Chcem sa opýtať, čo sa Vám osvedčilo na čistenie tombakového oteru striel z polí a drážok hlavne. Príp. aj iné poznatky z oblasti čistenia a starostlivosti. Pokiaľ táto téma niekde už je založená, ospravedlňujem sa, ale nenašiel som žiadny odkaz.
<br/>Ja osobne používam na čistenie Luber a Konkor 101, ale tombakový oter neviem dobre vyčistiť. /Norma, Hornady/
Finsky vyrobok - Milfoam Forrest.Je to biela pena v spreji,ktoru nastriekas do laufu tak,aby ho vyplnila.Nechas posobit 15-20 min. (podla znecistenia),reaguje to s medou.Vysledok cistenia je velmi dobry.Vytries hlaven do cista a do sucha-hotovo.Jeden sprej ti vydrzi cca. 60 cisteni.
<br/>Cisti to perfektne,mechanicky to tak nikdy nevycistis.Ja som to kupil v Zelenči pri TT.
Ja používam na čistenie oterov medi Robla solo mil, je to tekutý prípravok nakvapkám na filcový vyterák, vytriem vývrt a nechám pôsobiť cca. 15 min a potom vytriem do sucha. Následne nakonzervujem Balistolom a je vybavené. Je to prípravok na báze čpavku takže, ked to vytrieš vidíš modré sfarbenie ako zreagovala med s NH3.
Oyvi sa mi na mail ja ti napisem nechcem tu robit reklamu - Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Boresnake je dobrý na rýchle vyčistenie zbrane na strelnici po streľbe. Ale na dôkladné vyčistenie zbrane to chce klasiku - prečítaj si príspevky nižšie.
Priatelia, ako ošetrujete olejovaný orech pažieb? Podeľte sa, prosím o skúsenosti! Pribudla mi jedna krásna milenka s týmto povrchom a rád by som jej venoval tú najlepšiu opateru;) Vopred vďaka!
Ja som ho kúpil v LESONE B.Bystrica. Majú aj svetlý aj tmavý. Je to výborná vec. Pažbu Sauera ošetrujem občas špeci vazelínou, ktorú som dostal pri kúpe pušky. Nemá chybu.
Zatiaľ vďaka, chlapi, ja mám recept na maglajz z ľanového oleja, panenského včelieho vosku a terpentínu od kamoša - reštaurátora z múzea, ale neskúšal som to ešte vyrobiť. Moja pažba je dosť tmavý orech, nerád by som bol, keby ešte stmavla, len chcem zvýrazniť kresbu dreva a pred zimnými pľušťami trochu preventívne ošetriť.
ahojte prosim nevie mi niekto nahodou povedat ze...mam doma vzduchovku dlhu s nou viem ze ju mam cistit ale ako napriklad Lider W-38 tak to uz fakt neviem aj tu treba????dakujem