Guľovnice HOWA

pred 12 rokmi 7 mesiacmi #60194 od lacco1
Guľovnice HOWA bolo vytvorené lacco1
Pre niekoho kto má záujem kúpiť túto značku. Pred troma týždňami som si zadovážil túto zbraň, HOWA 1500, v ráži 300Win.Mag, Prvé dojmy prekvapivo príjemné, plastová pažba výborne pasuje, aj keď popršalo, vôbec sa to nešmýkalo, volne plávajúca 600mm hlaveň, bez mieridiel samozrejme, čo mám rád, spúšť som si nastavil jemnučkú pre seba, vec názoru, napináčik absolútne nepotrebuje. Musel som ju namazať lubrikantom, zdalo sa mi ako keby trošku zadrhávala, po premazaní je to iné. Porovnal by som ju približne k spúšťam Max-pro,z Remingtonu, ten má myslím o jednu štelovaciu šroubu viac.. 3-polohová tichá poistka. Mal som strach z montáže, ohladne rádiusu, ale prehodil som si tam weaver základňu Recknagel z Remingtona 700, je to identické, pasuje. Meškali mi z Nemecka strely Hornady, tak som tam pre zvedavosť nabil české 11,7g SP, už som bol nedočkavý a hajde na strelnicu. Prach Vithavuori N560, myslím 77,5grainu, nechce sa mi ísť pozrieť do zošita, na 100m rozptyl 20mm, bola to len jedna navážka, ale je to celkom pekné. Uvidím, čo vyčarujem s Hornady SST, ale určite to bude lepšie. Tam sa už vyhrám s navážkou. Trochu ma prekvapilo, že po tretej rane bol problém udržat ruku na hlavni, strašne horúca, musel som čakať, kým vychladne. Predtým som mal Remington 715 v rovnakej ráži, tam tú hlaveň až tak nehrialo. To je jediné negatívum, ale zanedbateľné, veď kde strieľame viac rán na poľovačke ako jednu,max.dve? Okrem spoločnej? Čo sa týka montáže, predajca má 1-dielne montáže na skade, ale len hliníkové, tak som sa ani nepýtal, aké, ale myslím že to boli weaverové, to by som ani nebral, a páčilo sa mi, že mi to hneď aj povedal a ani ich neodporúča na tejto ráži. V tejto ráži mal predajca vyhotovenie len v zelenej a čiernej farbe pažby. Za tú cenu by som ani nešpekuľoval o kúpe českej zbrane, nedá sa to spracovaním a kvalitou porovnať. Konečne má táto značka zastúpenie aj na Slovensku, nemusíme sa trepať do ČR. Predajca je v Dražkovciach, dedinka pri Martine, kontakt p.Remeň, 0907816643, skromné podmienky v rodinnom dome, ale zatiaľ sa len rozbieha, tak mu držme palce.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 7 mesiacmi #60196 od walther
Odpoveď od walther na tému Guľovnice HOWA
Zdravim Lacco1. Ja vlastnim gulovnicu Howa 1500 od maja tohto roku, taktiez v cal: 300Win. Mag. v ciernom prevedeni. Puskohlad som pouzil svoj vlastny, Schmidt and Bender 8x56 klasik. To ze Ti predajca neodporucal nasadit tu hlinikovu montaz je uz zo predchadzajucich skusenosti. Ja som ju osadil a po 20 ranach mi uvolnilo puskohlad a weaver listu a spodnu cast na okach mi normalne vyklepalo a ohlo. Nasledne hned putovala na reklamaciu... Takze taka vec sa rychlo roznesie. Teraz tam mam weaver listu a oka od recknagelu a je to v pohode... 40 ran a 100% spokojnost. Tak preto Ti to uz neodporucal... bol som prvy co som to asi vyskusal a nevyplatilo sa. Inak zo vsetkym co pises, mozem len suhlasit: pazba, material z ktorej je vyrobena, spust, poistka, chod zaveru je dokonaly. Skvela botka pazby, a nasledne velmi prijemna strelba. Strelivo na skodnu pouzivam Federal. Inak pouzivam strelivo Winchester XP-3 rozptil na strelnici 4-5 ran diera do diery. Ci uz federal alebo Winchester, zakazdym jedna diera druhu prekryvala polkruhom. 2eurovkou v pohode prekryjes 5ranovu polozku. teplotu hlavne som po strelbe nejako neskusal ale na strelnici sa neprejavilo nijake negativum toho ze je hlaven zohratia. Kvalitativne tuto zbran hodnotim o triedu vyssie ako Zbrane CZ a o dva triedy vyssie ako Remington 715, ktory mi pride ako hracka pre deti. Na remingtone 715 je strasne vela nedostatkov!!!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 7 mesiacmi #60207 od lacco1
Odpoveď od lacco1 na tému Guľovnice HOWA
Ten Remington som kúpil iba ako pracovnú flintu na spoločné polovačky...To ťa nemrzí za tých pár šupov keď s tým niekde tresneš. Bolo to nové, tak som to po čase predal ako som to kúpil. Vlastne to bola kúpa zo zvedavosti, strelil som z toho pár rán. Nejaký ten rok poľujem s 300WinMag, vlastne som predal všetok arzenál pušiek a pištolí a nechal som si len dve nové zbrane v tejto ráži. Nestihol som si ešte urobiť strelivo, ale verím, že to pôjde excelentne. S ERA montážou si volil dobre, ja ju mám tiež, v rýchloupínacích krúžkoch. lištu ERA už mám na Howe a krúžky idú na Remington700 ale nejako mi nechodí lišta s náklonom 20MOA, bodaj šlak trafil Middwaydeutschland, doteraz všetko posielali rýchlo a teraz nemám ani predfaktúru.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 týždnami #61984 od kepest
Odpoveď od kepest na tému Guľovnice HOWA
Práve dorazila nová zásielka guľovníc HOWA. Všetky už majú nový spúšťový mechanizmus, predstavené budú na výstave SILVA REGINA v BRNE v dňoch 31.3-4.4. 2012 srdečne všetkých pozývame do stánku f. BRNO HUNT s.r.o.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 3 týždnami #61987 od lanus
Odpoveď od lanus na tému Guľovnice HOWA
kepest - Howy sú slušné flinty !!! ; len tá stránka na ktorú odkazuješ je príšerná a tak z hľadiska ich propagácie kontraproduktívna !!! ;)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.041 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 356 návštevníkov a žiadni členovia on-line