Je to dost zastarali naboj neviem o tom ze by este bol vo vyrobnom procese nejakeho vyrobcu streliva.Ale 1kus vlastnim vo svojej zbierke.Vyrobca Sellier-Bellot.
Napíš mi na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., niečo Ti preskenujem a pošlem. Náboje vyrábala Považská Bystrica, s originálnymi nábojmi budeš mať veľké problémy. Lovu zdar!
Viem, ze ich robila Povazska, RWS i Sellier Bellot. Ze s tym budu problemy, to viem tiez a prave preto som sa obratil tymto sposobom na siroku internetovo-polovnicku verejnost. Inak strely viem zohnat, aj viem kto mi ich prebije, takze mi postacia aj prazdne nabojnice. Ale dakujem za informacie.
Považská Bystrica laborovala 8,2*72R 2 strelami a to olovená strela s hmot. 11,15 g a dlžkou 21 mm, plnený čiernym prachom ( N.8 - 3,00 g , tlak 2500 kg/cm2), druhá strela poloplášť s plochým hrotom 9,7 g / 19,5 mm dåžka, plnený bezdýmnym prachom - SM5 2,4 gr., V25 - 620 m/s, E25mkg 190, tlak 2500 kg/cm2
Vazeny polovnici
<br/> ...aj ked ma poznate z inych prispevkov som zberatel starych zbrani a v Rakusku vlastnim aj zbrane v kalibry 8-72R t.j.8,08 mm a tak isto v kalibry 8,2-72 RS t.j8,20mm.
<br/> Treba dobre skontrolovat o ktory z tychto dvoch kalibrov sa jedna,na zaver
<br/>tieto naboje sa v Rakusku dodnes stale vyrabaju firmou DORFNER/dorfner-waffen.at/
<br/>ak ma niekto otazky ohladom starych zbrani a nabojov napiste sem alebo na
<br/>Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.