Aj ja som kupil TIKKA T3 Hunter.
<br/>Mam ju zatial len asi 2 tyzdne takze vela skusenosti nemam.
<br/>Strelil som pred dvomi dnami jednu srnu a 2 lisky.
<br/>Ja som zatial spokojny. Ked budes porovnavat CZ a Tikka co je asi podobna cenova kategoria, tak jednoznacne vedie Tikka.
Sako je opravdu o malinko lepší, ale je to jem muj názor, kým na to máš, bral bych raději sako. S tím jsem také střílel v 30 06S a bylo to dobré střílení. Jinak co vím tak má sako velice vyrovnané soustřely, myslim kvalitu hlavně.
V chode zaveru, bezhlucnosti poistky, v materialy z ktoreho je vyrobena. Ked vezmes do lesa CZ-tu za nepriazniveho pocasia a po prichode ju neosetris nejakym konzervantom tak ti garantujem ze po 2 alebo 3 dnoch je na nej hrdza. To aj stary Mosin, alebo Mauser su nepochybne kvalitnejsie materialy...
<br/>Ale mna osobne Tikka co som ju mal moznost si pozriet moc neoslovila, ani neviem preco, proste sa mi vzhladovo nepaci...
to cistenie mi az taky problem nerobi, ale co sa tyka tych veci ohladne chodu zaveru, poistky je to az taky velky rozdiel? vzhladovo sa mi viac paci CZ a este ma od tikky trosku odradza cas dodavok, nie len zbrane ale aj ND. clovek nikdy nevie co sa moze stat.
6 rokov som mal CZ 550 zásobníkovú verziu v 308 win teraz mám T 3 varmint stainless
<br/>s plastovou pažbou tiež v 308 win čo sa týka presnosti sú tieto zbrane takmer rovnocenné , Tikka ale v rovnakom kalibri s rovnakými nábojmi dosahuje cca o 20-30 m/s vyššie usťové rýchlosti stúpanie 11/1 , cz 12/1 .Tikka má neporovnateľne lepší chod záveru ako aj vyhadzovanie nábojníc nikdy sa mi nespriečil náboj ako pri čz , spúšťový nechanizmus každej o oboch zbraní ná svoje výhody sú porovnateľné . ČZ má jednoznačne tichšiu poistku a trojpolohovú v tomto je ČZ lepšia . Zásobník mala ČZ dvojradový T 3 jednoradový hlavne do ČZ vošly do zásobníka dlhšie ťažšie strely 72,8 mm a do T3 vojde do zásobníka len 71, 8 mm .
<br/>Záver : T3 je lepšie dielensky spracovaná pôsobí kvalitnejším dojmom , ale má aj svoje nedostatky ktoré mierne prevyšujú ČZ .
Tikka je celkom pekna, ale mne osobne sa viac vzhladovo paci CZ, takze som sa rozhodol pre CZ550FS. info, ktore sa tu ojavili ma utvrdili, ze to nie je taka zla volba. Kazda zbran ma svoje pre a proti.