Puškohľad Trijicon AccuPoint novinka bez batérii? Má niekto skúsenosti?

pred 14 rokmi 3 mesiacmi #51646 od jhunter
Celkom ma zaujal tento puškohľad. Práve plánujem kúpu nového puškohľadu na 30-06. Myslím, že princíp je jedinečný a tak isto aj konštrukcia a cena. Má niekto už prvé skúsenosti?
<br/>Ďakujem

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 14 rokmi 3 mesiacmi #51650 od belson
Pred rokom som mal možnosť na výstave IWA si siahnuť na TR24-ku. Sympatická, veľmi nízka váha. Skúšal som ho v najtemnejších zákutiach haly, nemal chybu. Nemám síce fotometrické oči, ale podobné testy som v ten deň robil aj so Swarzeissami a rozdiel som nebadal, ten by sa ale zrejme objavil v extrémnom šere. Podľa mňa veľmi vhodný model ku zbrani na spoločné poľovačky. Chlapík ma varoval pred zameriavacím trojuholníkom v zelenej farbe (robia aj v červenej a jantárovej), ktorá môže splývať s porastom. Keďže získanie tohto modelu za dobrú cenu bolo v danom čase trocha komplikovanejšie, tak som nakoniec uprednostnil klasiku (Zeiss Varipoint 1,1-4x24).

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 14 rokmi 3 mesiacmi #51658 od jhunter
Trochu som chodil po nete a myslím že to bude kvalitný výrobok, pretože hlavné využitie je u policajtov špeciálnych jednotiek vojakov- na výkonných zbraniach.
<br/>Ešte ma zaujali osnovy. Ten trojuholník je vraj na mierenie oboma očami. ostatné sú klasické tenké americké. Ktorú by ste doporučovali? nechcem ho na spoločné poľovačky, skôr na posed.
<br/>Ďakujem

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 14 rokmi 3 mesiacmi #51663 od belson
Po tom, čo som si prečítal upozornenia na strane 23 manuálu, som rád, že som to nakoniec nezháňal. Trícium je rádioaktívny izotop vodíka a v prípade jeho úniku síce bezprostredne nemusí nič hroziť, ale pôsobením ohňa vzniká vraj veľmi nebezpečný jeho oxid HTO a to podľa mňa za to nestojí. Môj názor - radšej od takých vecí čo najďalej.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 14 rokmi 2 mesiacmi #52823 od szmt
Mal som ho na testovanie zhruba 6 masiacov.Mal som ho na guľovniciach rôznych kalibrov (od 7x57, .308 W a .300 W.Magnum) a vystrieľal som asi 5 krabičiek nábojov na strelnici za dobrých svetelných podmienok a zopár nábojov na zver za šera, na snehu a pri splne mesiaca.Opika výborných parametrov sklá dodáva firma Docter a rektifikačné prvky sú akoby od Schmidt und Bender.Tieto puškohľady používa Armáda Spojených štátov aj Britská armáda v najnáročnejších podmienkach všade vo svete (.50 Br.).
<br/> Na posed by som doporučil klasickú nitku s jantárovým bodom (v súčastnosti výrobca vyrobil overovaciu sériu s červeným bodom).Ak chcete ľahký model a holdujete posliedkam tak úplne postačuje 3-9x40 ak častejšie posedujete tak jednoznačne model 2,5-10x56.Osvetlenie bodu sa dá regulovať ale pri večerných postrižkach to nie je nutné lebo jas bodu tak jemný že vám vôbec nevadí môžu ho používať aj ľudia, ktorý majú atypicky skrivenúšošovku oka (môj prípad).
<br/> Na základe mnou získaných skúseností ho môžem iba vrele odporučiť.Strach s trícia je zbytočný.Puškohľad má jednu veľkú výhodu a to, že nekupujete baterku a taktiež absentuje prídavný tubus na osvetlenie.
<br/> Sám vlastním optiku Schm.Bender takže mal som ho čím porovnávať.
<br/> Momentálne čakám na dodávku na slovensko bude ích predávať firma Tromf v B.Bystrici.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 14 rokmi 2 mesiacmi #52833 od belson
Výrobca týchto puškohľadov na strane 23 svojej príručky hovorí:
<br/>
<br/>BEZPEČNOSŤ
<br/>Puškohľad AccuPoint obsahuje pre nočné osvetlenie rádioaktívnu látku. Zdrojom žiarenia je Hydrogen-3 (3H) všeobecne známy ako trícium. Trícium je prirodzene sa vyskytujúci plyn bez zápachu, chuti a farby, ktorý reaguje s ľudským telom rovnako ako prírodný vodík. Telo dosť zle zadržiava vodík alebo trícium v plynnej forme. Avšak kysličník, HTO, ktorý vzniká horením trícia, je 10.000 krát nebezpečnejší. Z tohto dôvodu musí byť venovaná veľká pozornosť tomu, aby sa zabránilo prítomnosti plameňa pri puškohľade AccuPoint s tríciovým osvetlením, ktorý je poškodený alebo podozrivý z netesnosti. Ak je tríciové osvetlenie v puškohľade AccuPoint poškodené, alebo podozrivé z poškodenia, umiestnite jednotku do vzduchotesného plastového sáčku a za účelom inštrukcií pre manipuláciu a výmenu sa spojte s firmou Trijicon, Inc. Po kontakte s jednotkou s poškodeným osvetlením by si osoba mala dôkladne umyť ruky mydlom a vodou. Ak máte na pokožke otvorené rany alebo odreniny, s takýmto poškodeným puškohľadom nemanipulujte. S poškodenou jednotkou pracujte iba v dobre vetranom priestore a zabráňte vdychovaniu vzduchu v blízkosti jednotky.

<br/>
<br/>Takže zostáva už len polemizovať na tému pravdepodobnosti vzniku nejakej nebezpečnej situácie a to tu asi nemá veľký význam. Uviedol som to preto, že si myslím, že informácie by mali byť podávané komplexne a ich vyhodnotenie nech si každý robí sám. Ale pre istotu si rád prečítam, ako bola myslená veta Strach s trícia je zbytočný.
<br/>
<br/>Už som uviedol, že jeden model puškohľadu AccuPoint ma očaril na prvý pohľad a chcel som si ho zadovážiť. Nebolo to vtedy jednoduché, lebo pred rokom, keď som ho na výstave IWA testoval, nebolo tu o ňom ani chýru ani slychu. Mne ho na testovanie nikto neponúkol :(, takže na rozdiel od &quot;predrečníka&quot; sa na marketingu pozitívne podieľať nemôžem ;). A teraz, keď už bude dostupný aj na Slovensku, si radšej do svojho Zeissa tú baterku kúpim, lebo na riziko ohrozenia svojho zdravia už pozerám trocha ináč. Možno som zbytočne pokakaný? :)
<br/>
<br/>Apropo, príslušníci oboch uvádzaných armád sú vystavení mnohým iným a niekedy aj ďaleko väčším rizikám ako je inhalácia trícia z puškohľadu, netesného po nejakom mechanickom náraze.
<br/>
<br/>A zaujímalo by ma, ako sa dovozca vysporiada s certifikáciou takého produktu. Asi najskôr stranu 23 z manuálu nepreloží/nepredloží….. (?)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 14 rokmi 2 mesiacmi #52835 od belson
A ešte niečo:
<br/>Minule som tu v rámci diskusie niekomu niečo ponúkol a bol som vymazaný. Páni majori, prosím vysvetlenie, ako to vlastne je s tou cenzúrou? Takýto marketing, ako je posledná testovačova veta z príspevku o 17:41 sa môže?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 14 rokmi 2 mesiacmi #52843 od szmt
Ak máš na Ziessa tak si ho kúp nikomu neberiem jeho názor.Nikto tu nehovoril o tom že sa máš pokakať kamarát ale jadna vec ma zaráža , že niekto kto mal puškohľad na 20 minút v ruke tu hovorí o tom aké je to nebezpečné.Pátral som na nete a nikde som nenašiel, že by sa niekto tým otrávil ani mne sa nič nestalo.Ponuka na testovanie bola uverejnená v jednom nemenovanom poľovníckom časopise stačilo sa len prihlásiť a dali ti puškohľad k dispozícií.Ešte niečo ten strach som myslel tak, že ja osobne puškohľad aj zbraň nosím v puzdre a dávam naň pozor, netrieskam s ním aby došlo k mechanickému poškodeniu.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 14 rokmi 2 mesiacmi #52846 od belson
:) Len pokojne szm, emócie sú zbytočné, lebo potom nečudo, že ti uniká zmysel môjho príspevku.
<br/>
<br/>Ten nebol o mojej zeisske a ani slovkom som neznevažoval úžitkové vlastnosti AccuPointov. Na názor, že jeho bezpečnosť nie je pre mňa v poriadku, som neprišiel za 20 minút pri jeho omakávaní na výstave, ale len za nejaké tri minúty pri prečítaní bezpečnostných pokynov, ktoré som si prečítal na oficiálnych stránkach výrobcu. Pre ostatných čitateľov som to preložil preto, lebo tvoje chvály, s ktorými ináč súhlasím, nepokladám za komplexnú informáciu. A to pokakanie s tvojim príspevkom nesúvisí. Keby si sa počas čítania občas vydýchal, z kontextu by si (azda) pochopil že tým slovom pripúšťam, že možno je moja obava prehnaná. A chlapov, ktorí s puškohľadom už nechtiac tresli (niekedy dosť poriadne) poznám až až.
<br/>
<br/>Take it easy..... 8-L

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 14 rokmi 2 mesiacmi #52847 od lovec_1
Podrzat 20 minut v ruke puskohlad a dokladne si precitat manual su dve rozlicne veci,ktore nie je vhodne splietat dokopy....
<br/>Mna by skor zaujimali negativa,ktore sa mohli vyskytnut pocas testovania,lebo obvykle sa na tieto zvykne v navale euforie &quot;pozabudnut&quot;.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 14 rokmi 2 mesiacmi #52848 od belson
Dobrá otázka. Keď som sa bavil s tým britským zástupcom pre Európu, upozorňoval ma, že zelenú osnovu do prírody nedoporučuje. szmt doporučuje jantár, podľa mňa to v jeseni tiež nemusí robiť dobrotu ani na zožltnutom lísti, ale ani na tele farebne blízkej zveri (srnčia vysoká). Ak by som mal možnosť voliť len medzi zelenou a jantárovou, bral by som asi skôr zelenú, lebo do trávy alebo zelených stromov strieľam málokedy :].
<br/>Keby som ale mal k dispozícii na zavesenie na raťafák detektor tríciového plynu :D a chcel by som si AccuPoint kúpiť, zrejme by som ho bral prednostne v červenej...

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 14 rokmi 2 mesiacmi #52857 od szmt
Ak má stať niečo tak sa aj stane.Neznevažujem zistenia pána Belsona ak som sa ho dotkol tak sa ospravedlňujem. K negatívam by som mohol povedať , že ak dlhšie sedíte na posede (3-4 hod. a viac) alebo v lese za súmraku a šera tak ten accupoint veľmi zoslabne takže je až skoro neviditeľný. Súhlasím s tým , že absentuje červená bodka. Nástrel držal na každom kaliberi ale 6 mesiacov je dosť krátka doba na posúdenie tejto záležitosti.Ešte by som spomenul ,že montážna dlžka je o niečo kratšia ako u podobných puškohľadov ale to sa dá poriešiť správnou montážov.Ešte taká jedna vec mi tak vadila zo začiatku a to , že accupoint za súmraku ale hlavne večer svieti čo môže byť rušivý element pre niekoho. Je to novinka posledných rokov a uvidíme ak to s ním dopadne. Ja som ním bol spokojný.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.081 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 599 návštevníkov a žiadni členovia on-line