Waleský teriér

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #699 od Prskavka
Waleský teriér bolo vytvorené Prskavka
Ahojte, sa ospravedlňujem, že na nepoľovnícku tému (a nepoľovník), ale rada by som váš názor na toto plemeno.
<br/>Mám doma ročného foxa (bez PP, stojace uši :) ), výkuk malý je to. Psa mám prvýkrát, tak som porobila zopár chýb vo výchove a výcvik nám ešte stále uniká. Privolačka ok, pokým nie sme s inými psami, sadni/ľahni iba pri mne, odkladačka iba na max. 8 krokov od psa....Ale nie o tom som chcela. Po skúške, čo ma o chvíľu čaká a pre ktorú nemám toľko času na svojho malého foxa, sa hodlám do výcviku viac obuť.
<br/>A budúcu jar (2006) by som rada ďalšieho psa (teda suku), najradšej asi velšíka. Neviem, či je to dobrý nápad, ale rok je dlhý a Kex (môj foxo) sa dovtedy môže stať vzorom vychovanosti a poslušnosti :D.
<br/>Takže sem s názormi na plemeno waleský teriér, a tiež na prípadné spolužitie sexuchtivého foxa (nakrýva čo mu príde pod ruky...hehe, teda nie celkom pod ruky, ale skôr vyjadruje svoju dominanciu ako, že by naozaj túžil po danom jedincovi) s velšicou a odporúčania na chovateľské stanice tiež uvítam :) .

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #701 od steyr
Odpoveď od steyr na tému Waleský teriér
Ahoj, Prskavka! Musím skonštatovať, že za prvého psíka si si vybrala ťažký oriešok. Teriéri všeobecne sú inteligentní dominantní havkovia, na ktorých ženská nežnosť a veľkodušnosť pri výcviku nepôsobí priam výchovne! Kexa už asi neprerobíš podstatne, jednoznačne však odporúčam pritvrdiť a každý vykonaný povel odmeniť, nesplnený potrestať (nehovorím o bitke!!!) Oplatí sa to, budeš mať z neho väčšiu radosť a váš vzťah bude kvalitatívne kdesi oveľa ďalej. Veľmi ti držím palce!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #702 od Prskavka
Odpoveď od Prskavka na tému Waleský teriér
Ahoj steyr! Tak vybrala-nevybrala, ono to bola náhoda, že máme akurát foxa. Ale na druhej strane zas bude výchova iného psa, prípadne druhého foxa už jednoduchšia a tvrdý pes zasa prežije a odpustí aj pár omylov ;) . Neviem, či som práve nežná, alebo veľkodušná, ale pravda je, že práve na začiatku, kedy je treba najviac zapracovať, sme tento čas tak trochu preflákali - veď odolajte krásnemu malému foxovi :-o . Snažím sa byť dôsledná a mäkká naňho určite nie som, určité zlepšenie vidieť, len keďže som ešte nijakému psovi doteraz nič nevysvetľovala, tak sa ešte učím aj ja a najhoršie je, že na vlastných chybách. Ale myslím pozitívne a verím, že po skúške, keď budem mať čas chodiť na cvičák medzi psov, tak sa Kex znormalizuje (tam tkvie náš najväčší problém - zbožňuje iných psov a je mierne málo socializovaný, takže ma v spoločnosti takmer nevníma :( )
<br/>
<br/>Ale táto téma nemala byť o foxovi, ale o velšovi a či si myslíte, že v prípade, že Kexa viac-menej zvládnem, by bolo vhodné k nemu zaopatriť šteňa. Bývame v Stupave v rodinnom dome, výbeh majú, chodíme každý deň na prechádzky, takže sa vybehajú. Jáj a ešte 1 nepodstatná maličkosť :) : máme aj mačku a kocúra (už vidím, ako sa vám ježia chlpy na hlave 8-L).

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #703 od steyr
Odpoveď od steyr na tému Waleský teriér
Ja mám bordera a vysoko odporúčam aj pre začiatočníkov, je vnímavý, oddaný, učenlivý... Predtým som mal farbiara, tiež zlatý ňufo, ale border si celú fajtu získal.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #704 od Prskavka
Odpoveď od Prskavka na tému Waleský teriér
Noo, border je tiež feši, ale pravdupovediac, nad týmto plemenom som ani nejak extra neuvažovala...inklinujem skôr k telesným proporciám ako má fox 8o. Páčia sa mi tiež stavače, ale tie nebudem trápiť nejakým obyčkovským dedinským životom a agilitami. Takže mi zostávajú vysokonohé teriére - fox, velš a pod.(z plemien, čo sa mi páčia exteriérovo). Jazvečík by sa mi tiež páčil, ale ten by pri agility tiež trpel.
<br/>Moji rodičia bývajú v bytovke v BA a keď k nim idem aj s Kexom a máme šťastie, tak sa na poli pred barákom má možnosť vybehať s o mesiac starším borderákom. Pekný pohľad je to.:)
<br/>Ale aj tak ide v prvom rade o povahu...a v našom prípade duplovane.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #705 od steyr
Odpoveď od steyr na tému Waleský teriér
Proti gustu žiaden dišputát. Kamoška má foxíka a aj mne sa páči, ale tie veľkopanské spôsoby...! xixixi Stále jej hovorím, že by som z neho spravil ňufa ňufovitého, ale je to jej libling (mimochodom, tiež by nakrýval všetko, vrátane jej), takže viem, o čom hovoríš...

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #706 od Prskavka
Odpoveď od Prskavka na tému Waleský teriér
No nás mal snahu nakrývať asi 2x (raz mňa, raz priateľa), ale veľmi rýchlo si to bol nútený rozmyslieť. Väčších psov nenakrýva, tých len vyzýva k hre a plazí sa pred nimi, s menšími je to horšie - tých nakrýva takmer všetkých - suky, psov, šecko jedno :[. A najnovšie už aj šteňatá. A najviac túži po &quot;ženách&quot;, čo ho dosť brutálne odmietnu (vyceria zuby, chňapnú po ňom,...). Je to taký malý kasanova. K tým &quot;brutuskám&quot; sa vždy vráti po pár sekundách a zalieča sa, akoby vravel: &quot;Ja viem, moja, že ma chceš, len sa nerob.&quot; :]. Ja som dúfala, že keď ho suky samé &quot;napravia&quot;, že pochopí, ale on nie. Asi to budem musieť začať riešiť inak...Ale je to sranda sledovať ho, aký je vytrvalý v dvorení :).
<br/>O druhom psovi som začala uvažovať aj preto, že by nebol doma sám, keď sme vo worku a psia spoločnosť by mu nebola až taká vzácna ako mu je teraz. Ďalší dôvod je ten, že ma psíčkovia uchvátili a rada by som rozšírila pole pôsobnosti, čo s bezpapierákom moc nejde ;/. Len je to otázne, či to vyjde tak, ako si predstavujem. Môže to vypáliť úplne iným smerom a preto sa vlastne chcem poradiť so skúsenejšími skôr, ako spravím nejakú hlúposť ;).

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #707 od zalesak
Odpoveď od zalesak na tému Waleský teriér
Ahoj Prskavka v prvom rade by si mala prestať uvažovať z myšlienkou nad kupou fenky ked ten tvoj šuhaj je taky horlivý, pretože môžeš viac pokaziť. Pes bude určite deptať šteňa ked je taky násilnik. Výcvik by si mala robiť bez svojho kexa aby sa šteňa neučílo hlúposti od kexa. Welsterier je učenlivý pes len nemôžeš dovoliť aby si robil s tebou čo chce on. V prvom rade musí pochopiť že vodca svorky si ty. A potom hrou sa da naučiť veľa. Ale asi to poznaš pretože FOX je dosť podobný. Foxika by si mala trochu zobrať k cvičiteľovi aby ti pomohol s jeho poslušnosťou čoby sa dalo dosť napraviť.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #708 od Prskavka
Odpoveď od Prskavka na tému Waleský teriér
Ahoj zalesak. Dík za rady. Na cvičák sme chodili a len čo budem už konečne voľná od poslednej vysokoškolskej povinnosti, tak zas budeme. To s tým deptaním šteňaťa som mala aj ja na mysli ako 1 z problémov, ktorý by mohol nastať a preto sa vlastne pýtam. Rok je, myslím, dosť dlhá doba na to, aby Kex trochu dospel, panička sa niečo naučila a naučila niečo aj Kexa ;) a preto dúfam, že do budúcej jari sa trochu skľudní, keďže teraz má len rok. Druhého psa si určite nekúpim, ak bude Kex taký ako je teraz - to radšej ešte počkám, dokedy to nebude možné. Len nad tým uvažujem a zvažujem pre a proti...
<br/>Takže ak zoberieme hypotetickú situáciu, že Kex bude o rok v celku pohodový pes, tak by som to z velšicou spravila tak, že by som prvý týždeň - dva po odbere s ňou trávila čas mimo domova, aby sa na mňa &quot;nacucla&quot;. T. j. asi by som bola u našich (týždeň-dva to prežijú :] ). A potom by som Kexa s novým prírastkom zoznámila na nejakej neutrálnej pôde, aby nebol taký &quot;hustý&quot;. A potom by sa videlo... (Pekne vymyslené, čo? :P)
<br/>A čo sa cvičiteľa týka - je ťažké nájsť toho &quot;správneho&quot;. Každý má svoje metódy. A v našej situácii treba trochu pozerať aj na peniažky :(. Ale len čo opravíme našu starú šunku, mám vyhliadnutý ešte 1 cvičák /okrem toho, kam chodievam/ a uvidíme, čo vymyslia tam. Na inom fóre som už dostala dávnejšie kopec zaujímavých rád - a zopár ľudkov bolo dosť prekvapených keď videli, ako sa Kex chová v kolektíve (lebo - to mi nikto neuverí - sami na prechádzke sme pohodoví, ale na cvičáku je to krpatý ďábel - upravuje sa to však, keď chodíme na cvičák častejšie). No uvidíme.
<br/>Takže hovoríš, že velš je podobný foxovi povahovo? Som mala dojem, že sú trochu odlišnejší...
<br/>A ešte 1 vec ma napadla...nad fenou uvažujem preto, že ďalšieho psa by som nerada a asi by sa aj viac tåkli 2 samci...a mačku s kocúrom zatiaľ nevykastrovaných zvládame, tak som nadobudla pocit, že by to tak mohlo byť aj so psami...ale možno sa mýlim ;)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #714 od kurt
Odpoveď od kurt na tému Waleský teriér
Čoby chlapec vyrastajúci s teriérmi, konkrétne s foxíkmi si trúfam povedať pár slov do diskusie;) Podľ všeobecne rozšíreného názoru je welsh povahovo vyrovnanejší ako fox. Poznám však aj sučky, ktoré sú uzlíkom nervov, doma najväčší hrdinovia a vonku sa zloží na brucho a koniec. Aby som však odpovedal na tvoju otázku, tak druhý pes k dvojročnému &quot;v pohode foxíkovi&quot; môže byť. V tvojom prípade by som si dával pozor na Kexa, lebo ten bude to malé úplne určite šikanovať. Nie že by mu chcel ublížiť, ale aby zabil čas. Taký temperamentný pes ako je ten tvoj proste musí dačo robiť. Ak by si natrafila na dominantného jedinca, určite by s toho boli problémy. Psychicky vyrovnaný, mierne submisývny jedinec by pre teba a Kexa bolo to pravé. S ochočovaním welsha by nemuseli byť problémi. Každý normálne socializovaný pes rešpektuje, keď si pred ním šteňa lahne na chrbát.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #715 od Prskavka
Odpoveď od Prskavka na tému Waleský teriér
Nuž, Kex je moj prvý pes a tak sa trochu v ňom niekedy nevyznám. K cudzím psom vonku na voľno sa hrnie všetkými 10timi a ani neuvažuje, či ho nezakusnú, je mu to fuk. A keď naňho ceria zuby (vačší - ako napr. NO a pod.), tak sa jednoducho pred nimi plazí a vyzýva ich k hre. Na druhej strane, keď prídem domov skôr ako obyčajne, tak vyletí na stoličku v kuchyni a čumí von oknom, a čaká, kým ma nespozná (myslí si, že ho nevidím). A ešte 1 situácia: spriatelený borderák mu na prechádzke na poli zoberie jeho aportík a Kex najprv stojí a kuká jak jedináčik, čo sa každú chvíľu rozplače a potom sa za ním rozbehne, ale nie preto, aby mu aportík vzal, ale preto, lebo borderák uteká a Kex rád naháňa pohybujúce sa objekty (neznáme autá a bicykle nie). A keďže nemám zatiaľ dlhoročnú skúsenosť so spolužitím so psom, tak nefiem celkom dobre posúdiť, že ako na tom povahovo je a čo má byť a čo nie...
<br/>Neviem, či by malú šikanoval, asi skôr nie...máme totiž 2 mačky (teda cicu a kocúra) a s tými žije v pohode. Vlastne preháňa len &quot;mäkkšieho&quot; kocúra a s mačkou sa hráva na naháňačku (lebo naháňa aj ona jeho) a aj to vlastne len vtedy, keď sme doma. Jediné, čo im nedovolí je priblížiť sa k nám, keď jeme (aj tam sú výnimky - keď jeme niečo, čo mu nevonia, tak ho to netankuje). Preto predpokladám, že nejaký šikan by bol možno prvú hodku - dve, kým by sa nevyjašil. A hlavne - doma je predsa len iný poriadok ako inde...
<br/>Asi mi neostane nič iné, len to skúsiť :D. Alebo, že by si donesiem foxinu? 8-)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #751 od lankaster
Odpoveď od lankaster na tému Waleský teriér
Ahoj prskavka.Mimochodom PRSKAVKA je milý pseudonym,ako keď voláš niekoho zdrobneninou ,ako napríklad LENA- LENKA ,alebo JANA- JANKA.Ale v tvojom prípade to znie iba v tej milšej podobe.Ak môžem tak by som ti tu rád aj ja niečim prispel.Teraz mám už v poradí tretiu sučku WELSH TERRIERA .Volá sa INA a má už 7rokov.Takže stará &quot;kofola&quot;.Mimo nej som mal jednu daxlkopovku ,jednu kopovku a jednu jazvečíčku hrubosrstú.Prečo si vyberám práve sučky?Najradšej robím s nimi,lebo sú učenlivejšie,trpezlivejšie a vernejšie.Pes je sice výkonnejší ,bojovnejší , vytálnejší a pracovitejší ,ale horšie sa zvláda a vyžadije &quot;tvredšiu ruku&quot;.Sučka je vnímavejšia a na povely, zatím čo psa zaujíma kto sa chce pobiť a ktorá suka v ulici sa hára.Nepripomína ti to niečo?Práve takto sa chovajú ľudia.A na druhú stranu aj sučky majú zlé dni a tak sa môže stať,že poľovníka nehá na holičkách práve keď ju najviac potrebuje.A tak sa stane ,že človek sa s ňou celé mesiace pripravuje na skúšky a v ďeň D absolutne zlihá.A keď sa hára tak to je sňou úplne o ničom.Duchom neprítomná.Ja pre svoju poľovnícku radšej používam sučky ako psov.Mám priateľov ktorí používajú radšej psov pre vlasnosti ktoré som už spomenul,a ktoré môžu využiť najmä pri durení.Ja dávam prednosť individuálnej polovačke posliedkov a postrieškov,kde je skôr treba psík trpezlivý a vyrovnaný.S mojov sučkou som spravil dvoje skúšky FSD a FSMP takže sa mi hodí keď treba niečo dohladať.Čo sa týka tvojich úvach o zaobstaraní si WELSHA po FOXÍKOVY ,myslím ,že si to mala spraviť práve naopak.Najprv si zaobstarať sučku a časom psíka.Mám obavy či nebude mať zlý vliv.Je predsa ešte mladý a nevibúrený.Pes mentálne sa začne vyrovnávať až po treťom roku.Myslím že by takíto búrlivák mohol svojou dominanciou negatývne ovlivniť jej vývoj a taktieš aj sexuálne.Ja by som ich nedával do hromady.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #755 od zalesak
Odpoveď od zalesak na tému Waleský teriér
Lankaster super si to napísal. Si dobrý.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #761 od Prskavka
Odpoveď od Prskavka na tému Waleský teriér
Ahoj lankaster. Dík za názor. Možno máš pravdu, že mala byť prvá suka (tak to bolo aj plánované, ale nebola už, tak máme psa), ale už je to raz tak ako to je a tak musím zvažovať na základe toho, čo máme. Viac-menej si mi potvrdil moje obavy a tak asi počkám, čo z nášho Kexa vyrastie a po dvoch - troch rokoch sa vrátim k myšlienke kúpiť¡suku.
<br/>
<br/>Takže ak máš chuť, oboznám ma teraz z povahou welshov viac. Predpokladám, že sú od foxov v niečom odlišní (hoci ako teriére sú v niečom zrejme aj podobní).
<br/>
<br/>Dík.
<br/>
<br/>Čaf

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #762 od lankaster
Odpoveď od lankaster na tému Waleský teriér
Ahoj PRSKAVKA.Dobre teda ak ťa to nenudí tak niečo prihodím.Poradím ti ako si vybrať s ponuky Welshov to čo potrebuješ.Predpokladám ,že to berieš vážne a že nebudeš ľutovať úsilia a času až kím sa nedostaneš ku tomu čo potrebuješ.A na to čo potrebuješ a chceš musíš prísť sama .Ja sa ti len pokúsim pomôcť sa orientovať v ponuke.Pretože v tomto plemene,ako aj v mnohých iných,v priebehu šľachtenia, zpárením vyberaných jedincov ,za účelom získania určitých vlastností ,došlo k určitím odchilkám v exteriéry ,ale aj v povaových črtách tíchto psov .A tak vznikli v tomto plemene ,vzhľadom na ich pôvod určité línie.Predpokladám ,že ty nie si poľovník,takže zoberieme v prvom rade do úvahy, že ty nepotrebuješ psa s vlastnosťami ktoré od neho očakáva poľovník.Preto sa zameráme viac na exteriér.Dobre bude ak pôjdeš na niektorú z výstav ,a najlebšie na nejakú medzinárodnú kde je vedšia účasť.Tam najdeš chovateľov z celého Slovenska,a budeš mať dosť času si prezrieť všedky línie.Čo sa týka exteriéru všímaj si 1.sfarbenie, 2.kvalita srsti, 3.stavba tela a vneposlednom rade sa tu dajú posúdiť aj niektoré povahové črty vzhľadom na to ,že taká výstava je náročná aj pre psy, keďže sa tam stretne veľa psov je to pre ne stresujúce a WELSH TERRIÉRY idú až na koniec po KERRI BLUE TERRIÉROCH pretože to ide podľa abecedy.Takže sú tam chudáci celý deň až kím nepríde na ne rad a to ti poviem majú toho chudáci dosť.Vtedy je vydno ktorí jedinec aké má pevné nervy.WELSHOVIA sú nerváci a po takomto náročnom dni sa dokážu prezentovať len tý najtvrdší.Takže keď uvidíš v kole psíka ktorí má sklonenú hlavu ,chvost medzi nohami a astále dichčí pretože je od stresu dehidrovaný taký má toho dosť.A je jednoducho jemnejšej povahy.Kdežto ten ktorí nosí hlavu vysoko ,nasadené ušká ,so stýčeným chvostom ,a našľapuje akoby chcel ísť po špičkách a sem tam si dovolí zavrčať alebo zaštekať na nejakého ktorí sa mu dovolil pozrieť spriama do očí,tak to je hustý chlapík a taký bývajú zrovna nezvládnuteľný diablikovia.Ale vráťme sa k exteriéru.FARBA. Sú dve základné čierna a trieslová.Čierna nebíva tiež vždy čierna niekedy je šedá alebo aj pesíkovaná bielou čo je povolené.Trieslová môže byť od zlatisto žltej až po červenú.Niektorý psy majú triesla nasadené nižšie a niektorý vysoko na stehnách až ku korenu chvosta.Mne sa osobne páči viac druhý prípad ale mal som takú len jednu sučku.KVALITA SRSTI je tiež rozdielna od doslova rovnej srsti až po kudrnáčov čo je povolené ale musí byť tvrdá a hustá.STAVBA TELA daj si pozor na hrudník a nohy.Hrudník musí byť silný nižšie nasadený vpredu,a labky sa preferujú mačacie ale nie je dobré keď sú prsty príliš krátke .Takíto pes nieje dobrý bežec a rychlo sa unaví a pazúriky sa mu neodierajú ale trčia do predu.Celkovo keď sa pozrieš na psa akú má stavbu tela,lebo niektorí majú zaoblené tvary a keď našlapujú akoby sa pohybovali na strunách.To sú psy ktoré sú atléti a veľmi dobre behajú a sú vytálne naopak tie ktoré majú hranatú konštrukciu sú menej pohyblivý a ich stavba kostry im nedovoľuje dlho behať a unavia sa.Spoznáš to aj podľa toho že častejšie chodia klusom kdežto prvý prípad stále skáče a ťažko sa unavý.Samozrejme záleží to aj od toho v ktorej triede vystavujú pretože v triede mladých sú psy ešte mladé a nedá sa pozorovať tieto vlastnosti ako u dospelích .Ale ak sa ti nejaký zapáči tak sa spítaj majiteľa odkiaľ ho má.Ak budeš mať šťastie tak ti poradí termín ďaľšieho vrhu a ty si budeš môcť zajednať šteniatko.A takto máš najvedšiu pravdepodobnosť že získaš psíka s vlastnosťami aké chceš.Poznám jednu dobrú chovnú stanicu z víchodného slovenska majú naozaj krásnych psíkov ak chceš tak ti dám kontakt.Prskavka je to naozaj ťažko v krátkosti ti poradiť aby si si vedela vybrať,ale dúfam ža ti aspoň týchto pár informácií bude kniečomu.Treba chodiť na výstavy ak máš rada psíkov tak sa ti to možno zapáči a tiež možno začneš vystavovať a zožneš aj nejaké úspechy.A potom sa možno stretneme na nejakej z výstav.Veď je to krásna záluba a stojí to zato žiť v tom Ahoj.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #763 od Jaro
Odpoveď od Jaro na tému Waleský teriér
Lankaster - klobuk dolu ! Zas som sa aj ja nieco nove priucil .

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #764 od Prskavka
Odpoveď od Prskavka na tému Waleský teriér
Čaf lankaster. Určite ma nenudíš. Ja žeriem momentálne všetko čo sa psov týka, keďže som úplný začiatočník a k tomu s tvrdým foxom (keby bol s PP a išla by som vystavovať, tak by zrejme po celom dni ešte v kruhu dokázal klusať a vrčať na súperov ;) ). Exteriér /foxov a všeobecne teriérov/ ma dosť zaujíma - momentálne prekladám sériu článkov o foxoch /kukni www.havko.net/ - takže teóriu trocha máme, ešte prax chýba - tú získam dúfam trocha na výstavách, len by to chcelo mať znalca pri ušku, ktorý by vysvetľoval :D.
<br/>To čo píšeš je veľmi zaujímavé - ešte by to chcelo nejaké fotky alebo ešte lepšie jedincov, nad ktorými sa dá pobaviť o problematike :). Ideš na výstavu do Senca budúci týždeň?
<br/>A keď si budem vyberať welshicu, tak keďže poľovníčka nie som, budem si vyberať hlavne podľa povahy - mala by mať miernejšiu povahu ako má Kex a tiež podľa exteriéru - páčia sa mi viac červené odtiene s čiernym trupom - čiže asi ako tebe :). Ale nie je to zas určujúci faktor. Keďže sa snažíme s Kexom o agility a welshicu to tiež asi počká ;), bude potrebné, aby bola dobre stavaná a vydržala pekne bežkať :).
<br/>Kontakt na chovateľa uvítam, aj keď ešte neviem, či ho &quot;zneužijem&quot; tak skoro - možno to ešte rôčik - dva počká, ale veď aj na kvalitné šteniatka sa čaká dlhšie...moj mailík je Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., tak mi ho prípadne pošli. Ak máš aj typ na nejaké zaujímavé psie stránky nielen o welshoch, tiež mi ich tam môžeš hodiť - pánbožko ti to oplatí na deťoch :]. Ale nie, srandujem. Dík za informácie a kľudne prihoď ďalšie - čím viac, tým lepšie ;).
<br/>Paf

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #769 od lankaster
Odpoveď od lankaster na tému Waleský teriér
Ahoj PRSKAVKA.S tými fotkami to určite zvládneš aj sama,je ich plný internet.Čo sa týka tej chovnej stanice pamätaj si jej názov VERBEJ Košice.Mám aj telefonne číslo ale neviem či bude aktuálne.Tento majiteľ má ozaj kvalitných psíkov,aspoň čo sa týka exteriéru určite.Zatiaľ som ešte nemal od neho psa tak nemôžem posúdiť viac.Ale časom sa možno dostanem aj k tomu.Ak ťa to naozaj chytilo tak neváhaj a nešanuj prostriédkami a zadováš si už kvalitu.Čím viac úsilia do toho dáš o to bude mať pre teba vedšiu cenu.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #772 od kurt
Odpoveď od kurt na tému Waleský teriér
Ak by si mala záujem tak budúcu sobotu je výstava v Nitre. Ja do Senca nejdem (robota), ale v Nitre budem. Link na Slovenský klub chovateľov teriérov a foxteriérov: www.terriers.sk Sú tam organizovaní aj welshi. Ak chceš vidieť viac teriérov po kope choď na niektorú klubovú výstavu. Na veľkých výstavách býva menšia účasť.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 11 mesiacmi #773 od Prskavka
Odpoveď od Prskavka na tému Waleský teriér
No v Nitre zas nebudem ja, lebo budem akurát sedieť pred komisiou na štátnych skúškach z nemeckého jazyka :[. Takže na nejakej ďalšej ;).
<br/>Slovenský klub foxteriérov a teriérov poznám, tak trochu som nazrela aj do spravodaja. Na nejakú najbližšiu klubovku sa chystám, na marcovú (? - dátumy si nejak neviem zapamätať) som nemohla prísť. Dík.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.105 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 538 návštevníkov a žiadni členovia on-line