovnat v PRAXI spominaneho doctera s nejakym z uvedenych top puskohladov??? Este raz pripominam, ze by som privital hlavne prakticke skusenosti...
<br/>Dakujem!
zdar pani, prosim vas neviete mi niekto poradit webovu stranku alebo obchod kde by sa dal kupit docter??? ide mi ale hlavne o to aby mal osnovu klasicke tecko, to znamena ze bocne hrube ciary s tupym zakoncenim a spodna je po uroven vrchu bocnych a zakoncena spicom. pretoze pod oznacenim 4a -a4 su osnovy ktore maju vsetke tri ciary zakoncene na tupo! a to nechcem. dakujem.
Zeiss a Docter su si velmi blízke. Zeiss vyrabali výchdní nemci. Po zjednoteni sa knim pridali aj zapadní nemci a vyrabyli spolu pod značkou Zeiss po čase sa čsť zastúpena bývalími západními nemcami odtrhla a vyrába ďalej pod značkou Docter. Tie dva puškohlady su si velmi blizke. Mám tiež Docter a som sním nadmieru spokojný.
Ale ale to mas pomylene...Docter je byvalý ,,Zeiss" Jena. Original Zeiss bol mimo komunistickeho bloku.V Jene si nechali ukradnuty nazov...preto ho mohli vyvažať len do soc.štatov.
To je perlička hodná večernych sprav...ako sa po zjednotení pridali zapadní nemci k vychod. a zacali s nimi vyrabať Zeiss.....tak to je naozaj super.Este raz apinko.....Docter je byvaly ,,Zeiss" Jena.