....aspon to bolo tak prehlasene, jedni hovoria ze bol pacnuty s Carcano, iny zase ze s 30-06! Avsak dodnes sa nic nevysetrilo!
<br/>
<br/> Inak je to skratena verzia z 6,5x54 Manlicher, Talianska vojenska raz, pouzitelna na lovenie mensej zveri, strelivo bolo nabite v nizkych tlakoch z dovodu kvality vojenskych zbrani! Ak ma niekto k dosahu zbran a vyrobenu hlaven z kvalitnej ocele moze vytlacit kvalitu streliva do vyssich tlakov a vyuzit na lov zvery v priemernej vahe!
<br/>
<br/>Ak je zbran neznama, teda jej vyroba, a hlavne prerobena z vojenskeho kusu strelec by mal byt opatrny ake tlaky streliva vyuziva, co sa tyka tak isto aj inych starych, hlavne vojenskych zbrani a ich kalibrov!
<br/>
<br/>Cim padol Kennedy tu prakticky nezalezi!
Nie nezhoduju.Patron z carcana ma valcovitu nabojnicu, 6,5x 52 konicku.Podoba sa na 6,5x54.Skutocne dlzka nabojnice je 52, 5 mm.Myslim, ze vykon ma vyssi ako 6,5x54
dnes nie, pred nejakym rokom Manlicher vyrobil k nejakenu vyrociu limitovanu seriu za nekrestanske peniaze, videl som to v Rakusku v komise, no original je original (pisem o 6,5x54 MSch)