Dobry den. Chcel by som sa vas skusenych polovnikov spytat ako mozem zistit kde na uzemi sr sa vyskytuje besnota. Pripadne ci vy samy neviete o jej vyskyte. Jedna sa mi priamo o lokaciu zahorie konkretne dedina Studienka a jej okolie. Pocul som od urcitych zdrojov ze sa na danom uzemi tato choroba nevyskytuje. Ako to teda je?
<br/>Za vasu odpoved dakujem.
V Polovnictve a rybarstve, par cisel dozadu bol clanok o besnote. Pisalo sa tam o tom ze na Slovensku sa vdaka komplexnej vakcinacii besnota nevyskytuje, resp. nebola identifikovana a preto by malo byt Slovensko zaradene do zoznamu krajin bez vysktujucej sa besnoty o nejaky cas. Mimochodom Cesko je uz v tom zozname.
kua aka skoda ved ked nemam podozdrenie tak ho nebudem davat vysetrovan ale uz zacinam mat podozdrenie u teba tak pozor:D,ved vsetko nieje besne aj ked uz zacinam vahat:)
Chlapi jedna otázka k tejto téme. Ráno sme dohladali diviaka postrielaného z večera, samozrejme že už bol mrtvy, ale to je okrajové. Mal načaté stehno od konečníka zrejme od líšky. Je možné ak by sa to mäso konzumovalo, ak by bola líška besná táto choroba preniesla na človeka, ked už bol kus zhasnuty? prípadne za akých okolností by to bolo možné? prosím o radu.