Zdravíčko priatelia poľovníci.čítam forum už dlho ale až teraz som sa zaregistroval a potrebujem poradiť.
<br/>Aké máte skúsenosti zo 7remmag,riešim dilemu či túto ráž kúpiť alebo nie,taktiež riešim dilemu-ČZ.Zoli AZ 1900 alpen alebo Tikku t3 hunter.Ďakujem za rady.
<br/>S pozdravom Jano./srnčia,vysoká,čierna/hosťovsky daniel,muflón.:x
Tema 7RM je uz niekde zalozená ale.....ani nespekuluj a kup.Nie je o com vobec hovorit.Pozri si vyrobcov streliva a hned vies na com si.Doporucujem Norma Swift Scirocco 9,72g. Paradicka.A flintu si kup aku chces.8-L
Kamoš ju má od Sako. Skvelá ráž - kamoš je aj nadpriemerný strelec. Zbraň aj kaliber nemá chybu. Strieľa Federal soft point - max spokojnosť. Ak Ti niekto bude tvrdiť, že je to zbytočne predimenzované a pod, nemá pravdu. Fraňo bude dovážať aj komplet sortiment streliva Remington, takže bude z čoho vyberať. Tie Federal sú lacnejšie ako české strelivo v tomto cal. a kvalita neporovnateľná. S kamošom spolu poľujeme, tak viem čo tento cal. zvláda. A to aj nad 200m. Zbraň si zvoľ radšej v ťažšom prevedení.
Kamarátovi som ju nastreľoval, celkom príjemné strieľanie, celkom slušná škála streliva ak neprebíjaš a ani by som neváhal nad tou Tikkou. Akela má pravdu, radšej hrubšiu rúru ale ak sa s tým chceš túlať po hore, neviem neviem. Ale z posedu oprieš a vychutnáš si tú ranu aj cez 200m.
Súhlasím, na nosenie to moc nie je, ale boli sme na ruji a nosil ju 3 dni a nesťažoval sa. Musíš mať správne palivo, pozor na oktánové číslo. Najlepšie bude ak niečo napíše majiteľ. Volám.
Zdravíčko priatelia poľovníci.
<br/>Dnes padlo rozhodnutie nie je to 7rem mag ale 8 JS a bambitka antonio zoli 1900 prevedenie alpen luxus,strelivo norma vulcan ale uvidíme.Flinta pekná,drevo pekné a cena trocha vyššia aj z montážou ERA /schvenk/ cca 50 klackov a leupold 3-10x50 ilum je na ceste cez mláku lebo u nás sú drahé cca o 1/3.
<br/>Takže dík za niekoľko rád a 7 rem mag príde na ďalšiu sezónu ale len ČZ magnum lux nie je moc dukátov na účte,tak okolo septembra...:]:]
Akela kľudne brnkni kamošovi nech nás niečomu naučí a stím presvedčovaním si mal pravdu,načo 7remmag to majú amíci na striľanie na 400m a je im jedno na čo...čo je to za kus a puškohľad to samé prečo leupold,lebo je lacnejší keď išiel dolár dole...a prečo nie EU značku tie sú lepšie za šera....Ale aj tak som zvedavý na 7 rem mag.
<br/>Keby bola tá zolina alpen v 30-06 tak beriem tú ale tá bola len v lux prevedení tiež veľmi pekná ale horšie drevo a o 10 papierov lacnešia a samozrejme iné gravírovanie záveru.keď dojde puškohľad nastrelím a dám vedieť ako to strieľa,či je to rozdiel oproti mojej koze 7x57R/16 čo som kúpil staršiu keď som začal poľovať a zatil som s ňou spokojný čo som trafil to padlo posledný diviak cca 100kg bez pohybu na mieste
<br/>:]/dostal to za ucho:P asi náhoda lebo to bolo za behu a 30m cez puškohľad v dosť hustom poraste.
<br/>zatial čavte
Blahoželám nad výberom gulovnice aj kalibru. Nebudeš ľutovať. Nad A.Zoli 1900 v 308W som uvažoval aj ja. Nakoniec som skončil pri Browning Eurobolt 30-06 - nemá chybu.
Tiež keby bol 30-06 tak beriem no uvidíme ako slepí povedal...Uvidíme keď sa to nastrelí a podarí sa niečo uloviť..a ako vravia starý chlapy keď trafíš dobre padne aj z
<br/>222 alebo5,6lr a keď nie, ani delo ti nepomôže :]no je to moja prvá sólovka okrem dvoch 22LR a na spoločné aj tak asi budem chodiť s kozou.No čo ma prekvapkalo tak plastová krytka schránky ...za tie dukáty,ale ináč v pohode.:
Alebo prebijanie MArtínek CZ..posle ti akukolvek strelu na prebitie.Ma naozaj široky sortiment.Skus cez google..najdes.Posles mail..a hotovo.Reaguje promptne.
<br/>Zdravím.
Pre všetkých majiteľov - kamoš bolv NR u Fraňa a dostal do 7mmremmag 5 druhov nábojov od HORNADY. Verím, že niektorých to poteší. Medzi iným aj Superformance a GMX monolit. A aj do 444 Marlin má Hornady FTX 265 grein. Dúfam, že som to nedoplietol.