Dobrý ďeň mam jazvečíčku volá sa Cerry a má asi 4 mesiace briem ju každú chvíľu do lesa dokonca už sme boli aj v oplotku s diviakmi ale iba koli pachu (nech si zvyká) učím ju na vodítko.
<br/>
<br/>chcel by som sa spýtat či mi nenapíše nejaký jazvečikár jednotlivé kroky výcviku podľa ktorých by som sa mohol pridržiavat.......
<br/>
<br/>Ďakujem
<br/>
<br/>Miro
Pred týždňom sa kamošovi stratil pri dohľadávke jazvečík bez tetovania. Mohol by sa pohybovať v katastri obcí Malé Zlievce, Glabušovce, Olováry, Čeláre, Veľké Zlievce a Bušince. Ďakujeme za každé info. Miro H.
Edo jestli začínáš s jezevčíkem, doporučuji pořídit knihu od pana Vochozky Jezevčíci v myslivecké praxi. K sehnání třeba zde www.gundogstore.sk/index.php?main_page=p...&products_id=129 . Pro začátečníka myslím že skvělě napsaná kniha. Jsou zde návody na výcvik jednotlivých disciplín, cviků, poznáš jací jezevčíci jsou, co je jezevčík za OSOBNOST, čím vzniká pověstná paličatost a pár historek z praxe.
Suhlasim, vynikajuca kniha. Je aj dalsich par dobrych knih, ale je nieco uplne ine, ked veci citas v knihe ako ked ti niekto skuseny veci ukaze v praxi. Sam som to zazil. Takze pre Mira, ak mas zaujem napis na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. a mozeme sa na veciach dohodnut. Neviem vsetko a nie som majster sveta vo vycviku jazvecikov, ale ake take zaklady ovladam a hlavne som ochotny pomoct.
chcem sa ešte spýtať ona je od malička so starým perzským kocúrom a ten sa nikoho nebojí....a ona naňho už asi 2 mesiace riadne šteká a hryzie ho...ale dnes spom si všimol že ho len tak jemne pohrýzla a ked som ju huckal trocha zaštekala akoby sa chcela iba hrať. dost ma to znepokojuje lebo doteraz ked raz začala naneho štekať štekala aj hodinu v kuse.....myslíte že spolužitie s kocúrom bude mať u nej vplyv ma ostrosť pri divej zveri(líška ,jazvec)?
ak chces spoluzitie jazvecika s mackou s ktorou ma zit v spolocnej domacnosti,tak psa proti macke nehuckaj ani ako stena.naopak zvykaj ich na spolocny zivot.psa i macku.ostrost na skodnu cvic na inej macke a pokial je psik mlady tak zo zaciatku je myslim lepsie aj na inej zveri ako macka,napr kuna,fretka atd.to je ten zdlhavejsi a namahavejsi postup,ja by som volil ten druhy-macku von z domu,sposobov mas mnoho,staci len vybrat. ja mam 2 kopovy,u nas macka ani cez dvor neprejde,nieto zeby som mohol este najaku chovat aj keby som chcel.
měl jsem fenu jezevčíka a domácí kočky brala v pohodě chrápaly i spolu v pelechu ale cizí dávila bez pardónu dnes unás nepřežije žádná pointři s američankou zadáví všechno co se na zahradě objeví
Už roky riešim túto dilemu, na chalupe by som rád choval mačku, je to tam samá myš a potkan, ale bohužiaľ už to ani neskúšam, najdlhšie mi tam z posledných desiatich vydržala asi mesiac... Hrubosrstí likvidátori sa nezaprú...:]
na jednu stranu to je na budku že zadáví všechno co se hýbe kromě auta který je vozí bydlím kousek od řeky tak je různý havětě dost tak by kočka byla v baráku dobrá ale na druhou stranu to je dobrý aspoň je ticho v revíru :D