Kamarat ju ma v 308 Win, a nevie si ju vynachvalit... Ma ju prvu sezonu, zatial s nou ma tusim jelena, daniela, muflona, par diviakou a skodnu... zatial bez problemov, striela z nej RWS Evolution... Faktom zostava, ze ta zbran je krasne lahulinka a pritom vykon OK, aj ked v tej kratkej hlavni urcite trochu straca na balistike, ale ta zbran je podla mna aj tak primarne urcena na caste nosenie niekde v lese, a tam ta balistika moc rolu nezohra... puskohlad ma na tom Leupold 3,5-10x50 so svietiacim bodom...relativne to ako komplet spolu pasuje....jedine ze ini polovnici si robia srandu, vraj ma "flobertku"...
S kratkou hlavnou si pri pouziti na polovnicke ucely nelam hlavu. Je to oblubena horska zbran,najma kvoli vahe, v zahranici s nimi strielaju aj na 250m.....
<br/>Alternativou je aj Sauer Highland, na tu som pocul tiez len chvalu...
Kupoval som ju s kamarátom, sme srnčia oblasť a chcel to v 223Rem, má na tom Meoptu 1,5-6x42 a je max. spokojný, veľmi presná, ľahká na posliedku super. Tretí rok bez problémov. Veľmi šikovná aj na posede, neoplieskaš to o strechu a pri vystupovaní z auta nepootváraš všetky okná. Taká "puška pod kabát" aj keď ja na tie krátke laufy nie som, je to určite praktické.
Cena bola naposledy okolo 39000. Veľmi dobrá zbraň za tie dukáty. V tejto cene bez mieridiel s mieridlami výrazne drahšia, asi o 7000 ak sa dobre pamätám.
Velmi dobra zbran, ma ju kamarat a je s nou nadmieru spokojny. Ale stala sa mu "mala" nehoda, ked mu kolega chytil krvavou rukou hlaven a dal mu zbran do puzdra..a kamaratovi to poskodilo brunir, nakolko si ti nevsimol a zbran hned nevycistil..hlaven ostala drsna a cast, kde bola krv, vybledla..
Akela nevedel by si zistit kolko stoji Steyr Mannlicher Classic celopazba u Frana, a ci ma nejaku na sklade, povedzme v kal. 8x57JS? Mal by som zaujem, ale nie som momentalne na SR. Kolko by vysla montaz ERA pre Swarovski SR pre tuto zbran? Dik
Classic sa nerobí v celopažbe. Classic je lacnejšia varianta. Celopažba bude stáť takmer raz toľko a bude na nej min. štvorka drevo, myslím. Zistím to v pondelok ak sa dovolám a napíšem.
Mannlicher Classic kal. 223 Rem. bez mieridiel : 1.350,- EUR s DPH,
<br/>Mannlicher Classic kal. 223 Rem. s mieridlami : 1.450,- EUR s DPH,
<br/>Mannlicher Ultra Light kal. 223 Rem.: sa už nevyrába,
<br/>Mannlicher Scout 223 Rem., s hlavňou ako mal UltraLight kal. 223 Rem., plastová pažba : 1.450,- EUR s DPH.
Máš pravdu už som to našiel, poplietol som to so Sauerom. Ale určite bude stáť podstatne viac ako classic bez mieridiel. Možno raz toľko. Tipujem to na min. 2000 ojro.