Budem montovať novú montáž na zbraň. Kamene sa montujú 4x imbusová skrutka. Určite ju budem chcieť podlepiť nejakým kvalitným dvojzložkovým lepidlom napr. UHU 300 to ma pevnosť 300 kg na cm 2. Aké máte skúsenosti s lepením a aké lepidlo používate ?
Dúfal som , že sa ozveš práve ty . Rada od teba podľa tvojích príspevkov je ok. Ak to máš vyskúšane a nefungovalo by to tak by si to určite napísal. Poznám veľa takých čo niečo kúpia a budú to chváliť do nebies lebo im je trápne povedať , že "ja blbec som za to vyhodil prachy". Ako v prípade optiky edenberger a tasco a pod. Pod kozlicu som montáž nepodlepoval je tam vyfrézovaný zárez pre montáž v lište takže tam sa to nepohne a 527 v 223 je minimálny spätný ráz a preto s tým nemám skusenosti. Takže vďaka za radu. Ešte otázka : pred lepením si odstránil povrchovú úpravu pod montážou kde si dával lepidlo ?
Samozrejme, brunir,ci inu povrchovku treba odstranit. Asi najlepsie velmi jemnym smirglom. Aj na puske, aj na montazi......ja si to nechavam urobit v obchode (p.Jedlička v Zelenči pri Trnave), ked prave nieco kupujem.
Daj vediet, po kolkych vystreloch sa utrhne montaz. Mne povedal to iste pri Saueri, ale nastastie som neuveril, dal som si poradit a ta troska lepu rozpocet nenabura. Predpokladam, ze vybrat kalenu utrhnutu skrutku z puzdra zaveru nebude sranda. Ako laik by som ale doporucil dat rozmontovat a dat aj lep.
Ja som mal od Fraňa 3 zbrane, všetky lepil bez toho, aby som mu to kázal aj 243 a všetci kamoši čo u neho kupovali to majú tiež lepené, neviem prečo pri niektorých to nelepí, osobne som sa s tým u neho nestretol.
...neviem ale davat epoxid pod montaz je otrepany mytus a opakujuca sa pi...na 1. stupna, pretoze otrasmi logicky vypraska a len zasvini povrch puzdra - ano je tvrdy ale krehky. Pokial viem jednoznacne mi na vsetky montaze stacili prislusne cerviky (aj na 308W s picatiny) poistene lepiacim tmelom (osobne preferujem Loc 243 odolny aj proti olejom a mastnote) ktory drzi sruby stale rovnakej polohe a tym zaistuje pevnost :]