to není značka zbraně ale druh náboje který byl vytvořen pro fandy 30-06 do zlamovacích zbraní kde je lepší náboj s rantlem tak že ten kdo má zlamovací flintu na 30-06 nebo prý i 308 si jí může nechat přestavět na 30R blaser a nevím jestli je unás Boom 30R blaser ale v mém okolí jsou už dvě zbraně této ráže a všichni si to s náboji se střelou CDP (náboje dělá už i RWS) chválí ulovenou zvěř jsem neviděl ale viděl jsem fotky ůčinku od kluka co si pořídil jednušku sabatti v této ráži a vypadá to dobře i na srnčí i když na to má Miro lepší hračku:D
Leon skús niečo pozisťovať od kamošov, napr. akú zver s tým CDP už ulovili, kde boli umiestntné rany, koľko zver odbehla, na akú vzdialenosť bolo strielané na zver atď. Prípade ak používa miesto CDP niekto RWS v akej gramáži je strela atď. Skús mi to potom hodiť do mailu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., Ďakujem Miro
Miro, myslím, že pokojne môžeš použiť poznatky z kalibru 30-06 Sprg.
<br/>
<br/>Blaser má síce kapacitu nábojnice o 13% väčšiu a je fabricky laborovaný na mierne vyššie rýchlosti, ale neobávaj sa, že ROVNAKÁ strela, s tabuľkovými hodnotami úsťových rýchlostí len o 2 až 5% vyššími, bude mať nejak odlišné terminálne účinky.
Zdravím všetkých nadšencov poľovníctva a pod.. Prosím vás už dlhšie sa k uvedenému kalibru nikto nevyjadri. Dajte niekto osobné skúsenosti so zbraňou v uvedenom kalibri. Tiež som sa rozhodol pre kúpu zlamovačky. Tabuľkovo je to porovnateľne 30-06,ale chcem osobné skúsenosti. Tak píšte jágri, vďaka.
<br/>PS: Poprípade môžte aj na mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Zdravím, takže rozhodnutý som bol pre Brno Effect, nakoľko po konzultácii s pánom riaditeľom Rampulom som dostal prísľub, že mi to vedia postaviť. Mám-mal som objednanú túto flintičku v spomínanom kalibri a v ľavorukom prevedení aj s kľukou uzam. mechanizmu. Po pol roku sľubov som sa p. Ing. Rampulu na rovinu spýtal, či sú schopný to postaviť a tento mi oznámil, že s tým majú problém resp. nemajú výstružník na komoru v uvedenom kalibri. Pán riaditeľ mi však aj po mojom odstúpení od objednávky oznámil, že to postaví aj napriek tomu a ak budem mať záujem môžem si to odkúpiť.
<br/>Chcel som to ako vedľajšiu zbraň na pirš,-milujem posliedky a rovnako tak zlamovačky. Na Krieghoff Hubertus ešte dlhšiu dobu mať nebudem, preto táto voľba. LLZ
Vďaka za info, som myslel, keď som videl toľko popísaného, že pogratulujem k novej zbrani, ale smola. A myslel som, že poštudujeme nejaké nové skúsenosti s týmto kal., takže zatiaľ čakáme, kým sa niekto nepochváli.
Gratulujem, ja tiež testujem kipplauch a veľmi úspešne /zatiaľ som sa nepomýlil/ a je to osviežujúca skúsenosť. Začali sa mi po rokoch páčiť kombinované zbrane, len tie ceny hm...
<br/>Ja som strieľal Krieghoff v 30R Baser na strelnici, keď som skúšal tento typ zbrane a bolo to v pohode. Tak veľa šťastných a hlavne presných zásahov.