Blaser R8

pred 13 rokmi 5 mesiacmi #56654 od bady
Blaser R8 bolo vytvorené bady
Zdravím páni,
<br/>ma niekto skúsenosti s novinkou Blaser R8. Uvítal by som Vaše názory.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 13 rokmi 5 mesiacmi #56691 od dany
Odpoveď od dany na tému Blaser R8
Mal som ju v rukach a nejako neviem prist na chut tomu priamotaznemu zaveru, ktory je urcite velmi rychly pri prebijany, ale aj dost hlucny a neviem ci az tak bezpecny ako mauserou system uzamykania. Urcite skvela gulovnica, presna a velmi variablina- mozes ju rozlozit a opatovne zlozit pomocou dvoch srob, takisto nenarocna vymena hlavne, ktora zevraj drzi nastrel, pomerne nizka vaha zbrane oproti mause-ru a sauer-u, co moze byt vyhoda ak hladas zbran na posliedku a tulanie sa po horach v narocnom terene. Velmi sa mi paci system upevnenia puskohlady, najma s listou na spodu, ktory je rychly a velmi prakticky. R8 je o cosi drahsia oproti R93 a nedaju sa menit medzi nimi hlavne (samozrejme nechcu aby sa pouzivali hlavne z R93, musis kupit novu ktora je taktiez dost draha). Cena za tuto zbran je dost vysoka, v zavislosti od prevedenia, a mna velmi nepresvedcila.
<br/>Prezentacne video s drsnym Helmutom v vylestenych Meindloch polujuceho v divokych horach je tu- www.blaser.de/R8-Video-Trailer.1592.0.html?&L=1.
<br/>Recenzia na zbran v anglictine- gunmart.net/gun_review/blaser_r8/
<br/>a aj tu- www.shootinguk.co.uk/guns/446810/Blaser_...on_rifle_review.html
<br/>Takze citaj a urobit si svoj nazor.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 13 rokmi 5 mesiacmi #56696 od Akela
Odpoveď od Akela na tému Blaser R8
Mne sa občas zdá, že jednotlivé zbroj. firmy jednoducho musia prísť s niečím novým na trh, aby sa povedzme písalo o značke v tých intenciách, že stále idú dopredu a tvoria nové a hlavne lepšie /rozumej pre nás drahšie/ zbrane. U niektorých modelov /nemám na mysli Blaser konkrétne/ mi chýba zmysluplný dôvod vývoja niektorých modelov, ale ako to tu píše kolega, keď pozrieš to video, vidíš sa v tých krásnych horách na mieste strelca a podvedome začneš uvažovať o kúpe novej zbrane, napr. R8. Mne sa na zbrani páči pažba, nepáči sa mi ako z nej vypadnú črevá aj so spúšťou a zásobníkom, nerozumiem asi tomu, ale mne sa to nepáči. Ja osobne ak Blaser, tak kombinovanú zbraň, možno K95.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 13 rokmi 5 mesiacmi #56699 od Igor
Odpoveď od Igor na tému Blaser R8
Presne a hlavne ak stratíš alebo zabudneš zásobník z &quot;klasickej&quot; guľovnice, nič sa nedeje máš &quot;jednovýstrelovku&quot;, ak stratíš zásobník u R8 tak si skončil a máš akurát tak drahú palicu na opieranie ...

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 13 rokmi 5 mesiacmi #56706 od dany
Odpoveď od dany na tému Blaser R8
Mas pravdu, to video vie uputat, ja som sa na to tiez chytil. Ked som ju ale drzal v predajni a zaver plieskal ako dvere na V3S-ke, tak som zostal rozcarovany. Ja hladam lahku gulovnicu na posliedky a polovanie v horach, kde vaha zbrane je rozhodujuca.
<br/>Ta K95 je super, lahka, elegantna zbran, ktora sa da sa pekne zlozit. Nevyhodou je jedna rana, hlavne vtedy ked strielas na vacsiu vzdialenost a potrebujes rychlo prebit, alebo sa stretnes zoci-voci s medvedom na horskom chodniku. Ale takychto situacii je malo a je to len drobny detail, aj ked clovek nikdy nevie.
<br/>Zaujimalo by ma aky bude spatny naraz pri strelbe s tejto zbrane (k95 alebo Merkel K1) v kalibri 30 R Blaser? Skusali ste to uz niekto? A este jedna otazka: Kolko vazi Mauser M03 v prevedeni Alpine? Na ich stranke som vycital, ze vaha zacina od 3.5 kg, ale neviem ci sa to vztahuje aj na tento model.
<br/>Ospravedlnujem sa za male odbocenie od temy.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 13 rokmi 5 mesiacmi #56723 od Poacher
Odpoveď od Poacher na tému Blaser R8
Oproti R93 Blaser v R8 Blaser skoro nič nepriniesol a ani by som tu nevidel dôvod na výmenu R93 za R8. Ten trápny odnímateľný zásobník so spúšťou mi akosi nedáva zmysel, jednak je tu riziko straty aj so spúšťovým mechanizmom, čo by som asi riskovať nechcel, ďalej keď to budem mať celé vo vrecku v lese tak mi dosť pravdepodobne hrozí že sa mi do mechanizmu dostane nejaká nečistota, ktorá može ohroziť funkčnosť zbrane a navyše sa asi aj zle čist. Možnosť výmeny zásobníka v prípade potreby (teoretická, praktický poľovník ju asi nikdy nevyužije) je len za cenu druhého zásobníka s druhou spúšťou čo sa mi vôbec nepozdáva a tým pádom ten odnímateľný zásobník u tejto zbrane pre mňa prestáva plniť svoj pôvodný význam. Priamoťažný záver je asi o vkuse a každého individuálnych preferenciách, mňa neoslovil ani neohromil. Dany ku K95 myslím že krása tejto pravej poľovníckej zbrane spočíva práve v možnosti len jedného výstrelu.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 13 rokmi 5 mesiacmi #56730 od mirek
Odpoveď od mirek na tému Blaser R8
DANY - ak chceš niečo o kal. 30 R Blaser kontaktuj ma mailom Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., Ospravedlňujem sa za odbočenie od témy.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 11 mesiacmi #59069 od lovec_1
Odpoveď od lovec_1 na tému Blaser R8
bady, sice je tvoj dotaz trosku starsieho data, ale snad nevadi..... Mne Blaser R8 dorazil pred par dnami. Konkretne je to prevedenie Professional, v kalibri 9,3x62 a hlaven mam v konture semi-weight (polotazka), dlzka 58cm. Vyuzil som aj moznost objednat prevedenie bez vyberatelneho spusto-zasobnika a zvolil som priplatkovu hrubsiu botku (co sa ukazalo ako dobry krok, pazba ma teraz na moje proporcie akuratnu dlzku).
<br/>Ako zaryty anti-blaserak som sa dost dlho presviedcal, ci ist do R8 alebo sa predsa len rozhodnut pre nieco ine. Nastastie som mal medzicasom viacero moznosti poprezerat si rozne prevedenia, ci uz v obchode, alebo na vystave. Bezpodmienecne som chcel som model s plastovou pazbou a ta kombinacia tmevej zelenej s ciernou sa mi uz davnejsie pozdavala.
<br/>Dojmy po prvej, kratsej navsteve strelnice su velmi pozitivne, predcili moje ocakavania. Puska je pohodlna na strielanie, spatny raz je podstatne makksi ako som cakal (strielal som fabricke naboje Norma Jaktmatch s celoplastom 15,0g). Spust lepsia ako na kusoch, ktore som mal v ruke na vystave IWA. Takisto je aj lahsi a hladsi chod elementu, ktory napina bici mechanizmus.
<br/>Presnost pusky v danom kalibri je az prekvapiva, ale to trosku neskor zadokumentujem tercami.
<br/>V skratke, lahka a spratna flinta, proste taka lesna sikulka.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 11 mesiacmi #59126 od bady
Odpoveď od bady na tému Blaser R8
lovec_1, dakujem za tvoj prispevok, budem rad ak sa podelis o svoje dojmy s R8 z polovnje sezony;)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.053 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 656 návštevníkov a žiadni členovia on-line