Zo zbrane som nestrieľal, ale pár som ich v ruke mal. Uvažoval som s ňou pre syna a bol som ich pozrieť v Autokompo Zvolen. Sadla mi do ruky obstojne ale poistka, chod záveru a schránka na náboje mi nejako nesadli. Má aj veľmi zvláštne mieridlá ale tie sú dnes vlastne nepodstatné. Teraz ju kúpil znamy v prevedení Alpen za 55 000,-. Za 51000 mohol mať Mannlicher Classic, ktorý je min. o triedu inde. Guľovnica mi pripadá dosť predražená aj keď design má slušný.
Tikka určite nie je taká pekná na prvý pohľad ako Zoli, ale "železo" je podľa mňa na oveľa vyššej úrovni. Z Remingtonom nemám žiadne skúsenosti. Moji traja kamoši majú Tikku. Dvaja v magnum kal. a jeden v "tenkom". Pred týždňom som si ju objednal aj ja. Výhodou je aj orig. kvalitná a rel. lacná montáž Optilock asi 4000 Sk. Montáž som si objednal nízku a hlaveň bez mieridiel. Puškohľad asi 3mm od hlavne. Je s nap. aj bez - šróbikom ladíš spúšť až tak, že nap. nepotrebuješ. Známy teraz posielal objednávku 4-5 mes. čakania. Je to horšie ako posledný polrok na vojne...
"Tá moja" bude takáto a môžeš tu popozerať aj ostatné. www.detex.cz/item.php?sub=rifle&prod...t3laminatedstainless
<br/>Ešte sa vrátim k tomu Remingtonu. Pred 10 rokmi ho dovážal obchodník v Lučenci, myslím, že to bol model 700BDL alebo podobný. Veľmi sa mi páčil chod záveru a aj puška bola slušne spracovaná a pamätám sa, že bolo k nej aj video o údržbe strieľaní a ostatné ukážky. Celkom sa mi páčila, ale nestrieľal som s nej, tak k ostatnému sa vyjadriť neviem.
ja som tiež asi za Tikku...práve v tej firme v ČR..... budú mať v 3 alebo 4 mesiaci lavoruké T3 Hunter s mieridlami a napinákom..tiež som chcel bez mieriddiel ale nevyberieš si...Optilock sa dá zohneť kde??..Remington je v pohode ale nerobia ich z napináčikom...inak tá Tikka bude stáť 30400 kč...neviem ako na slovensku ale asi pôjdem do ČR...dá sa aj na slovensku????
Tých 30 000kč, je celkom dobrá cena. Keď si človek vezme, že ľavoruké CZ sú po 26 000sk a to ich zohnáš len v "Lite" kalibri... Pričom myslím si, že Tikka je oproti CZ o triedu vyššie, aspoň podľa referencií známych(zatiaľ som nemal možnosť túto zbraň vyskúšať). Podaj by česká koruna šla ešte troška nadol;)
Napíš mi na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. - zistím Ti cenu. Chceš ľavoruké prevedenie? Poradím ti aj ohľadom montáže.
už som tu...práve som sa vrátil z Prahy..bol som v De...xe...držal som tikku...pekné železo fakt...ale pravdu povediac má moja 527 florian krajšiu a hlavne ergonomickejšiu pažbu...
Neprišiel, skús znova. Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., alebo lepšie daj číslo na tf. zavolám Ťa.