Zdravím, uvedte ma do obrazu, ktorá puška je ten MARLIN, je to tá 12mm amerika? Uvažujem o kúpe toho puškohľadu, ale mám 30-06 a jeden Taktikál už zorel. Po roku mi začal plávať nástrel. Nechcem pri tejto značke dopadnúť rovnako, ale narovinu Zeisku si dovoliť nemôžem aspoň zatiaľ. Ď.
Noooo, ja síce 30-06 nemám ale na Marlin ten puškohľad úplne stačí. Neviem či je rozumné a vhodné dať tento puškohľad na 30-06. Ja osobne by som to nerobil, aby si potom náhodou nebol sklamaný. Aj keď ten pán v Hubertuse mi tvrdil že znesie aj 300 WM. Možno áno možno nie. Na Tvojom mieste by som došetril a kúpil radšej Meoptu. Ale ak rád skúšaš tak skús a uvidíšči sa osvedčí aj Jahti Jakt. Musím ale povedať že obraz je naozaj super ostrý, aj odolný voči daždu otrasom... jednoduchu mne sa osvedčil.
<br/>Všetko je otázka zvyku, vkusu, nárokou a financií....
No Meopta je síce značka uznávaná, ale kolega mal ten istý problém s nastrelaním. Vlastí Merkel troják s guľou v ráži 7x57 a zistil, že puškoľad nereaguje na korekcie. Po reklamácií v ČR sa mu vrátil evidentne opravený(vnútro perfektne vyčistené) s poznámkou výrobcu "závada nezjištena". Samozrejme mu záruka už padla, našťastie puškohľad zatiaľ bez závad. Tento problém sa stal viacerým poľovníkom v mojom okruhu aj u kamrátov čechách. Nechcem jednoznačne haniť túto značku, ale za tie peniaze si ju určite nekúpim, je nadhodnotená.
To s tými meoptami som aj ja počul a videl.Zatiaľ ale čo mám meoptu tak taký problém nemám. Nooo, tak potom kúp Zeiss, Leupold, Bushnel, Vixen.... máš dosť veľa možností. Alebo kúp Jahti Jakt a uvidíš, záruka je 5 rokov. Záleží od tvojich finančných možností...
Momentálne cca 10.000,- možno 15 ale pokiaľ ani takto investované peniaze nezaberú na moju 30 06-ku zdá sa mi to byť veľmi zlá investícia. Zvažujem Jahti Jagh pre "isté" garancie od predajcu, že to vydrží a hlavne pre deklarovanú záruku. Tento rok som začal s nákupmi, ktoré čosi stáli - nejaké to oblečenie ale hlavne guľovnička ZK 99 v 8x57. Poľovníctvo je krásny koníček,ale aj drahý.
Rad by som tu 100ku videl zmeranu dialkomerom. Carostrelcov priam zboznujem
<br/>A nejde o to, ci je mozne to trafit alebo ci nie, len to povazujem za nezodpovedne, k zveri sa da priblizit alebo ju privabit....
<br/>A ak vidim na 100m len hlavu a krk tak nestrielam....skusim parohacika obalamutit inac...
<br/>Ahoj
... zaujímavé čo píšeš ! Na fotkách v Tvojej fotogalérii máš srnca uloveného na rebrá a foto diviaka kalibrom 7 x 64. Podstatné je, že máš NICK ,, Zdeno 30 - 06 ,,.
mam viacero zbrani ale mne neslo o to ze strieľať na krk ale o to ze bodka na jahtijaku je velka a co mam na niku ta 30-06 tu mam aj 7-64 a aj 5.6-52r a stym diaľkomerom to mozeme skusit mozno to bude aj viac strelectvo to zboznujem a aj presnú strelu tak isto