brokovnica-kolko predsadzujete?

pred 12 rokmi 5 mesiacmi #60604 od raduzs
brokovnica-kolko predsadzujete? bolo vytvorené raduzs
zdravim. ako zacinajuceho polovnika by ma zaujimalo, kolko a ako predsadzujete pri strelbe z brokovnice na bazanta, lisku, diviaka. je mi jasne, ze to zalezi od rychlosti pohybujuceho sa cielu a vzdialenosti, a ze vacsina z vas asi striela a odhaduje predsadnie podvedome, ale to mi momentalne ako zacinajucemu polovnikovi nepomoze. minul som lisku utekajucu cca 25 metrov odo mna 90 stupnov (bokom vlavo), predsadil som celu velkost lisky. obe rany vedla. vysmiali ma, ze to je vela a ze mam mierit na hlavu resp. pred hlavu. a ze preco som nekorigoval druhy vystrel. ale ako ho mam korigovat, ked nevidim, kam dopadli broky z prveho? a nehovorim ani o bazantoch, tam vobec neviem, kam letia broky a ked nieco trafim, neviem, co som urobil spravne. takze to ani neviem zopakovat. a pokial ide o utekajuceho diviaka povedzme na 50 metrov, kam strielate s-ballom? na rypak ci tesne pred? vdaka za seriozne odpovede.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 5 mesiacmi #60607 od Stefan49
Odpoveď od Stefan49 na tému brokovnica-kolko predsadzujete?
na tie dialky staci polozit na nos, alebo niekolko cm pred....nezabudnut vsak ze zbran musi byt stale v pohybe, takze nie len ze zamieris a postojis....treba to trenovat a tak na to prides!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 5 mesiacmi #60699 od Petiavadasz
Odpoveď od Petiavadasz na tému brokovnica-kolko predsadzujete?
Presne tak ako 3tefan píše. Na utekajuceho diviaka vždy na rypak, resp tesne pred. na bažantov lietajúcich šikmo od teba a vyletujú treba ale menej predsadit. "zakryť" pred hlavu ma pol bažanta, ale keď bažant letí z kopca a nabral rýchlosť a ide pred tebou 30-40m v 90* uhle treba predsadiť poriadne... Ale flinta vždy musí byť v pohybe.... !!!!!!!!!!!!!!!!
<br/>+ keď kupuješ náboje do brokovnice bolo by dobré nakúpiť na celú sezonu naraz, čo majú cca rovnakú úsťovú rýchlosť. a nie rozmýšlať nad chujovinami ako ja keď dávam magnumy do pohonu na líšku... Zvykneš si na jeden náboj vymeníš a ma o 20m/s viac, menej a už netrafíš. treba len trénovať a nebáť sa vyhodených peňazí.
<br/>Takže:
<br/>Vždy kupuj jeden druh patrona, ked meníš treba vyskúšať odsledovat...
<br/>Vždy musí byť zbran v pohybe, nesmie ti zostat stát tesne pres výstrelom...
<br/>vždy tahaj spúst, ne trhaj...
<br/>najlepšie mieriť oboma očami...
<br/>ostatne treba natrenovať

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 5 mesiacmi #60700 od Akela
Odpoveď od Akela na tému brokovnica-kolko predsadzujete?
Na tvoju otázku sa v podstate nedá odpovedať - každý má svoju metódu &quot;predsadzovania&quot;. Zakaždým je to iné a u každej lovenej zveri je to tiež iné. S každou flintou je to iné a s každým kalibrom je to iné. Dobre je potrénovať na strelnici - pravidelne zo začiatku a ak budeš stáť po pás v prázdnych nábojniciach, začne Ti to ísť aj na poľovačkách na drobnú zver. Niekto je talent viac, iný menej, ale v podstate je to aj o reflexoch a určitých návykoch a tie sa dajú na strelnici nacvičiť, tak do toho. Mne to tiež veľmi nejde, ale u nás sa na drobnú nepoľuje, tak sa tým moc nezaťažujem. Chodím 2x do roka na strelnicu, vyblázniť sa s kamošmi na pánsku jazdu.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 mesiacmi #60953 od man
Odpoveď od man na tému brokovnica-kolko predsadzujete?
Súhlasím s predchádzajúcimi radami kolegov, akurát pri tom diviakovi na 50m pri rýchlom behu a uhle okolo 90 stupňov je predsadenie tesne pred rypák málo. Zásahy budú veľmi vzadu. Vyskúšaj na strelnici na bežiaci terč /ak máš k dispozícii/. Streľba v behu na rypák je úplne v pohode z guľovnice, len pozor na výškovú odchýlku.
<br/>Lovu Zdar!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.043 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 329 návštevníkov a žiadni členovia on-line