Pre zákazníka objednaný výstružník aj s kalibrami mám už na SK. Keď s tým niečo "spácha" budeme múdrejší. V podstate šestka v štíhlom a dlhom vyhotovení. Keď nič, aspoň si potom z nábojnice urobím suvenírovú ceruzku.
nechcel som sa zapajat, sam som zvedavy, no ked nic, tak aspon nieco, co nema velku vypovednu hodnotu: Ja som z toho uz strelil srnča z pozicanej jednoranovej zlamovacky a pred polovackou som strelil 2x do terca. Strelivo Norma (ine sa snad ani fabricky neprodukuje), kopanec ako moja 6,5x58R (teda ziaden), srnča strelene za lopatku na 40m sa zlomilo v rane, vystrel 2cm, podliatina pivna tacka, puska stoji u majitela cely rok v trezore, pretoze na 1ks srncieho lovi cca 15ks diviakov (Sachsen-Anhalt) a preferuje uplne ine kalibre
Celkom bez výpovednej hodnoty to zas nie je, ďakujem. Že nekope, to sa pri tých technických údajoch dalo aj čakať, ale pri úsťovke 740m/s (Norma) by to nemuselo podlievať vôbec...nie? Bral by som to ako štýlovú, menej razantnú náhradu 243Win.
no prave, su okolo toho na webe presne tie iste rozpravacky ako okolo ostatnych echt rehkalibrov (srncich) a som presvedceny, ze sa to aj tak chova. Nechcem, aby sa na zaklade toho, ze som sa o to len obtrel nieco zovseobecnilo. A dodavam, ze rovnaka podliatina sa mi na srncati uz podarila i s napr. 6,5X41R ( .25-20 S.S). Inak v Rakusku po komisoch som v tom par peknych pusticiek videl, tak verim, ze sa tu nejaky uzivatel vyskytne.