Nazdar Elo, skusenosti s nimi nemam, ale ponukali mi ich v Bratislave u polovnika (teraz je to polovnictvo Kuruc) Mali ich v razi 12/70 a cena okolo 50 sk kus. Mali v tedy dva druhy jeden typ bol 20-80 metri a druhy 100 metri. Pozri si ich na stranke Cheddite. Tiez by ma to lakalo skusit ich na lisku. Ten 20-80 metri by mal byt ucinny uz s dostatocnym krytim cca po 20-30 metroch a ten 100 metri tak po 60 metroch. Konstrukcia je urobena tak, ze su do seba dva kontajnery proti sebe, a ten predny ktory to uzatvara tie broky skorej vytlacia a potom letia este v tom zadnom uz normalne. Neskusal som iba co mi povedali v predajni. Ak pojdem okolo mozem zistit, ci ich este maju a cenu. Vladenko
Ahoj Vladenko, no zaujímala by ma cena a hlavne sa prosím ešte opýtaj, či je možné tieto náboje strieľať aj z guľobroku s pevným plným zahrdlením na brokovej hlavni (BRNO 502.10), prípadne do akej hrúbky brokov. To by ma veľmi zaujímalo...
Ahoj mikiks, ja som si ich dal kúpiť kamarátovi v Blave na Vajnorskej u Poľovníka (Dynax). No po praktickej skúške na papierový terč z guľobroku Brno 502.10 kal. 30.06/12 cez optiku Artemis 2000 1,5-6x42 som so sklamaním zistil, že mi to "podstreľuje" z tejto zbrane na 50 m asi 40 cm dolu.
<br/>Netvrdím, že toto strelivo je zlé, no konkrétne mojej zbraní nevyhovuje. Takže Cheddite momentálne neriešim a z tohto guľobroku bez problémov na líšky používam český Sellier Bellot Mini magnum 4,0 mm, 42,5 g. Stred brokového zhluku je zhodný so zámerným bodom a líška na 50 m bez problémov "počuje" na moju ranu.
<br/>Elo
Nazdar Elo! Aj ja mám tieto náboje a na 100% s tebou súhlasím. Tie isté skúsenosti so 100metrovým nábojom. A aj ja používam broky 4mm 42,5g.... 8-L.Líšky nemajú šancu..
osobne som ich nestrieľal, ale videl som líšku strelenú na cca 80 metrov. A ako si napísal, treba si to poriadne nastreliť na svoju zbraň, aj keď cena cca 1 € za brokový náboj je podľa mňa prehnaná