Zdravím gazda BJ a ja sa chcem skôr opýtať na tvoje skúsenosti s optikou NS,lebo ja som dostal ako darček Niko Stirling 6x40 Mountmaster a chcel by som vedieť či sa môže vôbec použiť na 7-mičkovu guľu......Prípadne ak má niekto skúsenosti.Diky.Lovu zdar.
v gazdovom linku je Nikon....to nie je Nikko Stirling.....
<br/>K modelom Mountmaster vyrobca na svojej stranke pise: Idealny pre vzduchovky a zbrane kalibru 22LR (cize malorazky). Ak mas to alebo ono, pokojne to tam zaves.
<br/>
<br/>Na sedmicku si radsej kup naozajstny puskohlad.
Pokial chcez znacku Nikon, tak jedine Monarch E 2,5-10x50 alebo 56 SF IL. Je to drahsia optika, ale stoji za to. Obraz super, skla spickove, na boku korekcia paralaxy a osvetleny bod tocis to jednej strany svieti na zeleno a do druhej na cerveno. Kludne si ju kup, uvidis, ze ta nesklame. testovana na magnum kalibroch. Uchytenie osnovy electroform, alebo Glass etched. monarch x -najvyssia rada je uz pre polovnictvo nie velmi vyuzitelny, snad pre tych, co strielaju long range. A takisto je ovela drazsi. Monarch E 2,5-10x50 SF IL kupis novy za 850 eur, teda orientacna cena. zalezi od predajcu.