HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A

pred 12 rokmi 4 mesiacmi #60868 od MIKON
HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A bolo vytvorené MIKON
Zaujal ma tento puškohľad HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A. Už ho niekto na Slovensku otestoval ?
<br/>
<br/>Stránka výrobcu : www.hawkeoptics.com/rifle-scopes/nite-eye-digital.html
<br/>
<br/>Poprosím , píšte iba praktické skúsenosti a nie komentáre k lacnej optike.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60947 od MIKON
Odpoveď od MIKON na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
Takže Hawke Nite-Eye Digital 2,5-10x50 MAP 6A, 19.12.2011 prišiel v dobierke. V balíku neboli ani zemiaky, ani brožúrky, ale objednaný puškohľad. Prvý dojem veľmi dobrý, vyhotovenie super. Všetko sedí na svojom mieste. Ak by ste ho položili medzi najdrahšie puškohľady, bude medzi nimi svietiť svojou dokonalosťou vyhotovenia aj povrchovou úpravou. Digitálny systém osvetlenia zámernej osnovy je unikátny a v danej dobe ho nenájdete u žiadneho výrobcu puškohľadov na svete. Zapínanie od 1 do 24, no pri jednotke je v noci skoro neviditeľný. Červený kríž v noci a modrý cez deň je fantázia, no na priamom slnku a na snehu by to žiadalo v osvetlení kríža ešte trochu pridať jasu, no po namierení na stromy už je to v poriadku. Pozerá sa doň veľmi príjemné, všetko je čisté a jasné až po okraj a nemá efekt dioptrie , alebo zväčšovacieho skla, ako som to postrehol u modelu Ederberger. Vzhľadom na to, že puškohľad má aj nastavenie paralaxy na bočnej strane je v strede puškohľadu pod vežičkami malá vypuklá vanička, preto som musel pôvodnú montáž na puškohľad na priemere 42-50 mm s podhľadom, vyrobenú v Bardejovských strojárniach na jedno upnutie, /druhú mam na puškohľad o priemere 56 mm /, trochu upraviť, t.j. pripilovať stredovú spojnicu. Všetko sadlo vynikajúco a aj napriek mrazu, silnému vetru som to išiel provizórne nastreliť, bez stojanu, iba so strechy osobného auta. Sneh padal na okuliare, aj puškohľad, no výsledok bol veľmi dobrý a nebolo potrebné ani veľa klikať, no po prvom dvoj strele som to odklikal opačné, takže ďalšie rany išli nie dole, ale hore, tak som to vrátil, posunul kríž trochu do ľavá a na vzdialenosť cca 160 m to bolo asi 15 cm nad stredom, tak som to už nechal a doma som to na rodinnom dome oproti posunul na popisnom čísle. Ak sa mi to podarí medzi sviatkami, resp. v Novom roku, tak to poriadne otestujem na strelnici zo stojanu a minimálne aspoň 20 rán. Výsledky pochopiteľné zverejním aj s foto dokumentáciou.
<br/>
<br/>Príjemné, veselé, lásky a šťastia plné sviatky.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60950 od lovec_1
Odpoveď od lovec_1 na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
A hlavne skus objektivne, zober pre porovnanie na strelnicu a do lesa niekoho, kto ma na puskohlade napisane Zeiss, Swarovski, Schmidt&amp;Bender, Kahles, ci Meopta.......lebo zatial je to ako tisickrat obohrany vtip o puskohlade za par supov, ktory je mega hyper super a tie &quot;drahe&quot; sa vlastne zbytocne vyrabaju....;)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60951 od lacco1
Odpoveď od lacco1 na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
Čau, Lovec jedného podobného odborníka poznáme, že? Majiteľa ZKK so super špičkovou optikou... Ha, ha.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60952 od MIKON
Odpoveď od MIKON na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
lacco1 aj lovec_1 ja sa nesnažím skrývať svoju identitu, len na tomto fóre som sa zaregistroval už veľmi dávno pod týmto NIK-om. Na ostatných som registrovaný, ako Orol24, nakoľko orla skalného máme v revíry a ako chlapec som zabezpečoval krmivo, pre zraneného orla, ktorého po vyliečení sme pustili do voľnej prírody. Fórum o tejto problematike sa rozbehlo, aj za Vašej pomoci na : www.lovuzdar.sk/diskusia/3004/puskohlad-...igi-ir-2-5-10x50-sf- . Takže šup ho tam.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60954 od lacco1
Odpoveď od lacco1 na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
Neurážaj sa, to bolo myslené na takého chytráčika ktorý preferuje len svoje lacné 300 dolarové sklá ako by to bol nejaký Premier. U nás takých voláme Lacný Jožko.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60961 od Budos
Odpoveď od Budos na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
Ahojte!
<br/>O kvalitách značiek Swaro,Zeiss,Bender atd. sa netreba ani bavit a uz vôbec ich spochybnovat. Tiez tužim po modely od Swara alebo Zeissu. No do tej ligy som sa zatial nedostal.Nie každý si môže dovolit vyvalit tolko bubačikov.Osobne som sa dostal niekde do polovice tejto ceny.Na solo guľovnici mam už niekoľko sezón Nikon a spokojnost. Ale mam aj osobnu skusenost s low-endom a dokonca tejto značky HAWKE. Jedná sa o modelovú radu ENDURANCE 30, 2,5-10x56. Je nahodený na otcovom guľabroku brnenskej výroby. Kaliber 7x65R/12 . A po prvej sezóne spokojnosť.Nástrel drží. Ulovených niekoľko diviakov,dančej,srnčej a vysokej.A k tomu zopár líšok. Isto,kúpou puškohľadu v tejto cenovej hladine sme riskovali ale v našom prípade to zatial vyšlo.No uvidí sa čo s ním bude po pár sezónach. Cena asi osminová oproti značkám,záruka 10 rokov. A to spracovanie je celkom slušné. Ale budúcnosť ukáže... Lovu Zdar!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60962 od MIKON
Odpoveď od MIKON na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
lacco1, teraz som to pochopil. „ U nás „ to znamená, že vy „rýpaci“ ste tú doma, len my ostatní sme cudzí.
<br/>Budos - úplne súhlasím, riziko posunú kríža je tu možno väčšie, ale kým by otec sporil na „špičku“, možno aj päť rokov, už má trofeje doma a môže sa s nich tešiť. Potvrdzuje to moje vyjadrenie „Slováci žijme a nesnívajme“. Ak na to máme, kúpme si to hneď a tešme sa, no neodsudzujme iných, možno aj opatrnejších.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60974 od lovec_1
Odpoveď od lovec_1 na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
Co sa plasite?
<br/>Najprv sa tu vypisuju ody na lowendovu optiku a potom, ked sa tie chvalospevy utnu, tak su vsetci urazeni????
<br/>Skutocne nie kazdy si moze dovolit spickovy puskohlad alebo dalekohlad, to je samozrejme a nie je o tom potrebne siahodlho debatovat. Problem je v tom, ze si to precita niekto menej znaly a potesi sa, ze niekde predsa to perpetum mobile na slovensky sposob existuje - lacny a neuveritelne kvalitny puskohlad. Zial, taky existuje len vo fantazii. Takze ked tie pochvalne ody cita niekto bez skusenosti, prip. len s minimalnymi, tak nadobudne dojem, ze toto je to prave orechove - aj usetri, aj kuker ma. To, ze by pockal, prisetril a kupil aspon nejaku strednu triedu, takato predstava sa rychlo rozplynie pri citani predchazajuceho prispevku....a ked potom porovna v praxi, tak obvykle ostanu oci pre plac a ide sa spekulovat nad &quot;originalnym&quot; dovodom predaja do inzeratu.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60977 od lacco1
Odpoveď od lacco1 na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
Vraj rypáci? Aj Lovec1 sa ti snaží jemne naznačiť, že je dobré trošku zainvestovať do slušnejšej optiky, keď nie sú peniaze, tak ide to aj na splátky... Jááj, keby si ty vedel, koľko som ja prerobil na tých kvalitných 5-8000,- korunových puškohľadoch zn.Edenberg, Tasco, Jahtijakt, Tactical a neviem čo ešte? Ale aspoň som sa poučil na sebe, mohol som mať nadupaný SB, napr. aj teraz mám nový Vortex 4-16x50, optika za myslím 700 alebo 800dolárov, mám aj faktúru niekde z USA, spokojnosť, ale pri šere je Meopta 7x50 určite lepšia. Mechanika zatiaľ drží, klikanie o.k, no nikdy by som si ho nedal na flintu ktorú používam na poľovanie, Tak sa nedurdi, možno niekto ti to povie jemne, že je to šmejd, niekto drsnejšie... Treba osloviť trebárs Lovca, ja mám od neho tiež optiku zn.DD-Optics, sklá hodnotím lepšie ako Meopta, tie som mal tri, cenovo je tiež prijateľnejší. Mám z neho buchnutých asi 200 rán v ráži 300Winmag, absolútne bez problémov a tie náboje výkonovo robím na skoro maximá. Aj mňa kamaráti otravujú, že objednaj mi z USA optiku zn.Barska, ATN, Sightron a kadečo nepodarené... vidia to na nete, chytľavá reklama, optika na pohľad pekná ale to je všetko. Keď im poviem, že radšej kúpiť niečo kvalitné, použité z Nemecka, Rakúska, tak to nie. Toto, ja už neriešim. Radšej zavolám kamarátom, aj na kvalitnú optiku, skúsenosti...nikto múdry z neba nespadol, nie je hanba sa opýtať, ale bezhlavo kupovať, radšej nie. Aj otcovi som dal Jahtijakt, držal mu na 30.06 asi rok aj pol, a potom to začalo. Keď s takouto a podobnou značkou odpoľuje sezónu, tak rátam, odhad, strelí približne aj s nástrelom 20-30rán. Toľko to tá optika ešte vydrží ale čo potom?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60978 od MIKON
Odpoveď od MIKON na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
lacco1, aj lovec_1, ale veď ja s Vami s takýmto konštatovaním naprosto súhlasím. Ide mi len o to, že to povedzte, ako konštatovanie, Váš názor a nie „lacný Jožko“ a rôzne iné invektíva. Ide mi o zachovanie vlastného „ja“. Dnes sme boli v lese, kolega omakal puškohľad, po prepínal som mu osvetlenie, potom zacitoval „ci, jaky je jasný“. Ja som nikdy nezavrhol iné značky, len sa snažím protestovať voči ich cene, lebo vývoj a kvalita optiky stále bude stúpať do cca 98-99 % priepustnosti svetla cez optiku. Bresser stredná trieda vyrobil teraz novinku, skla ED, vrstvy FBMC a už cenu pribil cez 500 EUR. Keď čitateľov upozorním, že môj PENTAX DCF 8x42 CS, má vrstvy S-MFC, ako niečo navyše, je to vrchná vrstva proti orosovaniu sa pary a vody na sklách a zatiaľ je len v zelenej farbe a Bresser farbi do modra, tam mu okrem tej ceny aj niečo ešte chýba, nie ? Po sklách ED už prichádzajú HD. Ja veľmi dobre rozumiem obchodnej politike firiem, nové rozmery skiel, nové matrice na obal..... je jasné, že to všetko stojí obrovské peniaze a pri tak silnej konkurencii, aká je dnes na trhu, sa snažia, aby neprišli o vložené peniaze a na novinkách pribíjajú ceny. Z čítania poľovníckych fór som zistil, že sa utvorila vlčia svorka a vystupujú, ako „MÚDROSŤ SVETA“. Ahoj, kapustnica čaká.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60979 od MIKON
Odpoveď od MIKON na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
lacco1, len jedno konštatovanie k Tvojej osobe. Možno si si to ani neuvedomil, ale nižšie si sám popísal, aké „VRAKY“ sám požívať a nezapájaš sa do vlákien týchto značiek, ale kritizuješ moju chválu na daný puškohľad. Iď do obchodu, popozeraj si ho, to myslím s plnou vážnosťou, potom sa pripoj, napíš svoj názor, ak nie polož mi otázku, napr. aj takú - „keď si viac krát vystrelil, nevypadli Ti skla s puškohľadu“ ? Ja Ti ochotné odpíšem....

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60980 od MIKON
Odpoveď od MIKON na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
lacco1, OPRAVA , namiesto „požívať“, má byť „používaš“.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60983 od lacco1
Odpoveď od lacco1 na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
&quot;Vraky&quot; som používal, ale to je pár rôčkov dozadu... vlastne iba odskúšal na strelnici a obratom predal. Veľa som odpoľoval so Swarom a Meoptou. Ak si to pochopil, že Vortex je vrak, je to tiež krútenie okolo strednej triedy, a na poľovačku by som ho nevzal, tak len preto, že priepustnosť svetal je slabšia a je to puškohľad taktický, mám ho zavesený na flinte konečne doladenú a pripravenú na súťaž LR, chcel som si kúpiť tiež Vortex, model Razor, ten je okolo 1300eur, ale vyskytli sa problémy s klikaním, tak som od toho odskočil, a druhý dôvod predaja, je že 16x zväčšenie mi je slabé na streľbu na kilometri. Pri vlnení vzduchu pri 30stupňoch o.k, stačí, ale pri zatiahnutí je to málo. Priepustnosť svetla pri dennej streľbe nie je až taká dôležitá ako pri poľovačke napr.pri splne. Keby som ja somár zobral Vortex Viper 6-24x50 tak som spokojný. Teraz ho predávam a idem do Mark IV 6,5-20x50. Popýtal som sa, pokukal USA fóra, recenzie...nenašiel som kritiky, ktoré by ma odradili, tak idem do toho. Ale vlastne, aby si nebol sám idem si objednávať nejaké veci z USA a bude tam aj optika tiež okolo 150dolárov: Nikon ProStaff 2-7x32 Shotgun Hunter Riflescopes (6720) w, ale ide to len na malokalibrovku, na vybláznenie sa s deckami na strelnici. Je to tam postačujúce.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #61089 od vimpel
Odpoveď od vimpel na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
Lacco co mas za zbran kedy sa chystas do senice? ja mam SIghtron SIII a mozem povedat ze je to skvela optika , svetelnost , rozsahom a presnostou klikania, uz len pockat na tohtorocny model FFP

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #61090 od lacco1
Odpoveď od lacco1 na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
Remington700, vlastne iba torzo:D, hlaveň,spúšť,pažba, pätka,montáž a ja neviem čo ešte všetko nové, doladené, už len Mark4 tam pribijem a ideme sa hrajkať. Strieľa mi to s tým Vortexom na 100m Hornady A-Max 200gr. cca 8-9mm rozptyl, s Lovcom01 v kooperácii sa tam naladila konečne po asi 80-tich ranách dobrá a rýchla laborácia. Chcelo to trpezlivosť, lebo som zabehával novú hlaveň Match Pr. 73cm a 29mm na ústí od Lothar Walther, ladené a dodané p.Remeník Žabokreky, &quot;pán puškár&quot;. stále ju prebehnúť po každej prvej potom tretej,piatej rane. Ale je to super. Mám to v ráži 300Winmag.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #61105 od vimpel
Odpoveď od vimpel na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
PReco si zvolil taky kaliber na Kilo keby som uz robil custom hlaven tak nieco v 7mm 284 win, alebo 6,5x55 se 260 rem ak kratky zaver, ja mam T3 , pazba Roedale, A Sightron S3, puska mi pri plastovej pazbe sla najviac 0,4 moa obcas aj menej 5 ran , ladene berger VLD 175 gn a 168 teraz streila, 155 scenare

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #61108 od lacco1
Odpoveď od lacco1 na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
Prečo taký kaliber, špekuľoval som 338LM, ale bola super &quot;tescová&quot; cena za robotu a hlaveň Loth.Walther, chcel som Krieger, ale dodacia lehota bola potom po peripetiách viac ako rok, ako som dokončil pušku, volal mi ten puškár, že dorazili hlavne. Ale cena všetko nad 1000eur. Dúfam, že pri tomto kalibri som neskončil, tá 338LM mi nedá pokoj, ale to je hudba budúcnosti, teraz potrebujem každý centík investovať niekde inam, ale aj to bude.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #61109 od vimpel
Odpoveď od vimpel na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
no 6,5 alebo 7mm maju urcite lepsi wind drift ako .30 tkove, cena 1000-1200 eur je standardna cena za pracu teda ak ti robil aj blueprint

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #61111 od lacco1
Odpoveď od lacco1 na tému HAWKE NE DIGI-IR 2,5-10x50SF MAP 6A
Zle som sa vyjadril, cez 1000eur to bola len hlavňovina od Krieger,ešte nakomorovať, skrátiť,stiahnúť... Samozrejme, amíci pribalili k dodávke aj výstružníky. Ak si dobre pamätám, p.Remeník mi vravel že by mal mať doma okolo 200 rúr, ak mu poslali všetko, čo chcel, neviem, už som mu dlhšie nevolal. A 30-tkové ráže mám rád aj pre širokú ponuku striel, či už terčových, síce aj veľmi rád poľujem s 300WinMag. A pri dobrej voľbe strely, im určite menej vadí vietor ako v diametri napr. 264... Aby to nevyznelo, že tieto ráže zatracujem, to nieee, je to osobná vec, keby bolo viac peniažkov, tak by som si vedel nadeliť alebo dať poskladať pár pekných kúskov.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.059 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 233 návštevníkov a žiadni členovia on-line