ŽITNOOSTROVSKÉ POĽOVNÍCKE SLÁVNOSTI

pred 15 rokmi 2 mesiacmi #46363 od johny
Otváram priestor na diskusiu o žitnoostrovských poľovníckych slávnostiach. Hneď k názvu mám pripomienku, myslím že to mali byť žitnoostrovné PS, ale to je detail. V pozvánke v novinkách PID čítam, že ich organizuje Poľovnícka spoločnosť Diana a WALTEN, a.s. Báč. Register občianskych združení vyhodí Poľovnícku spoločnosť Diana - Welten so sídlom Báč 113, zaregistrovanú dňa 29. 12. 2008, nie PS Diana. Obchodný register SR zas nepozná akciovku WALTEN so sídlom v Báči, jedine Welten, a.s. so sídlom v Bratislave na Landererovej 1. Obchodný register je však naposledy aktualizovaný 24. 4. 2009 tak táto akciovka mohla vzniknúť za posledný mesiac, neviem. Kto to teda organizuje tie žitnoostrovské poľovnícke slávnosti na ktoré sa na príkaz z ústredia SPZ poskladajú členovia SPZ z okresu Dunajská streda a možno a iných okresov po 5 EUR? Už samotný princíp organizácie spoločnosťou, ktorá nie je v štruktúrach SPZ (aj keď samozrejme členovia poľovníckej spoločnosti si kvôli nízkej poistke nechávajú aj členstvo v SPZ) ale zaplatia to členovia SPZ morálne pokrivkáva. Prosím poľovníkov z blízkosti PS Diana Welten, aby tu napísali kto je štatutárom tohoto občianskeho združenia. Vo výpise z registra občianskych združení sa to neuvádza. Možno sa nám potom pospájajú nitky. A možno len neviem čítať a hľadať a spoločnosti z pozvánky existujú, potom sa ospravedlňujem.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 15 rokmi 2 mesiacmi #46365 od johny
Odpoveď od johny na tému ŽITNOOSTROVSKÉ POĽOVNÍCKE SLÁVNOSTI
No pomýlil som si mesiace tak dnes je 24. 4. 2009 takže obchodný register je aktuálny a nepozná WALTEN a.s.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 15 rokmi 2 mesiacmi #46372 od johny
Odpoveď od johny na tému ŽITNOOSTROVSKÉ POĽOVNÍCKE SLÁVNOSTI
A keďže si tu vediem dialóg, tak vám ešte poviem, že štatutárom Poľovníckej spoločnosti DIANA (Welten) je Ing. Arpád FIGURA. Správne ten FIGURA, ktorý je predsedom ekonomickej komisie SPZ!!! Takže pán predseda ekonomickej komisie SPZ z Dunajskej Stredy si zorganizoval v mene vlastnej spoločnosti akciu a citujem -
<br/>
<br/>Rada okresnej organizácie Slovenského poľovníckeho zväzu na svojej schôdzi dňa 20.marca 2009 uznesením číslo 01/2009. v súlade s ustan.písm.c/ ods.2 § 27 Stanov SPZ pre finančné zabezpečenie tejto akcie schválila pre všetkých členov SPZ evidovaných okresnou organizáciou SPZ Dun. Streda účelový príspevok vo výške 5,00. Euro za člena. Koniec citátu.
<br/>
<br/>Teda nie ústredie ako som napísal ale OkO SPZ DS. A všimnite si že OkO SPZ Dun. Streda sa nikde nespomína ako organizátor, predpokladám že len prepošle peniaze na účet PS Diana (Welten). No ak už toto nie je výsmech do tváre poľovníkov minimálne okresu Dunajská streda tak neviem. Nie je to stret záujmov keď si niekto takto peniažky svojej firme? Nepadajú za to aj hlavy ministrov?
<br/>
<br/>A ďalšia citácia z toho istého uznesenia Rady OkO SPZ DS -
<br/>Prevod v žiadnom prípade neuhrádzajte poštovou poukážkou na pošte !! V tejto súvislosti Vás žiadame vážený p.predseda (PZ), aby ste členom Vašej organizácie zdôraznili povinnosti, ktoré pre členov SPZ vyplývajú z ustan. § 7 a § 8 Stanov SPZ.
<br/>
<br/>Nuž a stanovy v § 8 hovoria o vylúčení člena pri nezaplatení účelového príspevku. Teda nielenže poľovníkom nariadili zaplatiť cudzej organizácii jej akciu, ale sa im zároveň aj vyhrážajú, že kto nezaplatí, bude vylúčený z SPZ.
<br/>
<br/>Záver nechám na Vás. Verím len, že sa začnete o túto akciu zaujímať a ľady sa pohnú, to je aj cieľom mojich príspevkov. Dokedy ešte necháme zo seba robiť idiotov? Vlastne asi už dlho nie, pretože zákon bude schválený čoskoro a kopec z nás bude na poľovačku už len spomínať a cestou okolo krásnej chaty alebo strelnice budeme spomínať, že sme ich kedysi stavali a teraz ani nevieme komu patria, ale isto nie nám.
<br/>Tak Lesu a Lovu zdar, čakám na Vaše reakcie.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 15 rokmi 2 mesiacmi #46396 od Jaro
Odpoveď od Jaro na tému ŽITNOOSTROVSKÉ POĽOVNÍCKE SLÁVNOSTI
Janci tu mozes jasne vidiet ako sme na tom. Vyjadri sa zopar ludi, ktori nemaju strach sa vyjadrit. Ostatny maju bud bobrika mlcanlivosti alebo podla ich spravania mi vychadza z toho ze pokial sa ich to osobne nedotyka o nic nejde. Je tu aj ina moznost a to, ze cakaju kym niekto nieco zorganizuje aby sa lady pohli.
<br/>
<br/>Nas spolocny priatel mi raz povedal, s polovnikmi dokaze mavat hrstka ochranarov / moj nazor - nie len ochranari / len preto ze nie sme jednotny. A len sa to potvrdzuje. Ci sa uz jedna o cele polovnictvo alebo napr. kynologiu.
<br/>
<br/>Kto chce ten si s nami robi co chce. Nasa vlastna organizacia je uz len na vysmech. Hlavouvni v nej sa zaujimaju len o to aby nedosli o fleky.
<br/>
<br/>Ty cakas ze sa nieco udeje?
<br/>
<br/>Pokial to neurobime my tak sa neudeje NIC.
<br/>
<br/>Teraz si spominam na to co pisal Miro Ucen ohladom polovnictva pred X rokmi a my sme ho za to doslova nenavideli, ze tu pochovava ludove polovnictvo. Bohuzial sa potvrdilo ze mal 100% pravdu.
<br/>
<br/>Takze ak sa nic nepodnikne hoci je uz nie o 5min 12 ale 5min po 12e uz budeme len takto 8o gulat ocami co sa to deje.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 15 rokmi 2 mesiacmi #46400 od lubenko
Odpoveď od lubenko na tému ŽITNOOSTROVSKÉ POĽOVNÍCKE SLÁVNOSTI
Jardo nieje problem sa k niečomu vyjadrit ,ale aby to malo aj zmysel ,to čo tu Janči popisal je špinavost najvyššieho zrna a je to zrele na podnet organom činym aby v tejto veci začali vyšetrovanie ovšem kdo ,kde a ako by to mal spravit ja určite nie ,pretože vobec neviem chodit v tychto veciach ,takže možem len povedat ,že je to podvod na nas obyčajnych polovnikoch tak ako si myslim že znenie zakona k tomu speje ,ale mi povedz čo sa da robit proti aroganci moci ,ktora prevlada vo všetkych vetšich inštituciach.Neviem v čom by som mohol byt ešte ja osožny aby sa na tom niečo zmenilo,a čo možeš ponuknut ty aby sa veci pohli inym smerom,lebo kto kolvek iny,takže možem len8o8o očiami;)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 15 rokmi 2 mesiacmi #46447 od johny
Odpoveď od johny na tému ŽITNOOSTROVSKÉ POĽOVNÍCKE SLÁVNOSTI
Združenia v okrese mali povedať nie a nezaplatiť (a tiež nezaradení do PZ), pretože sa nejedná o akciu SPZ ale o akciu iného občianskeho združenia a nejakej akciovej spoločnosti. SPZ nie je uvedený ani ako spoluorganizátor. A ak by im chceli (tým čo nezaplatia) pozastaviť členstvo v SPZ, tak dať podnet na súd. By sa asi niekto inak točil. Taktika vyhrážania, ktorá sa osvedčila u kopoviarov sa osvedčila aj tu. Aj keď v PZ prebiehali živé diskusie a niektoré sa kvôli tejto veci rozhádali, nakoniec radšej zaplatili. O čo by to bolo dôstojnejšie, keby Oko SPZ DS poslalo združeniam a nezaradeným listy, v ktorých by im objasnilo podstatu akcie, prínost pre poľovníkov a ich rodiny a nakoniec požiadalo o dobrovoľný príspevok 5 EUR na člena bez vyhrážania sa vylúčením. Ale to by niekto musel mať kus morálky a kultúry. My sme odjakžiava taký národ, že tí čo sú pri moci nám vládnu palicou a my len skloníme chrbty. Rád by som videl ako by sa zachovali v Čechách alebo inde.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 15 rokmi 2 mesiacmi #46468 od martin203
Odpoveď od martin203 na tému ŽITNOOSTROVSKÉ POĽOVNÍCKE SLÁVNOSTI
tak som si precital pozvanku, hm, to Vam bude parada: golf, lety vrtulnikom, prezident SPZ, Bc. Janekova ..., ale ako vyznavac tichych, osamelych karpatskych lovov stravim vikend v tej nasej diere ... a ako sa to volal ten &quot;kral Oravy&quot; z 80tich rokov? Babinsky?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 15 rokmi 2 mesiacmi #46562 od papo
Odpoveď od papo na tému ŽITNOOSTROVSKÉ POĽOVNÍCKE SLÁVNOSTI
pokukaj TA3, už aj v správach je upútavka v podaní prezidenta, a dalších... nezabudnú povedať, že SPZ má 55 000 členov, len nepovedia, že s týmto nemá SPZ nič spoločné /okrem vlastníkov/, iba jeho členovia pchajú peniaze do súkromnej spoločnosti.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 15 rokmi 2 mesiacmi #46589 od pollo
Odpoveď od pollo na tému ŽITNOOSTROVSKÉ POĽOVNÍCKE SLÁVNOSTI
:)Tak PAPO čo ty nato bol si pozrieť ja som sa tam vybral bolo ,,Fassa,, predstav si že tam bola aj Janeková a nie sama ale aj s manželom a predstav si ona to aj moderovala a bola lepšia ako celý ,,Tulli,,ten ani plemena psov nepozná je to len taký kecal od polovnictva tak ma daleko ako ja so Záhoria do Báču.A predstav si bol tam aj veľký Arpi a neviem prečo prišiel a podal mi ruku poviem Ti Papo v živote som ho videl prvý raz a neviem čo bude o domna žiadať, my Zahoraci ho nelubime ani pána K MOTRIKA ON JE JEHO čLOVEK PRETO LEBO OD LAMAčA Až po česku hranicu nam vzali revíri a poluju ako ,,Grofy,, za Marie Terezie.Papo na prví raz bolo dosť ludi mysliš že to mal zaplatenu klagu ,čo T Y nato.Psiska boli dobrý aj ked ím vietor robil psie kusky čosi ukazali že vedia načo maju nosi,,chcel by som vidieť tu welshspringru napolovačkách bola by to zabava. Ten borec jej tam daval rozcvičku z aportom skoro deveť kíl a ona v pohode ,,stavačiari,, iba oči valili no kto umý ten umý musím sa ešte učiť.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 15 rokmi 2 mesiacmi #46614 od pytliak
Odpoveď od pytliak na tému ŽITNOOSTROVSKÉ POĽOVNÍCKE SLÁVNOSTI
Kedze som jednym z tych, co &quot;museli&quot; prispiet 5 evri, tak som bol zvedavy na tu paradu. Hned na vchode dalsie evri, za skakaci hrad evri, za uloveneho pstruha 5 evri, no vsade len platenie. Organizacia trochu pokrivkavala, malo stankov s obcerstvenim, no z celeho mam dojem, ze to bola len nami polovnikmi platena prezentacia niekoho ineho. Golfove ihrisko, oficialne Golfovy club Welten, sa zviditelnilo, aj spravne Johnym vylustovana a.s. Welten, kde vsade figuruje jedno meno Erik Schwartz (prezident golfoveho klubu, clen predstavenstva a.s. Welten a aj podpredseda organizacneho vyboru celej akcie).
<br/>Sutaz vo vareni polovnickeho gulasu vyhral kuraci (kohuti) perkelt a aj ta sutaz bola len pre vyvolenych, viem o pripade, ze sa hlasil dalsi zaujemca a dva dni pred konanim mu oznamili, ze sutaz je zrusena. Pri moderovani kynologickej vsuvky som sa od Bc. Janekovej dozvedel &quot;vela&quot; zaujimaveho. Proste vydarena akcia, uz sa tesim na dalsi rocnik, len dufam, ze nebudem musiet platit povinny prispevok. Ten prispevok pravdepodobne upiekli Figura s predsedom OkO SPZ v DS (ten sa tiez zviditelnoval kde sa len dalo). Proste bezni clenovia zas zaplatili reklamu a zabavku niekolkym bohatym panom.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 15 rokmi 2 mesiacmi #46616 od astronom
Odpoveď od astronom na tému ŽITNOOSTROVSKÉ POĽOVNÍCKE SLÁVNOSTI
Cez víkend som bol v Dunajskej Stede - čoby kameňom dohodil do dedinky Báč. Aj som chvíľu rozmýšľal, že sa pôjdem pozrieť na tú slávnosť. Ale od mladosti ma &quot;povinné akcie národného fronku &quot; nebavili tak som nakoniec radšej prijal pozvanie jedného kamaráta na kus reči a slivovičku :). A to som vraj mohol stretnúť dokonca jedného neohláseného &quot;starého uja&quot; na tejto slávnosti - veru nebanujem že som zvolil iný program.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 15 rokmi 2 mesiacmi #46619 od lubenko
Odpoveď od lubenko na tému ŽITNOOSTROVSKÉ POĽOVNÍCKE SLÁVNOSTI
Pali uplne s tebou suhlasim a len sa divim že tam vobec normalny ludia išli ,bolo to treba odignorovat ,ale čo už taky sme mi nadavame ale aj tak tam ideme:]:]:]:]

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 14 rokmi 2 mesiacmi #54773 od pytliak
Odpoveď od pytliak na tému ŽITNOOSTROVSKÉ POĽOVNÍCKE SLÁVNOSTI
Tak ti hadi zas pytaju a tento krat 6 evri od clenov aby sa pani mohli zabavat. Zda sa ze nikdy nebudu mat dost.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 14 rokmi 1 mesiacom #54952 od papo
Odpoveď od papo na tému ŽITNOOSTROVSKÉ POĽOVNÍCKE SLÁVNOSTI
pravdu povediac, moc som neveril, že si veľkomožní zas vypýtajú povinný poplatok od každého člena okresu. no sen sa stal skutočnosťou, členovia spz zas plnili povinne vrecká súkromnej firmy. čosi som sa dozvedel aj o nízkej účasti a zádrheľoch... nuž, kto chce kam... verme, že majitelia akcie nezabudnú na tradície a na budúci rok si budú pýtať peniaze od všetkých členov komory.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 14 rokmi 1 mesiacom #54957 od johny
Odpoveď od johny na tému ŽITNOOSTROVSKÉ POĽOVNÍCKE SLÁVNOSTI
A to všetko samozrejme bez vyúčtovania vlaňajšieho príspevku 5 EUR na člena. S jedlom rastie chuť a keď to dotknutým poľovníkom nevadí tak z toho vznikne pekná tradícia ... Prešlo to vlani, prečo by to neprešlo aj toho roku? Chovajú sa k nám ako k bande hlupákov a najhoršie je, že tou aj sme lebo toto by si nikde inde dovoliť nemohli.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 14 rokmi 1 mesiacom #54958 od papo
Odpoveď od papo na tému ŽITNOOSTROVSKÉ POĽOVNÍCKE SLÁVNOSTI
a už si videl, aby súkromník skladal účty nejakej organizácii? ja ešte nie, ale to nikomu z oko nevadí. hlavná vec, že sú dobre zapísaní. no časy sa menia. teraz sme /my banda hlupákov/ aj diana-welten jednotní členovia komory, teda zrejme hlavný ekonóm komory to bude kontrolovať. jaj, a nie je to ten istý, čo vyberal toto výpalné aj doteraz do svojho vrecka? to by bolo zaujííímavé. ale to je len taká úvaha.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.120 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 882 návštevníkov a žiadni členovia on-line