chcel by som sa Vas a predovsetkym Stefana Cimbalika opytat aky mate nazor na pouzivanie reflexnej vesty pre psov a ako by ste sa stavali k pouzitiu drahej ale neprebodnutelnej vesty pre psov, videl som to na psoch zo zahranicia, cena ma najprv trochu zarazila ale po tom co mi rozparalo psa som trochu zmenil nazor. Stefan moju ovecku si videl u vas v akcii. davam sem link nech mate predstavu ako to vyzera.
<br/>
<br/>
matej dobra vec ja aspon pouzivam reflexny obojok co par chlapov chvalilo hoci moj pes ma dost bielej farby .
<br/>
<br/>a ohladom tej neprebodnutelnej no zalezi ci to psa neobmedzuje v pohybe .
Chlapi ved keď reflexnu vestu postriháte na pásiky a našijete na nu suchý zips........ tak máte reflexné obojky aj do rezervy.............:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Tie vesty som v praxi nevidel len na nete, ale predpokladám, že pre ostré psy je to dobrá vec. Háčik je v tom, že podľa mojich skúseností je 90% ťažkých poranení na slabinách a túto časť tela vesta nechráni.
<br/>Dlhšie som tu nebol a za ten čas tu pribudlo strašné kvantum príspevkov, preto Ti len teraz odpovedám.
Moj nazor: mam prakticke skusenosti z reviru kam chodim na polovacku na drobnu. Na tychto polovackach sa pouzivaju reflexne vesty na psikoch, velmi dobra vec hlavne v neprehladnom terene, kriky a traviny. V travinach je to naozaj super, clovek pri strelbe na zajace a skodnu ma pelsi prehlad o tom kde je pes a pomaha to rychlejsie vyhodnotit situaciu a rozhodnutie ci strelit alebo nie. Druhy sekundarny vyznam je, ze psik(napr. springer, koker, seter atd. ...) je ciastocne chraneny proti zachytavaniu sa repicov a inych necistôt v srsti na hrudi. Ale pozor, nedavajte to psovi pri polovani pri vode, dost zle sa mu v tom bude plavat ...
Priatelia,pred nastavajucou sezonou na drobnu zver,chcem kupit pre svojho stavaca reflexnu vestu.Dovody,ktore ma k tomu vedu vystihol BAJKAL vo svojom prispevku.Poradte mi prosim predajcu,ktory pripadne zasiela aj na dobierku.
<br/>Dakujem.
Cimbalik:Nikde jsi nenechal link na vesty které myslíš, jestli jsou to ale vesty které znám, jsou v zahraničí používány pro lov převážně s bulama na černou.Chrání krk a plece psa.Je to proto že štvané prase se psu postaví a ten jej nejčastěji uchopí za slecho, krk nebo ryj.Většina sekanců pak směřuje na tyto kryté partyje.Když vidím jak si bulíci jdou s chutí kousnout chápu plně jejich význam.
<br/>Beztak je to způsob lovu který se u nás zrovna moc nepraktikuje.Koukni třeba na www.boardogs.com kde je jasně patrný význam těchto chráníčů.
<br/>Co se týče reflexních pásek mám stejně jak tu někdo psal "samo domo" přestřižený reflexně zelený pásek, je vidět ještě lépe než kupovaný oranžový.
Reflexný obojok na suchý zips - áno, ale aby sa pri zachytení ľahko odopol.
<br/>
<br/> Vestu určite nie! obmedzuje psa pri pohybe, riziko zachytenia o konáre a krovie.
<br/> Viem o prípade, keď dostrelená jelenica zachytila raticou obojok farbiara a zlomila mu väz. Ochranná vesta, by mala podobný účinok. Diviak dobehne odbiehajúceho psa a poraní najčastejšie slabiny a brucho /ako písal aj Cimbalík/ ak by sa dostal klom pod neprebodnuteľnú vestu, čo je veľmi pravdepodobné malo by to tragické následky.
Ale stejně je zajímavý že v česku a na slovensku maj psi takovou smůlu že se s ochranou vestou nebo obojkem někde chytěj za větev. A jen tak mimo pro ty co se toho nebojej nedávno jsem četl o kevlarových ochraných vestách který používaj švédove na ochranu psů proti vlkum a divočáku ale za boha nemůžu na netu najít žádný odkaz na výrobce kdyby jste otom někdo něco věděl hoďte sem okaz dík.