ja cistim konopnym spagatom na konci ktoreho mam uzliky.. ale aspon dvakrat za rok hlaven pretiahnem aj kefkou, lebo sa stane to co pise stefan. Vsatko samozrejme zalezi od toho, kolko sa zo zbrane striela. Ak strielam casto a vela, napriklad v priprave na M300 a M600 na jar, tak kefku pouzijem castejsie.
Vobec by som nepovedal ze je to blba tema, ale mozno len trocha nestastne polozena otazka.
<br/>Samozrejme kazdu strelnu zbran treba adekvate citit, problem je ale zistit co to adekvatne je. Nie vsade plati to iste. Malorazka = kvalitne rozpustadlo olovennych usadenin + nilonova kefka. Ak to nestaci tak mosadzna, ale malo by to stacit. Radsej cistit casto (po kadej strelbe), ako raz za cas. Prachove casti spalenych plynov su korozivne a mozu pri dlhsom posobeni poskodit hlaven. A hlavne vzdy vytriet do sucha po cisteni.
<br/>
<br/>>foxhunter: Vzduchovka je uplne najcitlivejsia zbran na cistotu hlavne 8-L
To 85 za tvojim menom asi znamenu rok narodenia a vtedy som ja bol uz davno na svete a uz aj nejaky ten rok mam platny polovny listok a zbrojny pas a vlastnim aj malorazku, ktoru som cistil predtym a budem aj nadalej. Ale uz som raz napisal ze som pocul a tak sa pytam. Kolko ma kto rokov nepatri do tejto temy a tak na taketo hlupe otazky si mozes zalozit novu temu, napr. "Kto ma kolko rokov" mozno ti niekto odpise. Forum je na to aby sa ludia pytali, ci nie?
85 znamena uplne nieco ine,ale nemam dovod ti to vysvetlovat.Mozno staci ked ti poviem ze mam 18 roc.syna.Lovu zdar.A este k tej teme-kazdy moze zakladat aku chce.
Suhlasim s tebou, ze kazdy moze zakladat temu aku chce, a nikto a ani ty nemoze napisat "je to zbytocne a hlupo zalozena tema", ziadna tema nie je zbytocna ked sa moze clovek dozvediet viac. Cau