Vývrt kulové hlavně

pred 17 rokmi 4 mesiacmi #12514 od Kulovnice
Vývrt kulové hlavně bolo vytvorené Kulovnice
Zdravim vas.Mam novou kulovnici cz 550.Vystrelil jsem tri rany po sobe.Kdyz jsem zbran cistil a podival se do usti hlavne,tak u usti je videt v hlavni vice drazkovanych oteru po strele nez jen 4 (pocet drazek).Proste oter o sirce drazky je i v polich.U zadne zbrane jsem si toho drive nevsiml.Je neco spatne????Je Hlaven u kulovnic cz 550 dostatecne kvalitni??Poradte prosim.Diky!!Raze 7x64 strelivo sb 11,2g spce.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 4 mesiacmi #12521 od mirek
Odpoveď od mirek na tému Vývrt kulové hlavně
Drázky v kulové hlavni.
<br/>Autor: sprg sprg [17.12.2006]
<br/>Zdravim vas.Mam novou kulovnici cz 550.Vystrelil jsem tri rany po sobe.Kdyz jsem zbran cistil a podival se do usti hlavne,tak u usti je videt v hlavni vice drazkovanych oteru po strele nez jen 4 (pocet drazek).Proste oter o sirce drazky je i v polich.U zadne zbrane jsem si toho drive nevsiml.Je neco spatne????Poradte prosim.Diky!!Raze 7x64 strelivo sb 11,2g spce.
<br/>
<br/>Drazky v kulove hlavni
<br/>Autor: Petr Pavek [17.12.2006]
<br/>Muzete klidne spat! U tvrdsich strel, zejmena strel z hlubokotazneho plechu platovaneho tombakem, nebo mediniklem, coz neni podstatne, je to normalni. Tvrdsi a mene poddajny plast se hur prizpusobuje ostremu prechodu mezi drazkou a polem a nevyplni celou sirku pole, jenom vetsi nebo mensi sirku, na levo i na pravo od pomyslneho stredu pole je to soumerne. Nekdy se to jevi jako kdyby v kazdem poli byla jakoby jedna drazka navic. Kdyby ste videl vasi vystrelenou strelu, bylo by na ni krasne videt mista treni strely o hlaven, na kazde strane pole je kousicek po kterem strela v hlavni neklouzala, nebo jen s minimalnim trenim. Zadna velka vada to neni, u streliva s mekcim plastem, napr. tombak se to projevuje min, velkou roli hraje i tolerance rozmeru hlavne a strely. Kdyz bude hlaven na maximu a strela na minimu, tak je to vic. Uplne vyplneni vyvrtu je napr u polygonu, tam jsou prechody neznatelne.
<br/>
<br/>Hlaven..
<br/>Autor: sprg sprg [17.12.2006]
<br/>Dekuji..Cituji..&quot;Zadna velka vada to neni&quot;?????Je to tedy vada???Delaji to vsechny zbrane,nebo ty kvalitnejsi ne?Je to zpusobeno zbrani,nebo jen strelivem?Muze strelivo,ktere tohle zpusobuje hlaven poskodit?Je Hlaven u kulovnic cz 550 dostatecne kvalitni?Střelivo použivam SB spce.Dekuji..
<br/>
<br/>Nedá mi to se neozvat a přispět svou troškou
<br/>Autor: František Přecechtěl [18.12.2006]
<br/>do mysliveckého mlýna. Nechci se Tě kolego nijak dotknout, ale pokud jsi použil střelivo SB lovecké, nemělo by dojít k poškození materiálu hlavně naší kulovnice z Uh. Brodu. Chce to, abys vzal kvalitní zbrojní olej a po střelbě pořádně vyčistil hlaveň. Možná se mýlím, ale se domnívám, že ty drážky, které vidíš v poli, tak se jedná o otěr pláště střely, který lze čištěním odstranit. Vůbec je dobré z hlavně tyto zbytky odstraňovat, aby pod nimi nedocházelo ke korozi. Na trhu je dostatek zbrojních olejů, včetně těch, které dobře rozpouští tyto zbytky po střele a po střelném prachu atd. S pozdravem František
<br/>
<br/>Hlbokotazna ocel.
<br/>Autor: Zsolt Salay [18.12.2006]
<br/>Vela som cital aj na inych forach ohladom hlbokotaznej ocele z ktorych su vyrobene strely od S&amp;B. Niekto tvrdi, ze nicia hlaven , niekto tvrdi, ze vobec nie. Ake mate skusenosti a aky je Vas nazor na to?
<br/>
<br/>hlaven
<br/>Autor: sprg sprg [18.12.2006]
<br/>Kulovnici jsem po strelbe samozrejme vycistil.A nechal olej i nekolik hodin pusobit,ale oer vpolich je staleviditelny.Pouzivam Konkor 101.
<br/>
<br/>železo nebrat!
<br/>Autor: jiří vrbický [18.12.2006]
<br/>jestli chcete mít pušku nějaký čas aby vám dobře sloužila, tak vám radím vyhnout se želežným střelám, i když jsou mazané tombakem, mají zhoršenou deformaci a způsobují nerovnoměrné opotřebení vývrtu. v téhle ráži se dá od SaB sehnat tuším i střelivo se střelou sierra, je trochu dražší, ale zkuste v obchodě magnetem jestli je taky ze železa. pokud ano, tak změňte značku střeliva.
<br/>
<br/>hlaveň
<br/>Autor: Viktor Krieghof [18.12.2006]
<br/>Střelivem to není. Osobně už jsem to u CZ viděl a lze k tomu jen dodat-bohužel špatnná pověst zbrojovky.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 4 mesiacmi #12522 od Kulovnice
Odpoveď od Kulovnice na tému Vývrt kulové hlavně
Takze mily Mirku..Dekuji..Ale praci s kopirovanim jste si vazne davat nemusel!!!Nechapu vas zamer???Mozna jen informovat uzivatele tohoto fora,kteri nenavstevuji server myslivost..Potom ano..

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 4 mesiacmi #12523 od mirek
Odpoveď od mirek na tému Vývrt kulové hlavně
Pán KULOVNICE ani vy ste si nedal veľa roboty tiež ste len okopíroval dotaz z inej stránky.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 4 mesiacmi #12524 od Kulovnice
Odpoveď od Kulovnice na tému Vývrt kulové hlavně
Jenze Mirku..ja jsem ten dotaz na tu stranku napsal...A protoze me to dost trapi a je mi jasne,ze ne vsichni navstevuji oba portaly,dal jsem jej jeste sem..Zajima me totiz nazor co nejvetsiho poctu odborniku.Na slovensku je jich myslim dostatek..

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.063 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 184 návštevníkov a žiadni členovia on-line