protestné zhromaždenie polovníkov....

pred 10 rokmi 4 mesiacmi #63808 od papo
na prianie vkladám ešte raz do samostatnej témy
<br/>
<br/> Vážení poľovníci!
<br/>
<br/>Na budúci týždeň sa bude v parlamente znovu prerokovávať návrh novely zákona č. 274/2009 Zz. o poľovníctve v znení neskorších predpisov. Tento návrh predkladajú na základe našich požiadaviek poslanci OĽANO p. Fecko a p. Mičovský. Návrh by sa mal zaoberať zrušením povinného členstva v SPK. Už viackrát sme sa pokúšali o zmenu tohto zákona, o zrušenie povinného členstva v SPK.
<br/>Toto povinné členstvo je v rozpore nielen so zdravým rozumom, ale nás núti ako členov záujmovej organizácie povinne platiť tzv. členské príspevky a byť jej členom. Preto na deň 16.12.2013 o 14.00 hod. zvolávame protestné zhromaždenie slovenských poľovníkov pred Úrad vlády SR. Na tomto zhromaždení chceme verejne informovať o našom stanovisku k novele zákona o poľovníctve a odovzdať na úrade vlády otvorený list predsedovi vlády Róbertovi Ficovi. Sme presvedčení, že je o tejto situácií informovaný, ale nekoná. Už sme ho viackrát žiadali o pomoc a vždy to skončilo cez ministra Jahnátka u pracovníkov tohto ministerstva, ktorí tento zákon pripravili pod vedením JUDr. Puškáča, funkcionára SPK a SPZ. Zákon je zlý, o tom nie je pochýb. Jeho opakujúce sa novelizácie svedčia o jeho kvalite no podľa prezidenta SPK p. Lebockého je to „proeurópsky“ zákon, ktorý nám môžu závidieť v celej Európe.
<br/>
<br/> Ak predseda vlády pán Fico chce skutočne realizovať aj to, čo hovorí, o sociálnom programe jeho vlády, tak by nemal dovoliť, aby skupina bossov slovenského poľovníctva na čele s poslancom Smeru p. Lebockým, pomocou tohto zákona mala zabezpečený absolútny monopol nad riadením slovenského poľovníctva. Vďaka platnému zákonu má SPK aj neskutočný prísun finančných prostriedkov od obyčajných poľovníkov, ktorí odovzdajú každý rok tejto inštitúcií cca 1 500 000 EUR. Jedine on môže túto situáciu zmeniť, ale iba ak skutočne chce robiť to, čo hlása. V poslaneckom klube Smeru vládne absolútna stranícka disciplína a nikto si nedovolí verejne prejaviť svoj názor, pokiaľ by to nebolo v súlade s pokynmi vedenia strany. Aj keď vieme, že niektorí poslanci Smeru nesúhlasia s touto situáciou, ale stranícka disciplína im nedovolí slobodne prejaviť svoj názor.
<br/>
<br/>Vyzývame Vás preto slovenskí poľovníci, prestaňte mať strach a vyjadrite slobodne svoj názor na SPK. Je nám známe, že prevažná väčšina poľovníkov na Slovensku SPK nechce, nechcelo a ani ju nepotrebuje. Nepotrebujeme žiadnu ďalšiu organizáciu, ktorá nás má riadiť. Potrebujeme riadny zákon o poľovníctve, ktorý bude na prospech všetkých poľovníkov, ktorý dá jasné pravidlá a každý sa bude podľa neho riadiť. Keď zistíme, že potrebujeme nejakú servisnú, podpornú organizáciu, tak si ju zriadime sami, ale dobrovoľnú, transparentnú a prospešnú.
<br/>
<br/> SPK taká nie je!!!
<br/>
<br/>
<br/> [r]Preto vás znovu žiadame podporte požiadavku na:
<br/>•zrušenie povinného členstva v SPK
<br/>•zrušenie predlžovanie PL
<br/>•riadnu novelu zákona o poľovníctve, ktorá bude na prospech všetkých poľovníkov a nie len úzkej skupiny funkcionárov SPK = SPZ [/r]
<br/>
<br/>Zúčastnite sa v pondelok 16. decembra 2013 pred Úradom vlády SR protestného zhromaždenia, príďte podporiť naše spoločné zákonné požiadavky a schváliť novelu zákona o poľovníctve.
<br/>
<br/>Ak sa nemôžete osobne zúčastniť, pretože drvivej väčšine našich poľovníkov súčasná finančná situácia nedovoľuje vycestovať do Bratislavy z dôvodu šetrenia peňazí na členské príspevky do SPK, môžete podporiť túto požiadavku zaslaním stanoviska na e-mailové adresy, alebo formou SMS, s udaním názvu PO alebo PZ aj s údajmi o počte členov, prípadne aj jednotlivci.
<br/>Kontaktné informácie: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. mobil: 0905 506 479
<br/> Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. mobil: 0905 623 352
<br/>
<br/>V Nitre, 11.12.2013 Prezident SLOS Mojmír Gera, v.r.
<br/> ZPO HUBERT Ing. Peter Cagala

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.077 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 292 návštevníkov a žiadni členovia on-line