Raticová zver nerozlíši oranžovú farbu avšak dobre vníma zelenú a hnedú farbu....napr. poľovnícky hubertus vidí za šera ako "veľmi svetlý"..... Muflonia zver zbada predátora až na 1000 metrov......jelenia zver spozoruje žmurknutie oka uz na 50 metrov.......reakcia na pohyb!!!
1. Vyzerá to byť v rozpore s tvrdením v najnovšom PaR 8/2008 na strane 20, podľa ktorého "Vestu, ktorú človek vníma ako červenú, raticová zver vidí ako svetložltú." Takže sa nám treba pozrieť, kde je pravda...
<br/>
<br/>2. Toto vlákno si mohol pomenovať aj výstižnejšie ako "Raticova zver". Kto má z toho tušiť, že ide o vnímanie farieb raticovou zverou?
Belson chcel som aby to bola univerzalna tema . Takze prispevky akehokolvek druhu ohladom raticovej zveri sem a je vystarano .
<br/>
<br/>Toto foto je pouzite s knihy ktoru som spomenul v teme knihy , casopisy...
Ako myslíš. Môj názor je, že problematika vnímania farieb zverou je dosť zaujímavá na to, aby bola oddelená. Ale asi je na to dosť času...
<br/>
<br/>Keď budem trocha voľnejší, tak sa na to pozriem. Jeden materiál od amerických vedátorov mám poruke, ale nechcem čerpať len jednostranné informácie. Až budem mať niečo aj z iných zdrojov, zhodnotím a niečo potom azda vypotím