kobra mam dojem ze davat rovnatko len na odstrel = nador je hodne zjednodusene diviacia zver sa podla mna na jesen stresuje daleko viac ako srncia a zatial som taketo ochorenie nezbadal ani ja ani nikto z okruhu znamich
<br/>od veterinarou udaj zatial nemam ale badat ze srncia zver je tymto ochorenim zasiahnuta v uzemi kde tecie Morava Dunaj a nieco som pocul ze uz bolo nieco malo strelene na dolnom toku Vahu a co sledujem po kamosoch nikto to neako extra nerozkecava ale ten narast poctu u mne osobne zacina nieco nepekne signalizovat ze to asi len tak jednoduche nebude a v odbornich clankou je minimum mam dojem ze aj veterina mom nevie presne povedat o co ide
kobra nic vzlom hodne zo vsetkeho len omacka skoro ako v Senci na veterine ale dôkaznost žiadna takmer vsetka zver sa u nas poluje v case v zniku novej dalsej populacie +- zere to iste, to iste pole ten isty stres tadialto cesta podla mna nejde na moju otazku ci je srncia zver vnimavejsia ziadna odpoved, mas info o podobnom probleme u srncej trebar oblast stred alebo sever Slovenska ja nie taktiez z Rakuska mam info ze sa co to strelilo pri Morave a Dnaji v Madarsku obdobne a z Ciech nikto nedal info zatial
<br/>ak ma podla mna platit to co tu prezentujes tak diviak podla toho co kazdorozne na jesen zazije tak uz davno mal fungovat snad len ako spomienka