MATULKOH- k osobe správne sa to píše Szulovsky, tak ako Ti uviedol vo svojom príspevku JAGER133. Szulovky boli dvaja bratia v medzivojnovom ob. otvorili resp. zriadili v Bratislave strelnicu. Moja puška je signovaná B. Szulovsky - Bratislava. V podstate pušky vyrábali asi tak, že kupovali v tom čase najčastejšie vyrábanú najkvalitnejšiu hlavňovú oceľ resp. hlavňové zväzky Krupp, ostatné komponenty buď kupovali alebo vyrábali a takto vznikali poľovnícke pušky ktoré potom signovali svojím menom.
<br/> Mám pušku, guľobrokovú kozlicu, lankasterku v prevedení v súčasnosti neštandarnom guľovom kalibre 8 x 57 R/360,guľová hlaveň je pod brokovou hlavňou, brok. hlaveň 16, hlavňová oceľ ,, Krupp Flus Stihl,, prvotná tlaková skúška ako v tom čase najčastiejšie používaná NPF 28, vo Ferlachu. Na šíne signovaná B. Szulovsky - Bratislava. Na svoj vek je hlavňový zväzok vo velmi dobrom tech. stave. Skutočne ľahučká puštička rád ju nosievam. Videl som aj brokovnice od tohoto výrobcu. Prajem Ti aby si bol s puškou tak spokojný ako ja ... a nech Ti len do predu strieľa ako moja
mirek dik za odpoved ale moja puska je signovana Sulovsky V. Bratislava, to ze tam nie je Z mozno je chybou, co nepredpokladam ale skor vyvojom spolocnosti, pred vojnou si niektori slovaci davali Z do mena ako vyjadrenie naklonnosti k Rakusko Uhorsku, po slovenskom state a po vojne Z sa stracali a mena menili, otcov profesor uz nebol Stein ale Kamenicky to len prikladom. v kazdom pripade je to neskutocna pracicka, do detailov prepracovana,
Zbrane puškárov tohoto obd. boli robené spôsobom ako to opísal Mirek. Puškár z dodaných komponentov zlícoval, poskladal, dorobil rytiny, pažbu. A robil podľa priania - od základného prevedenia až po luxus, od lacnejších hlavní a baskúl, až po tie najdrahšie. Vo väčšej miere sa dovážali z belgicka ( dá sa to jednoducho zistiť podľa značiek ). Asi pred 1/2 r. bola v jednom českom komise na predaj Szulovského brokovnica - ,,hladká,, , bez rytín s drážkovanými hlavňami - za 3500,-.
no dik za odpovede, ta moje je strasne lahulinka, bohate gravirovana, hlavne maju kralovske znacky, aspon tak to vyzera, nechal som ju ohodnotit a som velmi spokojny, za co som ju kupil. este raz dik za pomoc
MATULKOH- napíš mi mail na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., pomôžem Ti rozlúštiť tie tormentačné značky. napíš mi prípadne telef číslo. ;)
chyba komunikácie, no nemôžme sa na fóre stretnúť:{ napíš na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.