Združenie poľovníckych organizácií HUBERT

pred 11 rokmi 3 mesiacmi #63345 od hubert2012
Priatelia poľovníci !
<br/>
<br/>Predstavujeme Vám Združenie poľovníckych organizácií HUBERT.
<br/>Toto združenie bolo založené v novembri 2012, ako záujmové združenie poľovníckych organizácií v SR. V registri poľovníckych organizácií je zaregistrovaných viac ako 950 poľovníckych organizácií. Jedná sa o menšie PO, ktoré majú zaregistrované svoje stanovy na LÚ a sú samostatné právnické osoby. Tieto PO si registruje SPZ ako tzv. organizačné jednotky a riadi ich, čo je v rozpore so zákonom, pretože právnická osoba SPZ nemôže združovať iné právnické osoby - PO a riadiť ich činnosť.
<br/>Argument, že sa jedná o členov SPZ neobstojí, pretože títo členovia PO majú tzv. individuálne členstvo v SPZ z dôvodu poistenia. Sú členmi dvoch PO - SPZ a svojej PO, ktorá je zaregistrovaná v registri PO na MPaRV.
<br/>Členmi združenia poľovníckych organizácií sa môže stať každá PO , ktorá je zaregistrovaná ako právnická osoba, má pridelené samostatné IČO zo štatistického úradu SR. Členstvo v združení HUBERT je dobrovoľné !!!!
<br/>Podmienkou vzniku členstva je vyplnenie prihlášky, ktorej prílohu tvorí zoznam členov PO, súhlas so stanovami združenia a úhrada sumy 1.-EUR za každého člena PO na 1 rok, na účet združenia HUBERT. Každá PO, ktorá sa stane členom združenia HUBERT, deleguje svojho zástupcu, ktorý zastupuje svoju PO v štruktúre združenia HUBERT.
<br/>Združenie poľovníckych organizácií HUBERT nie je poľovníckou organizáciou, iba na základe dobrovoľnosti združuje poľovnícke organizácie. Poľovnícku činnosť si PO organizujú samostatne na základe zákona o poľovníctve.
<br/>Úlohy a ciele združenia poľovníckych organizácií HUBERT:
<br/>1.- Zmena zákona č.274/2009 o poľovníctve a to:
<br/>- zrušenie povinného členstva v SPK. / pri novele zákona o poľovníctve v r.2009, sa poľovníkov nikto nepýtal, či chceme nejakú poľovnícku komoru, táto vznikla na objednávku určitej skupiny funkcionárov SPZ , na získanie absolútneho monopolu nad slovenským poľovníctvom a zabezpečenie si neskutočných príjmov na základe zákona /.
<br/>- zrušenie predlžovania poľovných lístkov, - PL sa vydá občanovi, ktorý absolvuje skúšky z poľovníctva a podmienkou na získanie možnosti na výkon práva poľovníctva bude povinné členstvo v poľovníckej organizácií a úhrada zákonného poistného z výkonu práva poľovníctva. Pri ukončení členstva v PO, zástupca PO nahlási policajnému zboru, ukončenie oprávnenia na držanie zbrane na poľovné účely.
<br/>2.- Zastupovanie PO pri jednaní so štátnou správou a legislatívou, prípadné zastupovanie voči zahraničným poľovníckym organizáciám.
<br/>3.- Poskytovanie právnej pomoci prostredníctvom odborníkov spolupracujúcich so združením HUBERT.
<br/>4.- Zabezpečenie zákonného poistného pri výkone práva poľovníctva sumou 35.-EUR na 5 rokov.
<br/> To znamená, že člen PO nemusí byť členom inej PO, z dôvodu poistenia, ale pri predlžovaní PL predloží potvrdenie svojej PO, že je jej členom a potvrdenie o zaplatení poistného, ktoré mu vydá združenie HUBERT a SPK mu predåži PL. Tento systém začal fungovať v minulom roku a pre členov PO v združení HUBERT stálo predåženie PL celkovo 55.- EUR aj s poplatkom v SPK.
<br/>Tento systém funguje zatiaľ, pokiaľ nebude novelou zákona zrušené povinné predlžovanie PL a povinné členstvo v SPK.
<br/>5.-Pokiaľ platí súčasný zákon, budeme žiadať, aby každá poľovnícka organizácia mala právo delegovať do štruktúr SPK svojho zástupcu, bez rozdielu počtu členov. Zákon hovorí, že SPK združuje všetky PO na Slovensku, ale zatiaľ jej štruktúra je totožná so SPZ a zastupuje iba SPZ a ostatné organizácie nemajú žiadnu možnosť zastúpenia v jej štruktúrach, iba musia platiť nehorázne poplatky, ktoré si funkcionári SPK = SPZ schválili na svojich tzv. snemoch.
<br/>6.-Hlavnou úlohou združenia HUBERT, je radikálna novela zákona o poľovníctve, na základe pripomienok zástupcov všetkých poľovníckych organizácií a skutočných odborníkov na poľovníctvo, aby to fungoval zákon, ktorý bude jasne hovoriť o pravidlách fungovania poľovníctva na Slovensku.
<br/>
<br/>Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. Ing.Peter Cagala, 0905623352

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 11 rokmi 3 mesiacmi #63349 od shunter
Odpoveď od shunter na tému Združenie poľovníckych organizácií HUBERT
A nie si ty aj Polmex?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 11 rokmi 3 mesiacmi #63350 od DKo
prípadne kamarát Amígo ?? 8-)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 11 rokmi 3 mesiacmi #63351 od starypolovnik
Odpoveď od starypolovnik na tému Združenie poľovníckych organizácií HUBERT
Konečne sa tu začína niečo diať, už je treba zastaviť to svinstvo, zdá sa, že trafené husy gágajú...

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 11 rokmi 2 mesiacmi #63400 od hubert2012
Odpoveď od hubert2012 na tému Združenie poľovníckych organizácií HUBERT
Poľovníci, tento týždeň sa týždenník plus 7 dni venuje situácií v slovenskom poľovníctve. Je to veľmi dobrá analýza toho, kde sa naše poľovníctvo nachádza. Obyčajný organizovaný biznis na základe zákona, pre úzku skupinu funkcionárov SPZ = SPK.
<br/>Reakcia p.Lebockého vyjadruje presne to, o čo im ide - o peniaze.
<br/>Keď v r.1993 novela zákona o poľovníctve zrušila povinné členstvo v SPZ, tak členovia ústredného výboru - vedenie SPZ, zrazu stratili monopol nad poľovníctvom. Začali vznikať nové poľovnícke organizácie, ktoré ale zastali naviazané na SPZ z dôvodu zákonného poistného. A vrcholom pre nich bola situácia, že aj iné poľovnícke organizácie si zabezpečili možnosť poistného - Pribina a to už bolo pre nich neprípustné. Preto začali hľadať spôsob, ako znova vrátiť moc a peniaze zo slovenského poľovníctva do svojich rúk.Nejaká demokracia im nič nehovorí. V SPZ si vôbec nevšimli, že bol r.1989 A NEJAKÁ REVOLÚCIA !!!!!
<br/>Výsledkom ich snaženia bol zákon 274/2009 o poľovníctve a vznik SPK. Tento im vrátil znovu moc a peniaze slovenských poľovníkov do ich rúk.
<br/>Na jar minulého roku bolo vedenie SLOS Pribina pozvané do Trnovca n/V. na zasadnutie prezídia SPK - na koberec. Zúčastnil som sa ho, ako člen Pribiny. Tu sme sa dozvedeli, že bolo pripravené uznesenie o vylúčení SLOS Pribina zo SPK z dôvodov o ktorých nás nikto neinformoval a asi pre náš postoj k existencií SPK. Na náš názor sa nikto nepýtal, riešilo sa to o nás bez nás. Nakoľko tento návrh nezískal podporu zo strany OPK Nitra, boli sme pozvaní na zasadnutie prezídia do Trnovca. Tu sme si v diskusií vysvetlili naše stanoviská a potvrdili sme naše aktivity o zmenu zákona o poľovníctve a to zrušenie SPK- zákonným spôsobom, aký nám umožňuje zákon a ústava. Toto asi niektorým členom prezídia nič nehovorí, píšem niektorým pretože po dlhej diskusií a prestávke vonku, nám niektorí členovia prezídia medzi štyrmi očami vyjadrili podporu a zaželali veľa úspechov.
<br/>V príhovore p.Lebockého sme za dozvedeli, že v slovenskom poľovníctve za posledné roky vznikla situácia tzv. nadprodukcie diviny zo zvýšeného odstrelu a tým vznikajú PZ veľké finančné príjmy, z čoho štát nič nemá. Tak preto musia byť poplatky do SPK, aby sa to kompenzovalo...pre SPK !!!! To, že PZ a PO, ktoré majú prenajaté revíry, nový zákon zvýšil nájomné že, vzrástli finančné náklady za naftu, benzín, materiál na budovanie a opravy poľovníckych zariadení, zvýšené finančné náklady na úhradu škôd, im nič nehovorí...Tento argument je hodný prezidenta SPK.
<br/>Celú túto diskusiu máme nahratú na CD.
<br/>Nedávno som o poľovníctve diskutoval s poslancom Smeru - poľovníkom. Našli sme v mnohom spoločný názor a je ochotný s nami ďalej diskutovať. Informoval ma o stanovisku p.Šubu, že vraj máme najlacnejšie poľovné listky oproti okolitým krajinám a aj preto musia byť poplatky do SPK. To že máme aj najmenšie platy oproti okolitým krajinám, im nič nehovorí.
<br/>Naše ZPO HUBERT chce zmenu !!! Zmenu zákona zrušenie SPK, nepotrebujeme ju !!!
<br/>Zodpovedne prehlasujem, že zastupujeme názor 99 % slovenských poľovníkov, ktorí poctivo v týchto dňoch sa starajú o svoje revíry a nemajú čas riešiť tieto problémy.
<br/>Budeme v tom pokračovať, tento týždeň zverejníme naše aktivity voči NR SR, vláde,
<br/> MP a RV . Sme pripravení diskutovať s poslancami, ministrom a s každým, kto to myslí s poľovníctvom poctivo a zodpovedne. Nechceme sa hanbiť za to že sme poľovníci, nechceme aby nás spoločnosť dávala do jedného koša s ľudmi, ktorí si spravili zo slovenského poľovníctva zdroj svojich príjmov.
<br/>P.Lebocký a celé vedenie SPK, zamyslite sa nad tým, čo sa tu deje a odstúpte !!!!!
<br/>Náš názor sme pripravený vyjadriť aj formou petície všetkých slovenských poľovníkov a nebudeme sa báť žiadneho zastrašovania!!!!
<br/>Peter Cagala ZPO HUBERT.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 10 rokmi 6 mesiacmi #63800 od hubert2012
Odpoveď od hubert2012 na tému Združenie poľovníckych organizácií HUBERT
Priatelia poľovníci, je tu zase obdobie predlžovania PL.
<br/> ZPO Hubert Vám ponúka možnosť zákonného poistenia pri výkone práva poľovníctva.
<br/> Na Slovensku je viac ako 950 PO zaregistrovaných na LÚ. Tieto PO majú na rozdiel od organizačných jednotiek SPZ právnu subjektivitu a sú rovnocenné organizácie SPZ.
<br/>Máte možnosť osamostatniť sa od SPZ a nemusíte z dôvodu predåženia PL obnovovať členstvo v tejto organizácií, nakoľko ste členmi svojej PO, či už máte prenajatý poľovný revir alebo ste organizácia bez revíru.
<br/>Naše ZPO Hubert zabezpečí pre členov PO ktoré sú členmi združenia Hubert zákonné poistenie 35.-.EUR na 5 rokov. O tomto dostanete riadne potvrdenie a s dokladom o členstve v PO, ktorá je členom SPK Vám predåži pracovník príslušnej OPK poľovný lístok.
<br/>Za predåženie sa platí 20.- EUR na obdobie 5 rokov.
<br/>Spolu Vás predåženie poľovného lístku vyjde na 35 + 20 = 55.-EUR.
<br/>Členstvo v združení Hubert je dobrovoľné a členský príspevok je 5 EUR na obdobie 5 rokov.
<br/>Podrobnejšie informácie Vám poskytneme na čísle 0905 623352 alebo Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
<br/>
<br/>Ing.Peter Cagala

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.104 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 484 návštevníkov a žiadni členovia on-line