Kahles

pred 12 rokmi 2 mesiacmi #61688 od meszarosoto
Kahles bolo vytvorené meszarosoto
Pred asi rokom aj pol som kúpil Kahles Helia CSX 3x12-56. Doteraz bola spokojnosť ale v poslednej dobe som zistil na vstupnej optike zmenu sfarbenia, sklo aj po prečistení s prostriedkom na čistenie optiky hralo všetkými farbami ako dúha. Skúsenejší kolegovia tvrdili, že sa z nej derie antireflexná vrstva, tak som ju zobral naspäť predajcovi na reklamáciu, ktorý sa k tomu postavil veľmi seriózne a puškohľad poslal výrobcovi na preverenie. Asi po troch týždňoch výrobca poslal oznámenie, že reklamáciu neuznáva a požaduje odo mňa 350 € za vykonané opravy. Zo zoznamu vymenovaných nutných opráv vyplýva, že vlastne puškohľad za cca1900 € a s 30 ročnou zárukou bol totálne zničený a vyžadoval generálnu opravu. Ja som bol veľmi prekvapený, nakoľko som reklamoval len to divné sfarbenie šošovky a inak som bol s ním spokojný. Takýto puškohľad si človek kupuje skôr na celý život a nie na jednu dve sezóny a samozrejme tak sa o neho aj stará. Čistil som ho jedine s čistiacou sadou od Swarovski ako aj všetku ostatnú optiku čo mám a tie sú v poriadku. Mám aj Kahles Helia CT 3x9-50 asi 5 rokov a tá je tiež v poriadku, tak neviem pochopiť prečo práve táto jedna a to len z jednej strany. Podľa výrobcu som na vine ja nakoľko som ju poškodil. Rád by som ukázal výrobcovi puškohľady, ktoré vlastním ( Buschnell, Tactikal) už dlhšiu dobu a zaobchádzam s nimi oveľa menej šetrne a sú bez spomínaného poškodenia a pritom sú v kvalitatívnej triede úplne inde ako Kahles, alebo sa mýlim a tá 30 ročná záruka sa vzťahuje vlastne na čo?
<br/>Má z Vás niekto podobné skúsenosti ? Predajca sľúbil, že to tak nenechá a skúsi niečo vybaviť. Som zvedavý ako to nakoniec dopadne.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 2 mesiacmi #61702 od miso
Odpoveď od miso na tému Kahles
Som prekvapeny, ze vyrobca, ktory ti neuzna reklamaciu, robi na puskohlade &quot;generalne opravy&quot;, bez predchadzajucej konzultacie s tebou, ci ich vlastne chces a ci si ich aj ochotny zaplatit za sumu, ktoru budu stat. Najma ked je to vyrobca ako Kahles. Tato znacka mi je sympaticka, uvazoval som o nej, ale po tejto skusenosti som troska zaskoceny.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 2 mesiacmi #61716 od taktotedanie
Odpoveď od taktotedanie na tému Kahles
Ja by som si tú informáciu od predajcu,že Ti to neurobia v záruke a musíš za to zaplatiť, radšej ešte raz telefonicky overil u výrobcu,nakoľko som sa vo svojom živote stretol s rôznymi fintami predajcov.;/ S antireflexnou vrstvou na Kahlese CSX som mal po roku tiež problém.Riešil som to najskôr cez predajcu ,ale ten ma vyriešil podobne,ako Teba.Následne som puškohľad poslal napriamo výrobcovi a čuduj sa svete
<br/>za 3 týždne bol späť s novou antireflexnou vrstvou a všetko bolo urobené vrámci záruky.:)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 2 mesiacmi #61717 od meszarosoto
Odpoveď od meszarosoto na tému Kahles
Napíš prosím niečo konkrétnejšie na môj mail, predajca, spôsob reklamácie a pod.: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
<br/>Ďakujem.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 1 mesiacom #61757 od Akela
Odpoveď od Akela na tému Kahles
A napáš kde si to kupoval a následne reklamoval. Som prekvapený, mám 2x Kahles a nedal by som ho za nič. Kazia sa však aj papierovo lepšie značky.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 1 mesiacom #61760 od meszarosoto
Odpoveď od meszarosoto na tému Kahles
Kupoval som to u Fraňa v Nitre. Vybavil to veľmi seriózne k mojej spokojnosti, ta že O.K.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 4 týždnami #61972 od sibo
Odpoveď od sibo na tému Kahles
Ako kolvek to je, v pripade reklamacie vsetky naklady spojene s posudenim reklamacie znasa vzdy predajca, je jedno aky je vysledok reklamacie. Tak to hovori zakon. Takze ak od teba pozaduju peniaze za reklamaciu tak je to protizakonne. ak pozaduju peniaze za generalnu opravu, ktoru si neziadal toto tiez nie je celkom ok a v zasade by opravu ani bez tvojho predchadzajuceho odsuhlasenia vykonat nemali. je to dost zvlasny postup co popisujes ale praktiky su rozne.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 4 týždnami #61977 od pindo
Odpoveď od pindo na tému Kahles
Mám Kahles už asi 15 rokov. Je to model na ktorý sa zvrchu miesto krytu horizontálneho nastavovania osnovy dá naskrutkovat osvetlovacia jednotka. Objednal som ho u predajcu v Rakúsku.Po zaplatení zálohy mi bol oznámený termín dodania.Nakolko to do určeného termímu výrobca nestihol dodať,predajca mi oznámil že ak nestiahnem objednávku dostanem od výrobcu zľavu 20% +20% zľavu od predajcu. Po mojom písomnom prehlásení zo súhlasom z novým termínom mi bol puškohľad z asi mesačným oneskorením dodaný a do dneška mi bez problémov slúži.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.064 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 208 návštevníkov a žiadni členovia on-line